Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrıya inancım kayboluyor sanırım...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

said:
nedanko, 15 Şubat 2005 12:53 tarihinde demiş ki:
said:
TahtaBacak, 14 Şubat 2005 22:07 tarihinde demiş ki:
Evet o artık cehennemde

sen mi attın şeytan bey!

@tahakiraz: Tanrı varsa ve beni yaratmışsa bana mı sordu yaratırken.. Yaratmasaydı..

polemiğe girmek istemiorum..ortada sen yoktun ki sana sorulacak:)yani böle bi soruya böle bi cvp verilir kusura bakma..tamam bu konu hakkında sana yardımcı olmaya çalıştım blackchaos kafanda elli bin tane soru var ama yani Allah'A inanmayan yada bilemiyorum diyenlerin kafalarında genel olarak aynı sorular vardır..bunların cvpları da ztn kitaplarda var..bende elimden geldiğince yardımcı olduma inanıorum..
[signature][hline]doğru olan zordur anladım..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 14 Şubat 2005 21:38 tarihinde demiş ki:
Eskiden cuma namazlarına giden hatta bi ara 5 vakit kılan bi insandım
Sonra ne olduysa hayatımda herşeyin kötü gitmesi.
Ne kadar yalvarırsam yalvarıyım tanrıya yinede herşeyin daha kötü gitmesi beni isyan noktasına getirdi.
Bugun ciddi anlamda söylendim.
"Sen yoksun inanmıyorum" flm diye.
çünkü artık mantıklı gelmemeye başladı.Hep kötülükmü yapıyorumki hep kötülük buluyorum.
Sıkıldım artık...
Sanırım inancımı kaybettim..

aranızda inanmayanlar varmı...

bence bu gerçek kötülüktür,
Tanrıya inanıcaksan karşılığında birşey bekleyerek inanmak ne büyük kötülük...
Inanmıcaksanda doğru olmayan şeyleri yapmak en büyük kötülük,
Ben sanırım inanmıyorum(şüpheciyim) ama inansaydım bile karşılığında bişey bekliyeceğime inanmamayı tercihederdim...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
-Mix-, 06 Şubat 2005 16:12 tarihinde demiş ki:
ehe benimde peşimden 3kız 5 erkek kosuo ama vermedim daa
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 14 Şubat 2005 21:38 tarihinde demiş ki:
"Sen yoksun inanmıyorum" flm diye.

bunu derken bile tanrıya inandığını kanıtlıyorsun.

dine olan inancın gidebilir, tanrıya olan güvencen azalabilir, ama sonuçta hala tanrıya inanıyorsun
said:
sirnaber, 15 Şubat 2005 20:53 tarihinde demiş ki:
"tanrı'ya yalvarıyoruz da istediğimizi yapmıyo" diyerek tanrı'dan inanmaya vazgeçmemelisin, bu bir çıkar ilişkisine dönüşmemeli, çünkü inanç karşılıksızdır, ve dinlere göre tanrı, mutluluğu öbür dünya için vadetmiştir.

çok güzel demiş[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 15 Şubat 2005 22:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
supersonicmemed, 15 Şubat 2005 00:12 tarihinde demiş ki:
ben deisttim giderek ateistlige sarmaya başladım . zaten yaşantımdan hiç memnun degilim ölümü bekliyorum resmen hiçbirşey tat vermiyor artık çıkıp gezince üstüme üstüme geliyor sanki insanlar , arkadaşların muhabbetleri bile baydı artık cidden fenalardayım hergün kötü bi gelişme oluyor hayatımda hergünde saydırıyorum tanrıya ama aslında kendi kendime saydırıyorum bununda farkındayım.

yaratılmış/doğmuş olman sana mutlu bir hayatın garanti edildiği anlamına gelmez..[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Sosyal ağlarda paylaş

tanrıya ya inanırsın ya inanmassın,
şu an kayboluo sanırım / yerine gelmeye başladı aslında
gibi cümleler inançla ilgili kullanılmaz ..
sıkıosa, evet ben tanrının olmadığını düşünüorum cünkü ben cok iyiyim ama başıma hep kötü şeyler gelio de bakalım .. zor olan budur (tasvip edilen bu deildir ama )[signature][hline]Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

Ya içinde birşey var ama illede bi mucize isteyen arkadaşlar böyle düşünüyorlar. VE böyle arkadaşlara tmm ben inanıyorum dedirtmek gerçekten zordur.... çünkü dik kafalı olan tiplerdir birazda. Şu forumda çoğu kişi böyle konular açtı ama hiç birisi sonunda. Tmm ben artık inanıyorum demedi... O yüzden biz boşuna konuşuyoruz....[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:
fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum..
DM: oldu..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
vimpir, 15 Şubat 2005 13:04 tarihinde demiş ki:
bu dunyada sınavdayız

Önemli olan öbür taraftaki sınav :-P

Bonenin dediği gibi artık sana inanmıorum derken bile inandığını gösteriri bu.Dine inanamak ayrı tanrıya inanamak ayrı.Bence burda senin inancın sanadır üzerine yorum yapmamaız bize düşmez.Sonuçta biz ne dersek dielim inaancın deişmeyecek :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

-------------------------------------------
En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 15 Şubat 2005 13:14 tarihinde demiş ki:
said:
vimpir, 15 Şubat 2005 13:04 tarihinde demiş ki:
bu dunyada sınavdayız

bu sınav uzun sürdü. boş kağıt verip çıkıyorum...

