Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Batman, Batman Returns, Batman Forever, Batman & Robin


Bone

Öne çıkan mesajlar

Normalde sinemayla ilgili dergiler almam. Ancak bu ay kapağında "Batman Begins" gördüğümden dolayı, merak edip "Altyazı" dergisini aldım. Film hakkında pek birşey yazılmamış olsa da, geçmiş filmler hakkında epey güzel yazılar hazırlamışlar.

Forumda, daha önceleri Tim Burton hakkında, ve eski Batman filmleri hakkında az buçuk birşeyler tartışmıştık.
Ancak dergide Tim Burton'un sembolik öğelerinden, Joel Schumacher'in popülerlik kaygısına kadar birçok ayrıntıya değinmişler.

Batman 1, bence serinin en başarılı filmiydi. Şehir tasviri, karakter tahlilleri felan gerçekten enfesti. O karanlık ve sisli şehir, insanı içine içine çekiyordu. Prince'in müzikleri, Jack Nicholson ve klasik Batman kıyafeti ile birleşince çocukluğumun klasik filmlerinden biri olmuştu. Sanırım Batman hayranı olmamı sağlayan filmdi diyebiliriz. Hatta o gazla video kasetini ilk bulduğum zaman üstüne atlamıştım. Ama kaset, Beta çıkmıştı da VHS'de izleyemiyince üzülmüştüm.

Batman 2 ilk çıktığında çok heyecanlanmıştık. Ee, koskoca Batman filminin devamıydı. İlkokulda uzun uzun Batman muhabbetleri yapmamıza neden olmuştu. O sıralar Tim Burton nedir, kimdir, bilmememize hatta ilgilenmememize rağmen gene klasik filmlerden biri olmuştu. Masal gibi bir filmdi, Tim Burton bence bu filmde de başarılı olmuştu. Çizgi romancı kesme mükemmel şekilde hitap edebilen iki film çıkarmayı başarmıştı.

Batman 3. İşte ilk iki filmde aldığımız tattan sonra bu filmin de çıkacağını öğrendiğimizde çok sevinmiş, bayram etmiştik. Gazetelerde "Batman geceleyin çıkacak, renkli hadiseler izleyebileceğiz, görsel şölen olacak" gibi çıkan haberleri anlamasak da, büyük umutlarla bunu da sinemada izledik. Ancak umduğumuzun tersine şaklaban birşey çıkmıştı. Batman'in tüm Gothic'liğini ve masalsılığını atıp, yerine içi boş karakterler ve yüzeysel tasvirler doldurmuştu. Jim Carrey bile filmi kurtarmaya yetmemişti. Film, 1990ların popülerleşme sürecine kurban gitmişti.

Batman 4. "Batman Forever, Batman Fornever" gibi geyiklerimizden sonra pek ümidimiz yoktu zaten. Arnold Schwarzenegger olması biraz heyecanlandırmıştı. Ama o da filmde harcanmıştı. İlk filmde Micheal Keaton Batman kıyafetini nasıl başarıyla taşımışsa, bu filmde de George Clooney Batman kıyafetini o derece başarısızlıkla taşımıştı. Popülerlik uğruna üçüncü filmde giysiler renklenmiş, modern görünüm kazandırılmaya çalışılmıştı. Benzer yöntem aynen bu filme de aktarıldı. Batman'in o klasik "Dark Knight" görüntüsü yerini içi boş bir aksiyon kahramanı aldı. Ve böylece Batman & Robin, basit bir ikinci sınıf aksiyon filminden öteye geçemedi.

Altyazı dergisinde farklı şeyler yazsa da, üç aşşağı beş yukarı benim düşündüklerimi ifade etmişler. Dergiyi bulup okumanızı tavsiye ederim aslında.[signature][hline]Beş Hececiler
-Never trust a bartender with bad grammar.
-Doom to all who threaten The Homeworld
-For Auir! En Taro Adun!


[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 08 Haziran 2005 05:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bonecrusher yazı ve fikirlerin için teşekkürler çok güzel yazmışın...

Peki dergide en azından 3-5 şey yazıyordur yeni film için herhalde..Onlarıda özet olarak paylaşırmısın acaba...

Senin fikrin ve derginin fikri nedir yeni film hakkında ?
Işık varmı ?[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz....
Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!!
Cray Totem/sNaKe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eh yeni çıkacak film hakkında fazla bir düşüncem veya fikrim yoktu. Aslında hala kesin bir yargı yapamam ama dergide birkaç küçük noktadan bahsetmişler ilginç olmuş.

Benim düşüncem, ağır bir film olcağı yönündeydi. Aksiyon veya Macera filminden çok, Drama filmi gibi olacak düşüncesindeydim.
Dergide zaten buna göre bazı ipuçları var.
Diğer dört film kötülere endeksliydi, Batman de gidip bu kötüleri haklıyordu. Senaryo bu yöndeydi.
Ancak bu filmde, kötü karakterler olsa da, geri plana itilmişler. Gotham şehri de geri plana itilmiş.
Asıl izliyeceklerimiz Batman'in nasıl "Batman" olduğu üzerine.
Bu yüzden kötüler yerine Batman üzerine endekslenmişler. Onun düşüncelerini, fikirlerini, isteklerini, yorumlarını izliycez.
Düşmanlar Scarecrow ile Ra's Al Ghul olcakmış.
Bunlar sanırım sırf kavga için değil, senaryoya ek anlamlar içermesi için de konulmuş.

