Mave Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Oyun kuraLLarın göre goL sevinci esnasında forma çıkartmak sarı kart. Bana bu kuraL biraz saçma geLiyor. Yani futboLcunun o goL sevincini doya doya yaşaması Lazım. Ya da madem ki böyLe bir kuraL gerçekten oLmaLı , yani iLLaki futboLcunun o formayı çıkarması engeLLenmeLi , o zaman bunun cezası kırmızı kart oLmaLı. Çünkü geneLde zaten futboLcuLar formayı çıkartırken sarı kart göreceğini biLiyor. E madem biLe biLe senin koyduğun kuraLı ihLaL ediyorsa o zaman bunun yaptırımı daha ağar oLmaLı. Bence bu kuraL konusunda FIFA da daha net kararını veremedi ve şimdiLik sarı kart iLe durumu idare ediyor.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü [Bu mesaj Mave tarafından 26 Haziran 2005 21:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trikeratops Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 elbet bir sebebi vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 karşı takımı ve deplasmandaysa karşı taraftarı tahrik edici bir unsur olabiliyor forma çıkartmak büyük ihtimalle bu yüzden. ama bilmiyorum[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Hiçbir açıklaması yok.Gereksiz bi uygulama[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim... Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Düdük çalındıktan sonra topa vurmakta sarı kart ve futbolcular bunu da bile bile ihlal ediyorlar. Fifa'nın sarı kart vermesindeki mantık anlık aşırı sevinç ve anlık aşırı isyanlarda futbolcuyu "bir daha yapma" şeklinde uyarmak.[signature][hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rush Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Saçma,napsın adam gol atmış sevinio onun yerine pascal gibi tombala çekse daha mı iyi?[signature][hline]Kill For You ! The Rushing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 aslında forma çıkaranları sallandırmak lazım bak bi daha yapıyolar mı ya da direk mahkemeye vercekler...[signature][hline]- Aya inemiyoruz? - Neden, modül mü bozuldu? - Yok, Kültür Bakanlığı sit alanı ilan etmiş, bilet almamız lazımmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 bence hakeme kalmalı kart verip vermeme yani adam formayı çıkarır insan gibi sevinirse nolcak tabi bazıları formayı çıkarıp tahrik edici davranışlarda da bulunabilio onlara kart çıkarmak daha mantıklı olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Bi ara bu kart kaldırıldı diye hatırlıyorum ben ya, sora ne ara tekrar kondu bilmiyorum ama yine sarı kart gösteriliyo..[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisberg Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 yaw braksınlar adamlar sevinsin doya doya[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pipo_14 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 aynen nolcak bi forma cıkarmadan..[signature][hline](_)> (_)> (_)> (_)> ZzZzZzZzZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Adam golünü atmış formasını çıkarınca sarı kart görüyo zaten. Ne yani gol atınca forma çıkarttı diye kırmızı kartmı görücek. :) Sarı kart iyi.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 kendi ve rakip seyirciyi cok tahrik edebiliyor forma cikarma sonra zaten asiri abartili sevinme bir suru vakit gidiyor vs . sari kart niye on ben de anlamadim . ver gitsin direkt kirmiziyi bak bakim bir daha cikarabiliyor mu ?[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Amadeus Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 said: Rush, 26 Haziran 2005 23:41 tarihinde demiş ki: Saçma,napsın adam gol atmış sevinio onun yerine pascal gibi tombala çekse daha mı iyi? allah cezanı vermesin :-) kopardın beni ahahahahah :lol: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 peki çıkartmasa ne olacak.Gol attı diye sevincini forma çıkararak mı yapması gerek.Bu tipte yapılan sevinç gösterileri kontrolsüz,aşırı ve tahrik sayıldığı için oyuncu sarı kart ile cezalandırılır.Bu bir uyarıdır bu yüzden kırmızı kartlık bir olay değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 yani +1[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.." "..