Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtalyan arkadaşlarımı kıskanıyorum, Roma'ya vak bir de İstanbul'a

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

İtalyan arkadaşlarımla takılırken fark ettiğim bir şey var: Adamların bazılarının kolunda Roma İmparatorluğu’ndan kalma Sezar’ın dövmeleri, Latince özlü sözler, gladyatör sembolleri falan var. Gerçekten gururla taşıyorlar, Roma’nın o görkemli tarihini her fırsatta hissettiriyorlar. Öyle bir hava katıyor ki, insan “Vay be, Roma!” diye iç geçirmeden edemiyor. Ama ben? İstanbul silueti dövmesi yaptırıp aynı gururu yaşayabilir miyim, emin değilim. Sanki bizim tarihimiz, onlarınki kadar “cool” algılanmıyor gibi hissediyorum bazen.Sonra düşündüm, neden kendi tarihimizi aynı şekilde sahiplenmeyelim ki? Bizans, yani Doğu Roma İmparatorluğu, Roma’nın mirasını yüzyıllarca taşımış, İstanbul’u dünya tarihinin merkezi yapmış bir medeniyet. O yüzden karar verdim: Ben de kendi kimliğimi, Doğu Romalı ruhunu öne çıkaracağım! Omzuma Bizans’ın o muhteşem sembolü çift başlı kartalı yaptırmayı ciddi ciddi planlıyorum. Hem doğuyu hem batıyı temsil eden, güç ve continuity’nin sembolü olan bu kartal, bence Roma’nın herhangi bir sembolünden aşağı kalır değil. Belki yanına bir de Konstantinopolis’ten esinlenerek ufak bir detay eklerim, mesela Ayasofya’nın silueti ya da eski bir mozaik deseni. Ne dersiniz, bu dövme fikri sizce de epik olmaz mı

• Kustum 2
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...