Gördüğüm kadarıyla, drama ağırlıklı, proje benzeri bir film olcak. Ancak Joel Schumacher'in popüler aksiyon filmi tarzından çok, Tim Burton'un sembolizm tarzına yakın olacak. Bu yüzden Tim Burton'un tarzını sevenlerin gitmesini tavsiye ederim.
Özellikle kıyafet seçimi de çok ilginç. Gene Joel Schumacher yerine Tim Burton tercih edilmiş. Klasik Batman kostümü kullanılmış. Sarı elips içinde siyah yarasa logosunu tercih etsem de, bu filmde kullanılan geniş siyah yarasa işareti de, çizgi romanda çok kullanılıyor, klasik logo ve kıyafet kullanılması sevindirici. İlk filmde kullanılanın gelişmiş modeli gibi duran sarı kemer de çok hoş olmuş. Yani 3. ve 4. filmde kullanılan janjanlı kostüm yerine klasik kostümü tercih etmişler. Bunlar Tim Burton'un filmlerine benziyen kısımları.

Dediğim gibi diğer filmler gibi fazla aksiyon göreceğimizi sanmıyorum. Ama belli mi olur, düşüncelerle kavgayı iyi ayarlayabilirlerse, ağır bir drama filminden veya ikinci sınıf aksiyon filminden öteye geçerler, bize de keyifli anlar yaşatır. İlginç bir film olcağa benziyor.[signature][hline]Beş Hececiler
-Never trust a bartender with bad grammar.
-Doom to all who threaten The Homeworld
-For Auir! En Taro Adun!


[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 08 Haziran 2005 07:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tim burton ilk iki filmi film yapmıştı, gene o kurtarır ancak. bekliyoruz.. :)

bir de batman dizisi vardır 30-40 yıllık, uzay yolu taytlı batman ve "KABOOOMMM!!" "PIFFF!!" "PAFFF!!!" "ZBAAAMM!!!" efektleri süperdir.. :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 08 Haziran 2005 12:09 tarihinde demiş ki:
ilk filmi gibisi çıkmadı hakkaten şu ana kadar. dekorlar olsun, oyunculuk olsun, karanlık atmosferi olsun, diğer filmler o kadar etkileyici olamadı. 3 ve 4 hakkında konuşmak bile istemiyorum, gerçekten sırf aksiyon olsun diye çekilmişlerdi, batman'in atmosferinden eser yoktu.


Tabii ki Tim Burton farkı.
Çizgi filmcilikten gelen ve çizgi filmlerle de dehalar yaratan Tim Burton' un yaptığı Batman filmleri sadece en iyi Batman olmakla kalmıyor en iyi çizgi film uyarlaması da kabul ediliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

batmanin cizgisi belli.

cizgi romanlar dünyayı kasıp kavurdugunda, super kahramanlar arasında tek kaka adam bizim batman idi.

iyilerin dostu degil, kötülerin korkusu olarak var oldu.

kullandığı taktikler, sert davranışı vb yüzünden superman ile bile kavga etmiştir ;)

bu yüzden bizim gibi eski kuşak çizgi roman okurları için, batmanı allayıp pullayıp ahanda yeni versiyon kibar metroseksüel batman diyerek film çekmeleri büyük eşeklik bence.

batman-I fena degildi, tam olmasada yine ortada bir batman çizgisi vardı. ama diger seriler inanılmaz derecede kötü idi.zaten sadece I'e sinemada gittim (evet yaslıım nolcek ehe) sonra umidimi kesmiştim, hele jim kerrynin oynadıgı bi film vardı ki yani düşman başına.

batmn standart özellikleri:
1. kötüdür
2. serttir
3. kötü adamları sevmez

punisherın "dengeli" halidir batman,
yol başında duran yaşlı teyzeyi trafik ışıklarından karşıya geçiren süperman - orumcek adam gibi iyilik yapmaktan geberesi süperkahramanların kral olduğu dönemde, suçlulara işkence yapıp orasını burası kıran, sakat bırakan bir batman var idi.

şimdi bu şekilde yazınca biraz garip görünebilir,
ama onun dedigi gibi:
said:
"-gothamda işler farklıdır "


;)[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi


[Bu mesaj karakedi tarafından 08 Haziran 2005 16:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Batman 3 den sonra zaten bir "ailenizin kahramanı" haline gelmişti. Yok Robin'di, yok batgirl'dü. Batgirl Alfred'in akrabası felan. Robin Batman'ı baba gibi görüo felan. Tam aile havası.

İlk 2 filmin havası yakalanamadı değil yakalanmak istenmedi. Bakalım bu filmde nasıl olacak. Batman ve Cennetin Krallığı filmlerinin çekimleri birbirine yakın olsa gerek Liam Neeson'ın saç şekli iki filmde de aynı.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

batman'in en kral kötüleri de geride kaldı gerçi, scarecrow'dan filan cacık olmaz bence. batman'in çekiciliğinin yarısı kötülerdeydi, penguen'i olsun, joker'i olsun. her filmde ikişer üçer koyunca malzeme kalmadı ki. scarecrow dışındaki adamı ben tanıyamadım mesela neciydi o? manav? :p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tim burton'ın ilk ilk filmi müthiştir, joel schumacher bu seriyi resmen yerin dibine batırmıştı. ama şimdikinden umutluyum çünkü iyi bir yönetmen (chritopher nolan) ve bu kuşağın en yetenekli oyuncularından christian bale var.

izleyelim görelim ..[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...