Bone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Duygucuk, 21.08.2025 07:08 tarihinde dedi ki: Ben zaten tasarım/sanat/mimarlık/tarihieser düşmanı, minimalizm ve tip proje aşığı biriyim. Keşke herkes benim gibi olsa neyse hadi verdiğin örneği eleştireyim; -Diğerlerine göre daha uygulanabilir duruyor. Ancak görselde güzel dursa da bence kimse banyosunda bok desenli mermer/seramik görmek istemez. -Sex daima satar dense de duşun içinde pencere biraz abartı olmamış mı? -Asma klozet yani gömme rezarvuar güzel duruyor peki ama su sızdırınca ne oluyor? -Gömme lambalar da pek mantıklı değil -O kocaman süzgeçten saç temizlemek zor olur. -Sırf sabunluk için daha kalın duvar ile banyoyu küçültmek pek mantıklı olmaz. Komşunla arandaki duvar kağıt gibi olmalıdır. Çünkü yatak odanın metrekaresine karışan imar yönetmeliğimiz buna asla karışmıyor. Ayrıca ne kadar detay çizersen çiz öyle bir sabunluk uygulamada su yalıtımı sorunu çıkabilir. -Duş teknesinin bulunmamasını beğendim. Çünkü sızdırma sorunları bitmiyor. -Görselin sol üst kısmı hatalı ve bu kadar beğeniyi hak eder bir yanı yok. Ancak eserin içeriğine değil de sahibine bakılıyor. Yeniliğin önünü tıkayan ana unsur da bence budur. sanki sırf eleştiri gözüksün diye yazmışsın bunları gibi geldi bana. - ben mermer dokulu seramikleri sevmiyorum ama Türkiye'de bir süredir moda bu. - kendisinin özellikle onu seçtiğini düşünmüyorum. bazı binalarda (özellikle eski binalarda) mecbur oluyor böyle şeyler, ve dışarıdan panjur kapamayı seçmişler o yüzden. - asma klozet uzun bir zamandır yeni evlerde yapılan bir şey. bizim eski tip rezervuarlı klozet vardı. onlarda da sorun olunca bitmiyor. su sistemini belirli bir dengede kullanmak için çok itinayla sifonu kullanmak gerekiyordu. içindeki mekanizmayı değiştirsek de devam etti sorun. şimdi 2 ayrı tuvalette asma klozet kullanıyoruz. - tuvalette gömme lambalar bi 10 senedir kullanıyoruz. eskiden ortası boş levhalar ile kapatılmıştı tavan. nostaljik bir havası vardı ama sürekli su akıtma oluyordu. tavanı komple kapadık, bir de spot lambalar koyduk. gerekince çok rahat da değişiyor o lambalar. - "kocaman bir süzgeç" değil aslında, süzgeç deliği yine aynı büyüklükte, sadece dekoratik gözüksün diye seramikler arasına öyle bir plaka yerleştiriliyor. öyle bir sistem biz de kullanıyoruz. henüz bir sıkıntısını görmedim. - yaptırmak istemiyorsan yaptırma tabii ki ama biz yaptırdık, niş bölmesi de koyduk, gayet rahat oldu özellikle şampuanlar vs açısından. - bunu da yaptırdık. eskiden duş teknesi varken yine de aşağı su sızdırıyordu. defalarca tekrar tekrar yaptırmak ve düzelttirmek zorunda kaldık. eğer seramik ustası düzgünse ve su geçirmezliğini sağladıysa, zaten duş teknesiz de sorunsuz kullanırsın, ki biz kullanıyoruz. - sanki bir şeylere nefretini bu adama yönlendirmeye çalışıyorsun gibi geldi bana ama günümüzde zaten yapılan şeyler bunlar, ve dediğim gibi benim de bizzat yaptırdığım ve kullandığım şeyler (mermer seramik hariç, ondan nefret ediyorum)
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Duygucuk, 21.08.2025 06:08 tarihinde dedi ki: - Asma klozet yani gömme rezarvuar güzel duruyor peki ama su sızdırınca ne oluyor? -Gömme lambalar da pek mantıklı değil -O kocaman süzgeçten saç temizlemek zor olur. -Sırf sabunluk için daha kalın duvar ile banyoyu küçültmek pek mantıklı olmaz. Komşunla arandaki duvar kağıt gibi olmalıdır. Çünkü yatak odanın metrekaresine karışan imar yönetmeliğimiz buna asla karışmıyor. Ayrıca ne kadar detay çizersen çiz öyle bir sabunluk uygulamada su yalıtımı sorunu çıkabilir. -Duş teknesinin bulunmamasını beğendim. Çünkü sızdırma sorunları bitmiyor adam iyi degil o kadar, orasi ayri ama asma klozet sizdirmaz. sizirirsa tamir edilir. 