Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayat, Kişisel, Sağlık- Aort Damarı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Geçmiş olsun. Özel yoğun bakımda yattın mı? 
ya özeline göre değişir tabi de, yeğenime düz ultrasonla takip edilmesi gereken bi şey için pet çektirdiler, biraderi ikna da edemedim boşuna çektirmemeye. Sonra pet çekimi mafyası da ortaya çıktı bi tane, o haberi okuyunca bi kanı dondu herifin

bunun bi de yoğun bakımda tetkik çetesi var. Yoğun bakımı sgk karşılıyo diyolar, iki haftadır devlet hastanesinde yatan, bütün tetkikleri yapılmış, sadece ameliyat sonrası üç gün yoğunbakım takibi gereken adamı ne hikmetse iki hafta yoğunbakıma alıyolar. Bütün tetkikleri yeniden yapıp (fazlasıyla) onların faturasını aileye kesiyolar, bi de üstüne yoğun bakımda anestezist kılıklı pratisyen çalıştırıyolar, sorduğun soruyu düzgün cevaplayamıyo bile adam. 
bunlar deneyimden çıkan tekil örnekler tabi ama işte prensiplerimle örtüşünce tutundum: sağlıkta ve eğitimde “özel” çok riskli bi mevzu. gittiğin ekip şahsi olarak tanıdığın insanlar değilse riske değmez

Drall tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Buyur başka tekil örnekler. Sağlıkta ve eğitimde parayla işçiyi yan yana tutan her sistem çürüktür, değilse de çürüyecektir. Sen değil miydin olm buranın sosyalisti, ne ara kendi deneyimin üzerinden olayı kişiselleştirdin de özel hastane savunmaya başladın?

tamam hastalanmışın özel hastane bakım yapmış sağolsunlar da devlet nerde? O niye yapamıyo bunu da özele gitmek zorunda kalıyo insanlar?

Mesaj tarihi:

ilgili konuda adı geçen s.b müfettişi Koray Kayaoğlu, birlikte çalıştığımız diş hekiminin kayınbiraderi, benim hastam ve sık görüştüğümüz sevdiğim birisi.  standart prosedürlere uyulmadan, hastalardan daha hızlı radyolojik tomografik çekimler yapılabilmesi ve birim zamanda daha çok hastaya bu işlem uygulanabilmesi için yüksek doz ile çekimler yapılıyor...

Mesaj tarihi:

yalanlamamışlar sadece kanser olan var mı yok diyip “Yapılan değerlendirmelerde hasta mağduriyetine yönelik olumsuz bir bulgu tespit edilmemiştir. “ açıklaması dfhd.

zaten tr’de herhangi bir bakanlığın herhangi bir skandalda hiç bir açıklamasına güvenilmez olduğunu da biliyoruz 

Mesaj tarihi:

radyoaktif izotop anlık kansere yol açmadıgından tespit edilmemiştir; 5 yıl sonra bakalım,fazla verilmesinden daha önemlisi verilmeden çekim yapıp hasta değilsiniz diye kalp hastalarını eve yollamıslar

Mesaj tarihi:

Devlet hastanelerinde ozeldekilerden cok daha iyi doktorlar var. Ozellikle egitim arastirma hastanelerinde.

Ozelde calisan, hatta isimli ozel hastane sahibi olan doktorlar ayni zamanda devlette de calisiyor olabiliyor. Orneklerini ilk elden taniyorum.

Hangi hastaneye gideceginize ozel/devlet ayrimi yapmadan doktor arastirarak bakin.

Mesaj tarihi:

Yaz sonu basit bir hastalık için muayene, mr ve tedaviye sanırım 15 bin filan vereceğim. 150 bin de olsa mecbur vereceğim. Sanırım artık fakirler özele zenginler de devlete gidiyor. Zaten en iyi cihazlar şehir hastanelerinde diye biliyorum. Randevu krizleri filan.. hmm yine yazarken bir aydınlanma yaşadım bak

Mesaj tarihi:

Büyük geçmiş olsun, işin iyi yönünden bakarsak durumu çok geç olmadan fark etmen iyi olmuş, arkadaşım çok daha genç yaşlarda uykusunda ölmüştü. Bence bu tip durumlarda acı reçeteyi ne kadar erken yutarsan, senin için o kadar iyi olur. Evet, belirli rutinlerinden mecburen geri kalacaksın ama en azından kendi yaşamını kurgulama şansına hala sahipsin. Bizim ailede de genetik olarak kalp hastalıklarına yatkınlık var, babam ve amcalarım dahil bypass ameliyatı geçirdiler, büyükbabam benzer şekilde kalpten öldü. Bizimkiler sürekli kardiyolog ziyaret ederler, her ay kesinlikle rutin kontrole giderler. Seninde artık rutin olarak hastanede durumu kontrol ettirmen zorunluluk haline gelmiş. Bence direkten dönmüşsün, yaşanan hadise seni doktora gitmeye zorlamış, öbür türlü böyle durum yaşanmasa belki 50mm'yi geçtikten sonra ani bir yırtılma ile hayata veda edecektin. 

• Like 1
  • Yeni Oluştur...