Disiplin suçudur.
En azından e=mc2 yazmalısın kağıda.

"Atheistic to the point of fanaticism,
there you have me in a nutshell
and kill me again or take me as I am,
for I shall not change, never."
[signature][hline]G3nk...
Bana stunla gelmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Allah başımıza zorlukları verecek ki onlarla mücadele edelim yoksa herşey güllük gülistanlıkmı olsun bunların hepsi bir sınav
zorlukları Allaha inancımızla bireştirerek aşacağız yoksa en ufak zorluklarda O na karşı inancımızı yitirmek en kolay iş olur zaten Allah ta inancımızın ne kadar kuvvetli olduğunu böyle ölçüyor...
Sosyal ağlarda paylaş

bugünlerde televizyonlarda duymuşsunuzdur, ab türkiyede din kültürü dersinin kaldırılmasını istemiş, bütün avrupa ülkelerinde din kültürü dersi olduğu halde... zaten amaçları yıllardır Türk toplumunun dil ve din yönünden bozulması... bakıyorum da cidden başarmaışlar, dinsiz ve dilsiz bir toplumun sonu yok olmaktır! herkes bi silkinsin kendine gelsin,

gençlik ne hale gelmiş de tanrının varlığını tartışıyor...[signature][hline]Mehteran özenti gençliğe bir dur diyor
Sosyal ağlarda paylaş

"Din" ne be?

Din diye bir kavram Cumhuriyette olmaz.Şunu kafanıza sokun.

Dil ayrı din apayayrı nasıl bir tuttun.
Dinsiz olursak birşey olmaz ama dilsiz olursak çok şey gider....
Burda amerikan oyunlarına girmeyelim şimdi...

Evet haklısın bone güzeldi.Aslında doğru söylüyorsunuz isyan etmemek lazım ama bazen doğruğa çıkıyor.
Şu sıralar biraz küs gibi aramız bozuk ... =)[signature][hline]tuana...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 16 Şubat 2005 22:32 tarihinde demiş ki:
"Din" ne be?

Dil ayrı din apayayrı nasıl bir tuttun.
Dinsiz olursak birşey olmaz ama dilsiz olursak çok şey gider....
Burda amerikan oyunlarına girmeyelim şimdi...

din diye bir kavram Cumhuriyetle ne alakası var şimdi biz burda devlet yönetiminden bahsetmiyoruz, bu kadar cehalet içinde olmayın, dinsiz olursak bi şey olmaz demişsin ve ne kadar vahim bir durumda olduğunu göstermişsin, işte dediğim gibi adamlar bir kısım genci pençesi altına almış

"Evet, din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası vardır ki, din Tanrı kul ile arasındaki kutsal bir bağlılıktır. Mutaassıp İslamcıların din komisyonculuğuna izin verilmemelidir. Dinden maddi çıkar sağlayanlar alçak kişilerdir. İşte biz, bu duruma karşıyız. Buna izin vermiyoruz. Bu gibi din ticareti yapan kimseler, saf ve masum halkımızı aldatmışlardır. Bizim ve sizin mücadele edeceğimiz ve ettiğimiz bu kimselerdir. "

bu sözler ATATÜRK'e ait ve o din eğitimine çok büyük önem vermiş ve din eğitimini Milli eğitimin temel hedefleri arasına sokmuştur[signature][hline]Mehteran özenti gençliğe bir dur diyor

[Bu mesaj Mehteran tarafından 16 Şubat 2005 22:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 16 Şubat 2005 22:54 tarihinde demiş ki:
Din gereksiz diyen arkadaslara sadece sunu soliyim. Din denilen olgu dunya uzerindeki sucların islenmeden %99.9999 unun durmasının sebebidir. Eger ben kendim için en azından bir cok kişiyi cekip vurmuyoırsam, hirsizlik felan yapmiyosam bunun nedeni kanunlar değildir, dindir.
Kanunlar eğilir bukulur, akıllı bir suclu asla kanunca yakalanmaz, ama işte din ve vicdan burda giriyo devreye.