1980lerde yasamiyoruz gomme lamba havuz icinde bile konuluyor. duzgun secerseniz piril piril kullanirsiniz. (ben her yerde indirect aydinlatma severim o baska) sabunluk olayi dogru, m2 azaltmak meh.. bir amaci olsa neyse (mesela rezervuarin ustunde yaparsin vs.) sizdirma olayi gereksiz panik dus teknesi olmamasi da sacma, altinda izolasyon yapiliyor zaten, egimi ona gore veriliyor. bir de tas vs temizlemesi daha iyi. linear shower drainlerin icinde 2 tane suzgec var. biri rectangular, digeri silindirik. dunyanin en kolay seyi onlardan temizlemesi. eski usul delik olanlari sikintili.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Duygucuk, 21.08.2025 06:08 tarihinde dedi ki: Ben zaten tasarım/sanat/mimarlık/tarihieser düşmanı, minimalizm ve tip proje aşığı biriyim. Keşke herkes benim gibi olsa asiri zevksizim demissin ya! tarihi eser dusmani ne demek? seneler once dubrovnik'e gittik. birinin dugunu vardi. yasli bir MAL, kenarda oturmus soyleniyordu. "DA$ HER YER DA$ EVLERI DA$TAN YAPMISLAR, SOKAKLAR DA DA$ E GORDUK! DA$ ISTE!!" aklima o geldi. berbat bir hayati olan insan olarak soyluyorum, bu kadar berbat olmayin.
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 (düzenlendi) Duygucuk, 21.08.2025 07:08 tarihinde dedi ki: Ben zaten tasarım/sanat/mimarlık/tarihieser düşmanı, minimalizm ve tip proje aşığı biriyim. Keşke herkes benim gibi olsa neyse hadi verdiğin örneği eleştireyim; -Diğerlerine göre daha uygulanabilir duruyor. Ancak görselde güzel dursa da bence kimse banyosunda bok desenli mermer/seramik görmek istemez. -Sex daima satar dense de duşun içinde pencere biraz abartı olmamış mı? -Asma klozet yani gömme rezarvuar güzel duruyor peki ama su sızdırınca ne oluyor? -Gömme lambalar da pek mantıklı değil -O kocaman süzgeçten saç temizlemek zor olur. -Sırf sabunluk için daha kalın duvar ile banyoyu küçültmek pek mantıklı olmaz. Komşunla arandaki duvar kağıt gibi olmalıdır. Çünkü yatak odanın metrekaresine karışan imar yönetmeliğimiz buna asla karışmıyor. Ayrıca ne kadar detay çizersen çiz öyle bir sabunluk uygulamada su yalıtımı sorunu çıkabilir. -Duş teknesinin bulunmamasını beğendim. Çünkü sızdırma sorunları bitmiyor. -Görselin sol üst kısmı hatalı ve bu kadar beğeniyi hak eder bir yanı yok. Ancak eserin içeriğine değil de sahibine bakılıyor. Yeniliğin önünü tıkayan ana unsur da bence budur. şu posta müdahale etmeden duramadım yahu. sen mimar değil miydin ? ne kadar yanlış şeyler yazılmış. yanlış da değil tam hani hiç bilmiyorsun belli ki. aşağılamak için falan söylemiyorum bunu, yazdığın problemler son 20 yılın modaya uygun en optimum çözümleri. hepsinden problem olarak bahsetmişsin. gömme rezervuar mesela. ben 13 senedir piyasadayım daha gömme rezervuarsız banyo yapamadım. benden önce de bi 10 senesi vardır heralde artık hiç kullanılmıyor dış hazneli klozetler. adını bile bilmiyorum hazneli diye uydurdum. su sızdırma riski bayağı düşük bi sistemi var ki sızdırsa bile zaten servis kapağı var hepsinde her yerine müdahale edebiliyorsun. anca kırıcaksın falan yani köşesini bi yerini de su sızdıracak. onda da zaten hazneliyi de kırarsın. gömme lamba dediğin şey alçı pan içi spot. bunu da yapmadığım tek bir ev olmadı. 20 yıldır falan en moda şey. neden mantıklı değil mesela? tamirat desen alçıpanı ellemeden tamir edebiliyorsun. kablolar alçıpanın içinde açık bir şekilde duruyor çok rahat müdahale edilebiliyor. alçıpan detayıyla tavana hareket verebiliyorsun spotları da gizliyorsun. alçıpana zarar bile versen alçıpan tamiri en kolay şeydir. 