Sam Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 1 hafta, 4’ünde çıkıyor. acayip hype vardı da bayağı tadımı kaçırdı yukarıdaki olay. Herşeye baktım bir bu kısım olmamış.
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Shadow, 27.09.2025 14:51 tarihinde dedi ki: Kont Dracula'yı kazığa oturtmama 1 ay kaldı!!!
Shadow Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Sam, 27.09.2025 15:09 tarihinde dedi ki: 1 hafta, 4’ünde çıkıyor. acayip hype vardı da bayağı tadımı kaçırdı yukarıdaki olay. Herşeye baktım bir bu kısım olmamış. abi Kasımın 4ünde çıkıyor Ekim değil, Steamde öyle gözüküyor yani. gerçi önsiparişle oynanıyorsa 1 ay önce bilemem.
Sam Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Cidden kasımmış ben de ekim anlamışım nedense lol. Tüh bu keyfimi kaçırdı şimdi ahah. 1
Shadow Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 kizillelma, 27.09.2025 20:26 tarihinde dedi ki: kanka bu sefer EU'yu oynamayı becerebiilir miyim sence? EU4'ü ne yaparsam yapayım haçlı seferi geliyor 50 devletten oluşan lol
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 EU5 te Osmanlı ile başlamak zor gözüküyor ancak bazı özellikleri Avrupa da kimsede yokmuş. Ortadoğu’yu salla zaten. Öğrenmek için en iyi yol yavaş yavaş oynamak ve şunu yap 0.12 al diye video hazırlayanlardan uzak durmak. Merak ettim EU4 te Osmanlı ile 1600 lere gelsen ne yapardın ..
Shadow Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2025 valla Osmanlıya paso dalıyor gevurlar, ben Fransa ile oynayacam gaza geldim şimdi iniyor Epicten asdfs
Sam Mesaj tarihi: Eylül 30, 2025 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2025 Shadow, 28.09.2025 01:16 tarihinde dedi ki: kanka bu sefer EU'yu oynamayı becerebiilir miyim sence? EU4'ü ne yaparsam yapayım haçlı seferi geliyor 50 devletten oluşan lol bu daha kolay değil daha beter olacak muhtemelen, eu4’te ya koalisyonu çekmemeyi ya da yenebilmeyi öğrenmek lazım. eu5 daha zor görünüyor, control vs daha kompleks sistemler güçlü ve büyük ülkeler için bile.
Shadow Mesaj tarihi: Ekim 1, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2025 valla ben önce Castile ile oynadım son bikaç gündür, şimdi de Fransayla ama paldır küldür dalmayınca koalisyon gelmiyor evet, bakalım ön hazırlık yapıyorum EU5'e
eldar Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 Sam, 27.09.2025 10:53 tarihinde dedi ki: ya bu adamlar gene yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi ama gene son anda bir saçmalık yapmayı başarmışlar: https://forum.paradoxplaza.com/forum/developer-diary/developer-diary-5-religions-cultures.1860271/post-30760333 kısacası diyelim bizans'ı fethettiniz, yunan kültürü sonsuza dek düşman kalıyor, entegre edemiyorsunuz hiçbir şekilde. kültüre ait bir devlet olup onunla ilişkileri normalleştirmek lazım. yüzlerce kültürün ve her kültürün çoğu zaman tek devletinin olduğu bir oyunda genişlemeyi tamamen diploannex'le sınırlıyor. nasıl bir akılsızlık cidden inanılmaz. dahası entegre olmayan kültürler de büyümeyi durduruyor, entegrasyon yapılamazsa o alanın tamamen ölü kalmaması için tek çare asimiliasyon. inanılmaz gerçekten de akılsızlığın bu kadarı. fethedilen insanlar sevişmeyi ve ölmeyi bırakıyor anlaşılan. nasıl beyni kapatmışlar bu noktada inanamıyorum yani. Diary okumadım ama dediğin gibiyse ulus devlet çağına ait bir bakış olmuş. İmparatorlukların olayı çok kültürlü olması zaten, milli kimlik diye bir şey yok. Zaman ilerledikçe farklı kültürlere isyan ihtimali falan koyulabilirdi. Milliyetçilik diye bir şey yokken asimilasyon vs çok mantıklı olmamış. İlla ki arıza çıkarsın farklı kültürler isteniyorsa din üzerinden yapılabilir, sonra çağlar ilerledikçe milliyetçi isyanlar yaparsın.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2025 valla mantıktan ziyade oyun dizaynı yaklaşımıyla yapılmış, mantıkla veya tarihle izah edilebilecek birşey değil. paradox'un neden insanların civ'i filan bırakıp onların oyununa geldiğini anlaması lazım. yani kültür entegrasyonu konsepti var ama tavrı düşmancaysa entegre edilemiyor. onları temsil eden bir devlet yoksa düşmanlık giderilemiyor. insanlar tarihteki gibi bam güm fethetmesin, min-max gaming kassın diploannexle istenmiş belli ki.
Shadow Mesaj tarihi: Ekim 3, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2025 bakalım kaç bin milyon DLC çıkacak bu seefer
Öne çıkan mesajlar