chicagolu Mesaj tarihi: Nisan 27, 2025 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2025 İtalyan arkadaşlarımla takılırken fark ettiğim bir şey var: Adamların bazılarının kolunda Roma İmparatorluğu’ndan kalma Sezar’ın dövmeleri, Latince özlü sözler, gladyatör sembolleri falan var. Gerçekten gururla taşıyorlar, Roma’nın o görkemli tarihini her fırsatta hissettiriyorlar. Öyle bir hava katıyor ki, insan “Vay be, Roma!” diye iç geçirmeden edemiyor. Ama ben? İstanbul silueti dövmesi yaptırıp aynı gururu yaşayabilir miyim, emin değilim. Sanki bizim tarihimiz, onlarınki kadar “cool” algılanmıyor gibi hissediyorum bazen.Sonra düşündüm, neden kendi tarihimizi aynı şekilde sahiplenmeyelim ki? Bizans, yani Doğu Roma İmparatorluğu, Roma’nın mirasını yüzyıllarca taşımış, İstanbul’u dünya tarihinin merkezi yapmış bir medeniyet. O yüzden karar verdim: Ben de kendi kimliğimi, Doğu Romalı ruhunu öne çıkaracağım! Omzuma Bizans’ın o muhteşem sembolü çift başlı kartalı yaptırmayı ciddi ciddi planlıyorum. Hem doğuyu hem batıyı temsil eden, güç ve continuity’nin sembolü olan bu kartal, bence Roma’nın herhangi bir sembolünden aşağı kalır değil. Belki yanına bir de Konstantinopolis’ten esinlenerek ufak bir detay eklerim, mesela Ayasofya’nın silueti ya da eski bir mozaik deseni. Ne dersiniz, bu dövme fikri sizce de epik olmaz mı 2
Liebe Mesaj tarihi: Nisan 28, 2025 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2025 Bence harika fikir, nefis bir Anadolu Selçuklu kartalı buldum sana göre herkesin görebileceği bir yere yaptırsan havandan geçilmez. 1
Narstil Mesaj tarihi: Nisan 30, 2025 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2025 Bizans yerine bu kartal daha çok yakışacaktır. @Liebe ye duacı olacaksın gelecek güzel yorumlardan sonra
Öne çıkan mesajlar