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Tahrik vb ile alakası yok formaların üstünde sponsor firmanın reklamı var gol atan oyuncuyu kameralar yakın çekime alıp izler o sevinirken forma üstündeki reklam da tv den insanlara gönderilir futbolcu formayı çıkarınca o reklamın da bir amacı kalmaz spor müsabakalarında hep böyledir ufc izleyin dövüş bittiginde hemen kafaya şapka/ bere üste t-shirt fln giyerler olay reklamda bitiyor fifa da bu yönde reklam veren şirketleri koruması gerektiginden formayı cıkartmaya sarı kart cezası veriliyor[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 ya aklıma takıldı pascal nouma tombala çekti diye maç esnasında kart felan almışmıydı ?[signature][hline]karakedi, 19 Haziran 2005 23:59 tarihinde demişki: gelmeyin siteye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Bi ara forma çıkarmaya sarı kart kalktı ama ya öyle hatırlıyorum ben?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Ya forma çıkartmak nasıl bir sevinç gösterisi olabilir söyler misiniz?Adam golünü atar sevinçten tribünlere koşar havada zıplar kimileri takla atar tamam ama forma çıkarmak hangi amaca hizmet ediyor :D yani millet seni çıplak görünce veya sen soyununca sevinmiş mi oluyorsun.Gereksiz bir hareket ve de çok zibidice.Sarı kart yerinde uyuzluk yapana da kırmızı olmalı :D[signature][hline]:DPrince Of Darkness:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Forma çıkarmaya sarı kart yokki zaten yazmayalım pls..Ama forma çıkarttıktan sonra altında gozuken şeyde reklam varsa sarı kart.Mesela luciano nun fenerium reklamlı atleti yuzunden yemesi gibi...[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 dynamickinkini okumamıstım işte aynen oyle..[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Geçen gün birisi maske taktı kart gördü. Ya karşıyım böyle kurallara... Adam orda futbola bir renk , seviriye keyif katıyor.Sen adama ceza veriyorsun. Geçen ay da federasyonun kural güncellemesinde tellere tırmanmaya verilen cezanın aynısı timsah sevincine verilecek deniliyordu.Timsah sevinci fenomen olmuştu ya 1995-1999 arasında İnsanlar halı sahada bile timsah sevinci yapıyordu , hatırlıorum yani.Üzüldüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 ne rengi yahu, sirk mi burası. futbolcu futbolunu oynayacak, ve sahada futbol dışında birşey olmayacak. renk katmak istiyosa çalım atsın, gol atsın. forma cıkarmak tabi yasak olmalı ve sarı kart da gayet adil. forma cıkartarak nasıl bir renk getirdiğini de anlamış değilim. çimlerin üzerinde kay, takla at, dans et. forma cıkarmanın anlamı ne, sevincle ne alakası var yani. cogu futbolcuda refleks olmus bu. oyundan cıktıgında mesela üzerine bişey giymesi gerekirken adam saha kenarına gelir gelmez formasını cıkartıyo, cıplak gidiyo soyunma odasına. işte sadece futbolu oynamakla bitmiyo iş, birilerinin bunları anlatması lazım ki adam gibi futbolcular yetişsin. o maske takan adam da gecen hafta gitti reklam panolarını tekmeledi, çok istikrarlı bir arkadaş çıktı kendisi. gelecek hafta köşe bayragını yerinden cıkartıp müsait bi tarafına monte etmesini bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Kimi samba yapıyor, kimi horon tepiyor, kimi formasını çıkarıyor, kimi korner direğini tekmeliyor, kimi bebek sallıyor, kimi formasının altına giydiği tişörtle değişik mesajlar veriyor, kimi inancına göre Allah'a şükrediyor, kimi de akla hayale gelmeyecek ilginç sevinçlerle dikkat çekmeye çalışıyor. Peki, gol sevinçleri doğaçlama