Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kopya çekmek ...

Mavi

Öne çıkan mesajlar

Hiç öyle kopyayla aşırı bi işim olmadı

Yani hiç kopya çekmedim diyemem, birkaç sınavda sağa sola bakmışlığım filan vardır, bir çoğunda da kopya vermişliğim var ama öyle sınava girerken kopya hazırlamak gibi bi durumum olmadı, ah bittik abi kopya tek şans gibisinden bi olaya da kalmadım.
Ama öyle bi kasışa ihtiyacım da olmadı çoğunlukla. Adam gibi ders anlattıkları sürece hocaları dinlediğimden ve de arada bi kitap karıştırınca konuları az buçuk aklımda tutabildiğimden kopyaya bel bağlamadım hiç.Yani çektiğim kopyaların çoğu "60 değil de 70 alıyim 4 gelsin", "70 değil de 85 alıyim 5 gelsin", "hazır 9 soruyu yapmışım sonuncuyu da yapıyim de 100 olsun bari" gibisinden kasışlardaydı=)
Sosyal ağlarda paylaş

@Apache abicim neresi bunun eziklik anlamıyorum.Ders çalışmayıp,çalışanların sırtından sınıf geçmek yani çok güzel ve dürüst bir davranışta,bunlara ders vermek amaçlı (aslında ben ders verdiğimi düşünüyorum,nitekim karşıdaki yine çekecek kopyasını çünkü mal) yanlış kopya veren adam ezik.

Her zaman kopyaya güvenilmemesini isterim ben,ha ben çekmiyormuyum evet çekiyorum,bununla da hiçbir zaman gurur duymak istemiyorum.

Sırtını kopyaya dayayan,liseye gelip hala heceleyerek okuyan adamlar var ülkemizde.Okullara sadece abazanlıklarını gidermek için gelen eziklerimiz var.Bu adamlara kopyayı yanlış vermeyeceksin de kime vereceksin ?

Bunlara kopya vermiyorum diye,işi düşünce beni arkadaş olarak gören kişilere kopya vermiyorsam ve bunun adı eziklik oluyorsa,evet eziğim abi...
Sosyal ağlarda paylaş

Lisede pek kopya çekmezdim. Pek beceremezdim de. Ona buna sorardım anca ama öyle iyi kopya tekniklerim yoktu. Ama şimdi bunun yararını görüyorum.

Şimdi okuduğum üniversitede kopya çekmek pek mümkün değil. Koca amfilerde 20-30 kişi giriyoruz finallere. Önümüzdeki eleman 2 sıra önde oluyor, yanımızdaki eleman 3-4 koltuk yanda oluyor. Yani kağıtlar görülmüyor, konuşma fısıldama diye bir şey söz konusu değil.

Bir yere yazıp kopya çekilebilir. Ama kopya çekerken yakalanma cezası okuldan atılma olduğu için ona da kalkışan pek olmuyor. Herkes oturup paşa paşa finaline çalışıyor. Zaten genelde kopya çekilcek bir şey olmuyor. Bir çok finalde önlü arkalı bir A4 kağıdı istediğimiz kadar doldurup yanımıza alabiliyoruz. Cheat Sheet deniyor hatta. Pek de bir işe yaramıyor işiniz o kağıda kaldığı zaman. Bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kopya çekilebilen sınavlar kolaydır, esas zor olan kopya çekilemeyen yani defter kitap açık olan sınavlardır. Gerçek sınav işte bu dur. Önemli olan elinin altında ne kadar çok bilgi olduğu değil -ki gerçek hayatta bu teorik olarak sonsuzdur- onlara ne kadar çabuk ulaşıp ne kadar iyi değerlendirebildiğindir. Yorum kabiliyetin yoksa isterse hepsini ezbere bil beş para etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

makroekonomi sınavına 50 tane kitap alın gelin bakalım fark görebiliyomusunuz:) tv programlarındaki ekonomistlerden nefret eden ve bütün okulllarda keynesian ekonomi öğretilirken sırf kendi istediği için neo classic ekonomi öğreten kompleksli bi hocanın sınavından bahsediyoruz.Bu arada sınav süresi 3 saat.
Sosyal ağlarda paylaş

sırf bu ders yüzünden okulu 2 sene uzayanlar var ve okulda bu adamdan başka dersi veren adam kabul etmiyor yok yaz okulu dahil:) allah bildiği gibi yapsın..
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin çok doğru demişsin vallahi.
Salak gibi uğraşıyoruz
Mesela örnek, ingilizcem bayağı iyidir, neredeyse anadilime yaklaşmıştır.
İngilizce sınavında 10 soruluk kısımda "rewrite as bilmemne" diye bir bölüm vardı, bilmemne kısmını sınavda hatırlıyamadım, hocam burada ne yapıcaz diye sordum cevap vermedi.
Şimdi öğretilen bütün konuları biliyorum ve uygulayabiliyorum. Ama soru benden hangi konuyu istiyor onu anlıyamadım. 10 tane cümle vermiş, rewrite demiş, bi konu başlığı vermiş.
Konu başlığını hatırlıyamayınca, konunun tamamını bilmiyormuş gibi not aldım.
Normal hayatta ingilizce konuşurken yada yazarken hangi konuyu kullandığını düşünmüyorsun, sadece yazıyorsun yada konuşuyorsun. Gel bunu hocaya anlat, bin tane şey söylüyorlar.

İnsanlara başarılı şekilde bir iş yapmayı işin içinden çıkmayı değil, sidik yarıştırma dışında bir halta yaramayacak şeyler öğretiliyor.
Kafadan bütün illeri ezbere sayabilene aferin derler, 10saniyede bütün illerin listesini, yerlerini ve detaylı bilgilerini bulabilene "olmaz internetten baktın" derler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...