Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paladin

Pakize

Öne çıkan mesajlar

merhaba arkadaşlar.US serverından EU'ya geçiş yaptım.EU'dada paladin denemek istedim.Fakat Group içerisinde paladinin gerçek görevini henüz çözebilmiş değilim.Healer desem healer değil , tank desem hiç değil.Bunun parti memberlarına aurasından başka ne gibi faydaları olabilir?..[signature][hline]Dostlarinla öyle yasa ki düsman oldugunda hakkinda söyleyecek sözleri olmasin...
Düsmanlarinla öyle yasa ki dost oldugunda yüzün kizarmasin...
Sosyal ağlarda paylaş

Düzgün sorulara düzgün cevaplar verin vermiceksiniz geyik çabalı veya espri amaçlı postlar atmayın.
Yardım için forum açıyor üyeler.Sempatikleşmeyin.
Sözümü kim alınıcaksa alınsın.[signature][hline]eternal : tokayı bulmam lazım ..
diappare : saçlarınımı toplıcaksın.. ?
eternal : o_O ?!?
Sosyal ağlarda paylaş

Gelelim asıl konuya.
Paladin fikrimce bal yapmaz bir arıdan ibaret oldugu için pek bir etkisini göremedim.Holy pala olsan attıgın heal heal degil.Dmg vermeye calıssan veremessin.Yani Shaman la Paladin i bi düşünüyorumda oha be blizzard diyorum bu kadarmı horde yanlısı olur.Yeni karakterse paladinin bence vakit kaybetmeden druid acabilirsin güzel bi elf kızından.Her işe gelir druid tank da olursun kimi zamanlar zaten healarsın aynı zamanda.[signature][hline]eternal : tokayı bulmam lazım ..
diappare : saçlarınımı toplıcaksın.. ?
eternal : o_O ?!?
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk olarak, aurasi ve blessingleri sebebiyle "partide bir tane olsun abi" denilen bir karakter. Ama bazi paladin arkadaslar kendilerini main tank saniyorlar. Paladin isterse 342432 armor yapsin, aggro tutamayacagindan basarili bir main tank olamaz. Ama MT dan kacanlari güzel bir sekilde toplar.

Mesela 2 yüksek levelli mob var, 5 kisilik grup kesicek bunlar. Pala bir tanesini tanklar, geri kalanina 4 kisi dalar. Cünkü diger moba kimse dmg vermeyeceginden aggro kacirmak gibi bir problem olmaz, pala da heal a ihtiyac duymaz kendini healleyerek tutabilir o mob u oldugu yerde.

Ayrica dmg dealer class diyemeyiz belki ama yine de kücümsenecek birsey degildir verdigi dmg.

Heal i zor durumlarda hayat kurtarir, resurrection da öyle.

Undeadlere büyüyle dmg verebilir ve yine shackle edebilir.

Isin asli, bir priest olarak ben grubumda bir adet paladin isterim. 2 degil ama, 1 : ) Aurasi ve blessing i sebebiyle genelde herkes de ister bir tane. Ama sunu bil ki, gercekten sikici bir oynayis tarzi var paladinin, sikilabilirsin.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Penthesilea, Night Elf Avci / emekli
Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü
Sosyal ağlarda paylaş

Pala pvm de kötü değil, pvp de ise pek bi işe yaramıyor açıkcası.Millet size dalıp istediği an kaçabiliyor, sizin onları durdurma şansınız hemen hemen hiç yok neyazıkki.
Bide meşhur seal of command talent i var bu talent in proc yapabilmesi kazanmanız için yeterli olabiliyor, eğer proc yapmazsa buseferde çok az bir hasar verebiliyorsunuz. Yani son derece dengesiz bir skill ama yinede paladin in en kuvvetli skill i neyazıkki hehe[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Sosyal ağlarda paylaş

xr da tek basina oldugu yerde duran bir paladin in ss i vardi bende ama kaybettim . tepesinde 20 tane horde un serefli uyesi olmasina ragmen yaklasik 2 dakika oldugu yerde hareket etmeden kalabilmisti .