mı yapılıyor yoksa önceden tasarlanıyor mu? Bu sorunun cevabını öğrenmek için ülkemizdeki ünlü golcülerle görüştük ve birbirinden farklı cevaplar aldık. Futbol sahaları, sürekli ilginç sevinçlere sahne oluyor. Bunları şu yekilde sıralamak mümkün: Ağlara sarılmak, asker selamı vermek, timsah yürüyüşü yapmak, direkleri öpmek, topu öpmek, arkadaşlarını öpmek, sevgi yumağı haline gelmek, gol atanın üstüne çullanmak, sırtına binmek, golü atanı omuzlara alıp taşımak, golü atanın kramponunu parlatıyor gibi yapmak, topu kaleden alıp orta sahaya koşmak, korner direğiyle dans etmek, korner direğini yerinden sökmek, dua etmek, şükretmek, sus işareti yapmak, şaşkınlık ve sevinçle ben ne yaptım der gibi ağzını kapatmak, yüzüğünü öpmek, takımı biraraya toplayıp resim çekiyor gibi yapmak, şeref turu atmak, tribünlere öpücük yollamak, yerlere kadar eğilip selam vermek, hoplayıp zıplamak, tribünlere tırmanmak, karate hareketleri yapmak, takla atmak, kızıl derili dansı yapmak, sağa sola devamlı virajlar yaparak geri geri koşmak, uçak olmak, yardımcı hakemin bayrağını alıp kaçmak, formayı çıkartıp seyirciye fırlatmak, el işaretiyle çocuklarına veya yakınlara gol hediye etmek, kucağında bebek sallar gibi tribünlere koşmak, ateş ediyor gibi yapmak... Bir de Pascal Nouma'nın yaptığı gibi gayr-i ahlaki sevinçler tabii. Onlara hiç değinmiyor, güzel goller ve sevinçlerle futbolun güzelleşmesini istiyoruz. GOLCÜLERİN SEVİNÇLERLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ Tanju Çolak (1987-88 Avrupa gol kralı): Parmağımla oğlumu gösterirdim Gol atmak benim için ayrı bir tattı. Topu rakip takımın fileleriyle buluşturur buluşturmaz işimi en iyi şekilde yapmış olmanın verdiği mutlulukla sevinirdim. Sevinç gösterilerim genellikle baş parmağım havada tribündeki oğlumu işaret eder şekilde olurdu. F.Bahçe'ye transfer olunca gol sevinçlerimi önceden çalışarak yapardım. Brezilyalı Gerson ile sevinirdik. O benim ayağıma eliyle dokunurdu, ben de onun ayağına dokunurdum. Elle çak yapmanın başka bir versiyonuydu. Unutamadığım gol sevinçleri ise G.Saray'dayken Monaco'ya attığım gollerin sevinçleriydi. Zafer Biryol (2003-04 gol kralı, Konyaspor): Sevincimi eşimle paylaşıyorum Sevinçler için prova yapmıyorum. O anki duygularım sevinç gösterilerimi şekillendiriyor. Genellikle seyirciyi selamlama şeklinde yaptığım sevinçleri, evlendikten sonra hayatımın en önemli kişisi eşime yönelttim. Yüzüğümü öperek eşimle ortak bir gol sevinci sergiliyoruz. Geçen yıl G.Saray'a karşı attığım golü unutamıyorum. 10 kişi kalmamıza rağmen G.Saray'ı kendi evinde 1-0 yenmiştik. Çok zor bir maçtı. Kendimi kaybetmiştim. Sahada sadece ben ve sevincim vardı. O anki sevincim tamamen doğaçlama bir davranıştı. Osman Arpacıoğlu (1972-73 gol kralı): Eski sevinçler çok masumdu Bizim gol sevinçlerimiz şimdiki gibi abartılı değildi. Hatta bizde forma çıkarma söz konusu olamazdı. Günümüzün futbolcuları tellere tırmanmaya kadar varan ve abartılı bulduğum gol sevinçleriyle seyirciyi de tahrik ediyor. Bizim sevinçlerimiz daha masumdu. Attığım gollerin ardından asisti yapan arkadaşımın yanına gider ve kucaklaşırdım. Yaptığımız en büyük sevinç gösterisi bundan ibaretti. Oynanan maçın önemine göre gol sevinçlerimiz şekillenirdi. Milli maçlarda ve derbi maçlarda atılan gollerin sevinç gösterileri daha farklı olurdu. Unutamadığım bir gol var, onun sevinci farklıydı. Bursaspor'u 1-0 yendiğimiz maçta attığım golle ligin bitimine 6 hafta kala şampiyonluğumuzu büyük oranda ilan ettik. O golden sonra bütün takım sevinç yumağı oluşturduk. Okan Yılmaz (2000-01 ve 2002-03 gol kralı, Bursaspor): Dünyayla ilişkimiz kesiliyor Gol sevincini bilmeyenler anlayamaz. Bunu yaşamak gerekiyor. Gol olduğu zaman dünyayla ilişkiniz kesiliyor. 