Sam Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2026 aslında yıllar önce açmak lazımdı başlığı, ancak bir yıldır oynuyorum (ilk yarısını geçen yaz, üçüncü çeyreği bu kış, son çeyreği bu ay) ve demin bitirdim. bitirmeden de yazmak istemedim kendi düşüncemi final haliyle. yine de geç kaldım sanırım çünkü game pass'den büyük ihtimalle ay sonunda kalkabilir çünkü 29 mayıs'ta eklenmişti geçen yıl. kesinlikle her jrpg ve özellikle persona hayranına şiddetle tavsiye ederim. @GERGE sağolsun tavsiye etmişti ve oynamıştı zaten. @knox'a ben tavsiye ettim ama onu pek sarmamıştı sanırım. oyunun genel formülü büyük ölçüde persona 3-4-5'in izinden gidiyor. combat sisteminden social link'lere, takvim bazlı sınırlı sürenin idaresine kadar aynı denebilir. setting farklı, bir de mc combat ortasında skill setini değiştiremezken diğer charlar combat dışında değiştirebiliyor gibi ufak farklar var. ama ben şahsen persona 5,5 diyebilirim her bakımdan, kalite olsun, oyunun sistemleri ve genel tonu olsun. art, (gene bir soejima klasiği olmuş) setting, soundtrack, hikaye, cast, combat hepsi 10 numara. yalnız tek eleştirim mp management çok kısıtlayıcı, endgame'e kadar bayağı kastırıyor maalesef. bu kadar yormasa ve sınırlamasa çok daha keyifli olabilirmiş combat. bir de real-time hedeflere vurma meselesi gene kastırıcı ve kısıtlayıcı, turn-based oyunlarda real-time twitch combat unsurları eklenmesine karşıyım hep. outlevel edince instagibe dönüşmesi yerine mp harcamasaydık filan mesela. mükemmel olacakken bunlar olumsuz etkilemiş combatı. toplamda sanırım 150 saat sürmüş benim için ama herşeyini yaptım, herşeyi okudum (sokak npc'leri dahil, atlus gene restoran önünde duran iki no name npc'ye bile hikaye yazıyor çünkü epilogue'da nihayete ulaşan) bir seferde, (maria ile yemek pişirme achisini kaçırmışım ) new game+'da gene gizli bosslar var ama artık o kadarını yapamayacağım. çok eğlendim, yer yer gene duygulandım ve özellikle finali çok beğendim. epilogue da çok güzeldi, son derece tatmin olmuş olarak bitirdim. "persona 5 üstünden neredeyse 10 yıl geçti, persona 6 ne zaman" sorusuna cevap aslında metaphor refantazio denebilir. persona 5,5 dememin bir diğer nedeni, vigla island dragon temple'dan spoiler içerir: Spoiler persona'ların geçtiği dünyanın geleceği aslında, persona master ve soul hacker gibi sınıflar geçmiş oyunlarına direkt gönderme iken, summoner archetype'ın kullandığı summonların direkt oradan gelme personalar olması. epilogue sonrası credits de iyi ki skiplemeden izlemişim dedirtti: Spoiler kendi ismimizi başlarken yazdığımız nerede kullanılacak derken oyun bitti dedim ama çat teşekkür etti o ismi kullanıp. esas ben teşekkür ederim atlus, ellerinize sağlık. ileride devam gelir mi bilmem ama güzel bit setting olmuş. konu bitti gerçi ama başka bir yerden devam da edebilirler isterlerse. hala expansion duyurmadılar 2 yıl geçtiği halde, bundan sonra gelmez sanki artık gibi hissediyorum. favorim charım hulkenberg oldu ama maria da gene bir atlus peak pure cinnamon roll olmuş. kafama işlendi valla şu melodiler. 1
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2026 fatlus cok cemkirdi buna diye skiplemistim, tavsiye ediyorsan ekliyim listeye.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2026 işte eleştirdiğim kısımları combatı biraz sabote ediyor, onun haricinde fantasy persona herşeyiyle. dediğim gibi özellikle persona severlere ederim tavsiye.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2026 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2026 Oyun çok iyi ya. Tek kötü yanı tahmin edilebilir ilerlemesi.
Öne çıkan mesajlar