2-3 denemede kendin bile yaparsın. kocaman süzgeç dediğin şuan en moda şey. gidip eski tip kare süzgeç takarsan mal sahibi döver. üstelik dökülen saç miktarı sabitken süzgeçin büyümesi zarar değil yarar getirir. küçücük bir karede saçların birikmesi bu kadar geniş yerde birikmesinden kat kat daha kötü. üstelik bu süzgeçlerin de deliği yine tek küçük oluyor. sabunluk için yapılan niş konusunda da duvara bi sıra daha tuğla örüp delik açmak tamamen duşun boyutu ve mal sahibinin zevki ile ilgili bi mesele. 80'lik duşta gider koçtaştan köşe metal duşluğu takarsın ama 90 100 vs bi genişliğin varsa neden olmasın. gayet güzel duruyor. bir de o sabunluktan nasıl bir su sızdırma sorunu olabilir ki. duş zeminini bile bildiğin tuğla yapıştırıcısıyla sıvayıp seramik döşediğinde yalıtım sorunu çıkmıyor kolay kolay ki ben her zaman bi kat yalıtım basarım. oraya ne kadar su gidecek gitse su nereye sızacak. duş teknesi de bi son 8-10 senedir kullanılmayan bir şey. o konuda haklısın. duş teknelerinin su sızdırma sorunu yaratması aşırı ironik ve saçma bir şey ama. düşün zaten su sızdırmayacak bir zemin hazırlıyorsun üstünde duş almak için üstüne bi tekne koyuyorsun. sonra gidiyor tekne yandan su veriyor. çünkü ülkede tekneler kötü, kullanılan silikonlar kötü, ustalıklar kötü. ben iki üç tane yaptım herhangi bi sorun olmadı yıllardır. görsel objektif mevzulara girmiyorum pencere falan bunlar ev sahibinin zevki. karşısında apartman olan duşta tabi ki pencere olmaz ama biraz baktım da o instagram hesabı tamamen render zaten. yapıp yapıp basmış adam pinterest gibi. öyle rampalı duş yükseltisi falan yapmak için çok özel bi iş falan yapıyor olman lazım. kimse onla uğraşmaz kolay kolay zevk için. anca renderda coşulur böyle şeyler için. bunu genel yazıyorum; bu işlerde görüntü işi tamamen mal sahibinin zevkidir. kimse istemediği renk bi tuvalette sıçmak istemez. iç mimarlık özellikle çok objektif bi alan. ben bırak karışmayı özellikle herşeyi mal sahiplerine seçtiririm. kendi oturacak evde ben niye seçeyim. tabi ki seçimlerde büyük sıkıntılar varsa teknik vs. müdahale ederiz, bak bunu yaparsak şöyle olur bunu yapma gibisinden. bu tarz işlerde mimar ya da iç mimar kendi mimarlığını tatmin edemez. ederse iş yürümez. zaten önemli olan mal sahibinin zevklerini kendi mimarlık anlayışınla yoğurup güzel birşey çıkarmak ortaya. dasaa yazmış aynılarını da yeni gördüm. ben de bi meslek konuşuluyorken dahil olmuş olayım. Ağustos 21, 2025 Black-ice tarafından düzenlendi 1
Duygucuk Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 1- Yanlış bir şey yazmadım. 2- Moda genellikle saçmadır. 3- Gömme rezarvuar sızdırınca ciddi hasar verir. 4- Başında gömme kelimesi olan her imalat f/p olarak saçmadır. 5- Lineer süzgeçte tek hamlede saçlar alınmıyor. 6- Su sızdırması gereksiz panik, alçıpan tamiri en kolay şey gibi laflara ne cevap versem bilemedim. Sizin gibiler yüzünden defalarca banyoyu kırdırıp kaçağı bulamayanlar var.
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 yani ben de ne diyim duygucuk be. yıllardır tadilat işi yapıyorum. sıfırdan inşaat da yaptım 4-5 tane. bu dediğin sorunları hiç yaşamadık. bunlarla ilgili hiç telefon almadım. çevremde bu uygulamaları yapanlardan hiç bu tarz şeyler duymadım. bu uygulamaların bahsi açılınca sorun yaşarız diyen duymadım. sen mimarlığını bu iddialarla yapabilirsin başarılar dilerim.
Duygucuk Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2025 Sen kesin fotoselli bataryaları da översin hehe neyse 100 tane inşaat yapan da 1 tane yapan da aynı yapar. Ticarette risk alınmaz. Ben de yapsam bu saçma imalatları tercih ederim. Ancak bu saçma oldukları gerçeğini değiştirmez. Hiç şikayet duymamış olman da bu gerçeği değiştirmiyor. Duymak istemeyen duymaz.
Öne çıkan mesajlar