bu kadar deger kazanacagini bilseydim kaybetmezdim o ss i ^^[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

paladinden healer olmaz düşüncesi çok yanlış. isteseler çok güzel heal ederler. kendimden biliyorum. çoğu paladin dmg verme meraklısı olduğu için paladin heal yapamıyor gibi gözüküyor ama öyle değil. beni tanıyan oyuncular priest niyetine partiye alıyolar beni. bknz resimler ;

http://img44.echo.cx/img44/6697/heal10ai.jpg

http://img44.echo.cx/img44/3419/heal23dg.jpg

Edit; bu arada beni bir priest gibi yetiştirmiş olan coldwinde burdan selamlar :)[signature][hline]

[Bu mesaj Rinen tarafından 30 Mayıs 2005 18:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bide bence paladin çok party friendly bir class, hunter nekadar şahsi ise paladinde aynı oranda gurup için yararlı.Semi-healer olabiliyorsunuz, curse hariç herşeyi cure edebilme özelliğiniz var, üstüne bir sürü seal atıp party e ekstra dps,stat,mana yada daha az agro mıknatısı olma gibi özellikler sağlayabiliyorsunuz.Auranız var, kesin party nizin öleceğini bildiğinizde sacrifice kullanıp res yapabilen birini kurtararak onca yolu yürümemiş oluyorsunuz.Lay on hands denen bir skill iniz var her nekadar çok az kullanabilseniz bile hiçkimsenin intant %100 heal a hayır diyebileceğini sanmıyorum açıkcası, hele bide talent la güçlendirdiyseniz armor a 1 dakikalığına %30 bonus veriyor ki bu büyük dungeonlarda çok önemli bence.Üstünüze int gear alıp kalkanla beraber healer olarak kullanabiliyorsunuz 8k nın üstünde manaya çıkabiliyor paladinler.Guruptan birini yine 10 sn ye fiziksel hasara karşı koruyabiliyorsunuz.
Bence bunlar okadarda hafife alınacak şeyler değil cidden, illa dmg vericem tank yapıcam diyorsanız paladin azda olsa agro tutabiliyor zaten büyük raidlerde size tanklayın demedikleri için küçüklerinde guruba yetecek yakadar tutabiliyorsunuz işte =P[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rinen, 30 Mayıs 2005 18:26 tarihinde demiş ki:
paladinden healer olmaz düşüncesi çok yanlış. isteseler çok güzel heal ederler. kendimden biliyorum. çoğu paladin dmg verme meraklısı olduğu için paladin heal yapamıyor gibi gözüküyor ama öyle değil. beni tanıyan oyuncular priest niyetine partiye alıyolar beni. bknz resimler ;

http://img44.echo.cx/img44/6697/heal10ai.jpg

http://img44.echo.cx/img44/3419/heal23dg.jpg

Edit; bu arada beni bir priest gibi yetiştirmiş olan coldwinde burdan selamlar :)

hahaha : ) Rinen'i main healer, main tank yapip SM bitirmistik biz be : P Her eve lazim[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Penthesilea, Night Elf Avci / emekli
Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü
Sosyal ağlarda paylaş

haha ne günlerdi yaa günde 40 kere SM yapardık :) biri öldümüde azarı işitirdim :P

ayrıca paladin oynamak sıkıcı olmayabilir. nasıl oynandığına bağlı. retribution gidip sadece seal of command kullanılırsa tabi sıkıcı olur. bissürü seal var onları doğru yerde doğru zamanda kullanmak gerekiyor. ayrıca her seal hem kendi üstünde hemde düşmanın üstünde kullanılabiliyor.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

seal of fury judgement + holy shield/consecration combosu, blessing of salvation, seal of fury gibi grupta mt'ye destek olabilecek secondary tank olabilir paladin ama ille duelde uçuk dmg vuracağım diye seal of command gittiğinden çoğu paladin hiç tank olamaz gibi görünüyor. mt olmaz elbette ama support class olarak hiç fena değil, blessinglerinin süresinin uzaması (en azından 10dk olsun isterse mana cost 3 katı olsun) dışında bir beklentim yok doğrusu.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