cok doğru bir söz bence..din insanı olgunlaştırıyor..bi yerde vicdanın seni ele veriyo...tanrı her duanda seni kurtarıcak değil ya? yoksa dünyada onca aç ve sefil olmazdı,kıtlık olmazdı....ben herşeyi tanrı ya bağlamıyorum(iyi-kötü durumumu) ama şu varki bizi yaratan var..bunu inkar etmek aptallıktır bence[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes
It never occurred to me that I am already asleep
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 16 Şubat 2005 22:54 tarihinde demiş ki:
Din gereksiz diyen arkadaslara sadece sunu soliyim. Din denilen olgu dunya uzerindeki sucların islenmeden %99.9999 unun durmasının sebebidir. Eger ben kendim için en azından bir cok kişiyi cekip vurmuyoırsam, hirsizlik felan yapmiyosam bunun nedeni kanunlar değildir, dindir.
Kanunlar eğilir bukulur, akıllı bir suclu asla kanunca yakalanmaz, ama işte din ve vicdan burda giriyo devreye.

bonepart dediğin çok saçma bence o zaman ateistlerin hepsi katil suçlu olur ne alakası var,ben senin yazından şunu anladım vicdanı din sağlar.

din insanlara nasıl yaşaması gerektiğini gösteren bu konuda yardımcı olan yol gösteren inanç sistemidir.yani doğru yolu gösterebilir ama bu demek değildir ki insana vicdan veren şey dindir.

Din şart değildir zaten dinlerin çoğu insanların gerçek düşünceleridir,sen şimdi müslümansan eskiden de güneşe tapanlar toprağa tapanlar vardı onlarında dini kuralları vardı ama bu gökten inmedi kendileri belirlediler,yani din olmaksızın kendi vicdanlarıyla iyi olan şeyi belirleyip din sistemini oluşturdular[signature][hline]ama kopuktu kopuktu zincir olduramadım......

[Bu mesaj -Mandrake- tarafından 16 Şubat 2005 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -Mandrake- tarafından 16 Şubat 2005 23:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 16 Şubat 2005 22:32 tarihinde demiş ki:
"Din" ne be?

abi senin amacın cumhuriyeti dinsiz mi gostermek...

sana bisi soleyim senin gibiler oldukca(cumhuriyeti,demokrasiyi dinsizlik olarak gorenler...) yobazlar da olacaktır...bir tepki olarak...

sen 5 vakit namaz kılardım diyosun ama simdi din ne diyosun abi keske namazlari kilmasaydin...vaktini dedigine gore bosa harcamıssın yazık...

ayrica Allah'ı da bole forumlarda bulamazsın soleyim...

inancsizlik nasi bisi merak ediyorum ayrica bonepart'ın dedigi gibi insanlar inanmasa suclar inanilmaz artar...(Orn:ben babamın parasını calıp,kacak bir ak47 ile sokaga cikip zevkine dehset sacabilirdim ciddi....:D)

ayrica yok kendiliginden evren patlamis,soora sansa aminoasit cıkmıs,soora sansa nukleotid derken yine sansa mukkemmel bir uyum icersinde DNA cıkmıs...hade bea derler adama...
zaten akli basinda bioloji hocalarinin ve doktorlarin hepsi Allah'a bizden cok inaniyorlar.sahidim...

bazi insanlar aklımızı karıstırabilir ama erdemli olan onları guzelce dınleyıp sen devam et kardes ben memnunum hayatimdan demektir...karamsar olmaya gerek yok...[signature][hline]Look at my cat, why can't I live like that, all of the animals except a few, do nothing else but eat and shit, yesterday was not the time, in my belt , in my mind, Im lazy.F*ck you.
Lagwagon-Lazy

[Bu mesaj Lagwagon tarafından 16 Şubat 2005 23:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ona birşey demiyorum tabiki insanın yargı sistemi çevrenden koşullardan etkilenir,ama onlardan ibaret değildir

ki bu dediğin de zaten dinin şart olduğunu göstermez
(bu daha uzun mevzu da başka zaman artık erken kalkıcam :))

[signature][hline]ama kopuktu kopuktu zincir olduramadım......

[Bu mesaj -Mandrake- tarafından 17 Şubat 2005 00:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin inancı beni alakadar etmez ama etraf imansız dolmuş bu kötü bişe bence. bonepartın dediklerine de aynen katılıyorum bu arada.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden.

Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 16 Şubat 2005 22:55 tarihinde demiş ki:
bu arada alexicim o laf soledir

"Imperious, choleric, irascible, extreme in everything, with a dissolute imagination the like of which has never been seen....there you have me in a nutshell, and kill me again or take me as I am, for I shall not change." - Marquis de Sade

"imperious, choleric, irascible,
extreme in everything,
with a dissolute imagination of the like
which has never been seen,
atheistic to the point of fanaticism,
there you have me in a nutshell
and kill me again or take me as i am,
for i shall not change."

Bak bak =).
Birileri De Sade okurken biz adamın hayat hikayesini anlatıyorduk birilerine ama neyse =P.[signature][hline]G3nk...
Bana stunla gelmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...