Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev satmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

izmir buca'da ablamın dairesi var, satılığa koycam. yakın zamanda ev alan-satan olduysa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. nelere dikkat etmek lazım. alıcılar ne gibi sorular soruyor? neleri bilmem gerekiyor. emlakçı veya dolandırıcılarla muhatap olmaktan nasıl kaçınabiliriz?

2 saatlik mesafede oturuyorum. önceden bi gün belirleyip, evi görmek isteyen herkesi aynı gün evi görmeye davet etsem olur mu?,

şimdiden teşekkürler.

Mesaj tarihi:

ilanı açtığımdan beri emlakçılar arayıp duruyor. birçoğu elimizde hazır müşteri var diyor. bazıları da "herkesin aynısını söylediğini biliyorum ama bizde gerçekten müşteri var" diyor. bi de havalı cümleler kullanıyolar, herkeste bi wolf of wall street havası ama kırık türkçe edition.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

biz yazın sattık, şu an nasıl bilmiyorum ama piyasa elinde para olmayanlarla doluydu. faizler yüzünden heralde. 1-2 kişi arabasını satılığa çıkarttı (ilanları bulduk) ama onlar da satılmadı. %70'i falan bankadan kredi umuduyla aradı ama oranlardan haberleri yoktu. ya şöyle bişey var, kimse elindeki bütçeye göre mal bakmıyor bizim memlekette. herkes elindenin %50 falan iyisine bakıyor. ya fiyatı düşürürüm ya da kredi alırım kafasıyla hep göz daha yüksekte.

baya emlakçı aradı yazdı. 2 tanesine verdik ama exclusive olmaz dedik, sen satacaksan sat, göstereceksen göster dedik. onlar da ilan açtı kendi komisyonlarını ekleyip falan. emlakçılardan cacık olmadı. kimseyi de getirdikleri yok.

bi 30-45 gün falan sürdü heralde. en son vazgeçelim şu an piyasa iyi değil diye kiraya da verdik, anında kiralandı. kontratları falan hazırladık tam ertesi gün saat 13'te imza atıcaz, akşamı biri aradı. e gel dedim sen de gör öğleden önce. geldi baktı anında aldı lol. fiyatı biraz daha fazla olsa bile alırdı, adam işini biliyordu elinde parası da vardı.

sonra kiracıyı aradık böyle böyle kusura bakma satıldı ev falan. o da üzüldü kaçırdığına ama napalım.

razzRaziel tarafından düzenlendi
  • Like 1
Mesaj tarihi:
neokrasi, 15.12.2025 12:03 tarihinde dedi ki:

izmir buca'da ablamın dairesi var, satılığa koycam. yakın zamanda ev alan-satan olduysa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. nelere dikkat etmek lazım. alıcılar ne gibi sorular soruyor? neleri bilmem gerekiyor. emlakçı veya dolandırıcılarla muhatap olmaktan nasıl kaçınabiliriz?

2 saatlik mesafede oturuyorum. önceden bi gün belirleyip, evi görmek isteyen herkesi aynı gün evi görmeye davet etsem olur mu?,

şimdiden teşekkürler.

kac m2 ki?

Mesaj tarihi:

emlakcilarin google reviewlerine fln bak bir tanesini sec ordan yuru.

bir de adam gibi profesyonel web siteleri var mi etc.

<woke>

ben bu konuda biraz biased'im ama kadin emlakci ile is yap derim. ogrencilik yillarimda ev degistirirken 0 yamuk gordum, ve ince eleyip sik dokuyolar.

</woke>

• Yeni Oluştur...