Seal of command procladığında 1500 vuruyor , pvpde fazla vaktiniz yok oyüzden ya böyle yada kapıştığınız adamı kaçırırsınız =P[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Sosyal ağlarda paylaş

valla duel karakteri yapan insan ille ki oyunun başka bir alanında zayıf olur, her alanda birinci olunamadığı için öncelik belirleyip sonra da "yaa ben hem bunu hem şunu yapamıyorum bu sınıf berbat" demeden uzmanlaşılan alanda parlamaya bakmak lazım. ben protection paladin geliştiriyorum mesela şu anda ama bu yola girmeden önce ne alanda güçlü ne alanda zayıf öğrendim, gerisi eksik olabilir.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

Paladin in bence bariz 2 eksik yanı var, birincisi hiçbir class da tek başına olmayan autohit ile vuruyorsunuz ve sadece bunu geliştirebiliyorsunuz. Yani warrior gibi istediğiniz an istediğiniz hareketi yapabilme lüksünüz yok, yada bir mage gibi şimdi fireball atayım deme gibi, hunter da autoshot yaparken aimed shot,arcane shot , stingler gibi özelliklerini kullanabilirken siz bu autoshot a sadece belli bir oranda değiştirme lüksüne sahipsiniz, buda paladin in dps sini dengesiz yapıyor açıkcası.

2. eksik yanı ise karşıdakini yavaşlatma, durdurma özelliğinin mevcut olmaması (6 sn ye stun demeyin lütfen 1 dakika cooldown u olan skill i nekadar kullanabilirsinizki) , ranged de olmayınca mecburen rakibinizin arkasından ölene kadar koşmak durumundasınız. Ranged attack alabilmek için 31 talent ı holy talentlerine verebilirsiniz tabi. Yada diğer rakibi uyutmak için 31 talent i protection a verebilirsiniz yani sadece 1 ini alabiliyorsunuz.

Ben şahsen retribution ağacını tercih ettim oyüzden bu 2sindende yoksun durumdayım =p Hunter ın zayıf olduğunu biliyordum paladin açarken ama bazı hunterdan paladin e geçen birinin eksikliğini en çok hissettiği durum bu snare, stun olayı.Developerların US boardlarında yazdığına göre hunterların ve paladinlerin zayıf olduğu ve ilerde değişikliğe uğrayacakları biliniyor (özellikle hunter için tam oturmamış meslek deniliyor).

Paladin e snare tarzı bişi verirlerse hiç şaşmayın yani =p[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Sosyal ağlarda paylaş

renodon 31 talent verip alınan holy shock'un ve repentance'ın özelliklerine de bakınca varlar mı yoklar mı belli değil:

holy shock: 200-210 civarı dmg, 300 üzeri mana cost ve asıl bomba, 30sn cooldown! lvl 10 altındaki moblara instant kill çekmek için birebir! ama iki tanesi birden gelirse ne yaparsınız bilinmez.. :-p ve öyle freezing effect'di bilmemneydi gibi birşey yok, 200 dmg atıyorsunuz o kadar. bunu alanlar sadece ve sadece paladin oyunun ranged slotunu kullanamayan tek sınıfı olduğu için alıyor..

repentance: 6sn süreyle düşmana sleep, 60sn cooldown. tabii düşman dmg alırsa uyanıyor, yani sadece self-heal için harcanabilecek bir 6sn, öyle kaçan düşmanı durdurabilme özelliği yok. ancak hoj ile beraber kullanılınca 30sn'de bir self heal imkanı sağlıyor, sırf bunun için de 31 talent eh yani. ama prot ağacında olduğundan zaten süper defansif olan prot palanın ömrünü uzatabilir, tabii ömrün uzun olması düşmanın öleceği manasına gelmiyor. ben şahsen almayacağım çünkü reflection gibi prot ağacında olması gereken bir talent ne akla hizmetse ret ağacının ortalarında..

paladinin zaten muhteşem bir snare yeteneği var amma velakin playerlara karşı işlemiyor, judgement of justice. bu eğer pvp'de çok sınırlı olarak bile kullanılabilse (misalen normal judgement süresi çeyreğine filan inse) paladinin kaçanı kovalama ihtiyacı ortadan kalkmış olur ki mind controlünden fearine, poly'sine kadar uçuk güçte skiller pvp'de işlerken bunun etkisi azalmış bile olarak kullanılamaması son derece mantıksız..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:

[Bu mesaj Sam tarafından 30 Mayıs 2005 19:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...