10 saniye kadar hiçbir şey aklınıza gelmiyor. Yaptığınız davranışlardan haberiniz olmuyor. Gol sevinçlerini genellikle seyirci, maçın önemi ve atılan golün güzelliği şekillendiriyor. Beşiktaş'a İzmir'de 1997-98'de attığım iki golü unutamıyorum. Onların sevincini yaşarken duygu yoğunluğu içindeydim ve kendimi kaybetmiştim. Bülent Uygun (1993-94 gol kralı): O selamı Güven Sazak istedi Asker selamıyla sevinmeye 1993'te oynadığımız G.Saray maçıyla başladım. O dönemdeki başkanımız Güven Sazak, maç öncesinde "G.Saray'a gol atınca bana selam ver." demişti. Attığım golden sonra doğaçlama bir şekilde asker selamı verdim. Tam asker selamına da benzemiyordu. Adı asker selamı kaldı. O maçtan sonra attığım gollerin sevinçlerini hep asker selamıyla gösterdim. Gol bambaşka bir şey olduğu için sevinilmesi çok normal. Ama küçük düşürücü ve taraftarı tahrik edici sevinçlerin yapılmaması gerekiyor. Ertuğrul Sağlam (Samsun ve Beşiktaş'ın eski golcüsü): İki dizimin üstünde kayardım Sevinçlerim genelde yumruklarım havada iki dizimin üstünde kayarak olurdu ve karşı tarafı rencide etmeyecek sevinçlerdi. Belli dönem içinde enteresan gol sevinçleri yaşanıyordu. Afrikalıların olduğu takımlarda gol sonrasında orijinal hareketler yapılıyordu. Bu sevinçler maç öncesinde organize edilen sevinçlerdi. Gol sevinçlerinde taraftarın coşkusunu unutmamak lazım. Çünkü gol sevincinin nasıl yaşanacağını etkiliyor. Unutamadığım bir gol var ki onun sevinci de bambaşkaydı. 1994'te Norveç'i 2-1 yendiğimiz maçta iki gol birden attım. O gollerde bile abartıya kaçmamaya çalıştım. Ama tribünlerin etkisiyle yaptığım sevinç hareketleri kendiliğinden ortaya çıktı. Gökhan Ünal (Kayserispor): Direği sökmeyi planlamıştım Benim gol sevincim genellikle korner bayrağının çevresinde olur. Gol attıktan sonra korner atışının yapıldığı noktada arkadaşlarımla sevinç yumağı oluştururuz. Bazen de burada formamı çıkarırım. G.Saray maçında köşe atışının yapıldığı yerdeki direği bilinçli olarak çıkarıp fırlattım. Çünkü maçtan önce bunu planlamıştım. Maçın önemi ve seyirci atmosferi mutlaka gol sevinçlerine yansıyor. Ben de G.Saray gibi bir takıma attığım golün sevincini sarı kart göreceğimi bildiğim halde abartılı olarak yaptım. Zaten genelde futbolcunun sevinç gösterisi olarak ne yapacağı belirsizdir. Güvenç Kurtar (Kocaelispor'un eski golcüsü): Sevinmeye utanırdık Ben de eskiden golcüydüm. Ama gol attıktan sonra sevinmeye, arkadaşlarıma koşmaya utanırdım. Şimdiki golcüler çeşitli şekillerde seviniyorlar ve gol atınca kendilerini kaybediyorlar. Bakıyorum, gayr-i ahlaki sevinenler var, tribünlere tırmananlar var, formalarını çıkaranlar var. Ben hakem olsam hepsine kırmızı kart gösteririm. Bir golcü, sevincini önce arkadaşlarıyla paylaşmalı. Taraftarlarla da maçtan sonra... Sevinçler de ahlaki olmalı tabii! Ersen Martin (Denizlispor): Kartal işareti yapıyorum Gol atınca bütün dertlerimi unutuyorum. Sanki havada uçuyorum. Herkesin bir isteği vardır. Kimi dünya turuna çıkmak ister, kimi Ay'a gitmek ister. Ben ise gol atmayı... Atınca da kendimi kaybediyorum. Benim sevinçlerim genelde ellerimi havaya kaldırarak kartal işareti yapma şeklinde oluyor. Gol, bir forvet için gıda yerine geçiyor. Golcüler golle besleniyor. İnsan yemek yediğinde nasıl mutlu oluyorsa, biz de gol atınca kendimizle barışık yaşıyoruz. Mustafa Kocabey (Çanakkale Dardanel): Her golde Allah’a şükrederim Ben gol attıktan sonra Allah'a şükrediyorum. Gol atar atmaz Allah aklıma geliyor ve ellerimi açıp dua ediyorum. Gol sevinçlerini formayı çıkarıp yaşayanların da taraftara saygısızlık yaptığını düşünüyorum. Tellere tırmanarak sevinç gösterisinde bulunanların hareketlerini de saçma buluyorum. 13.04.2005 Zaman Sporvizyon [ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 12:00 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar