Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vitamin-mineral-supplement vb. topağı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Tiptaki bu tarz supplement makalelerine biraz ihtiyatli yaklasin. Buyuk cogunlugu deneyi yapilan ilaci gelistiren firma tarafindan fonlaniyor. Aciktan fonlananlar calismanin altinda yaziyor, onlar kabul edilebilir ama bayagi bir kismi da dolayli olarak fonlaniyor. Fon isini gectim treatment effect olmadigini ortaya koyan calismalarin treatment effect bulanlara gore yayinlanma ihtimalleri daha dusuk.

Elinizden geldigince ilac calismasi bakacaksaniz meta analizlere bakin. Bir ilac veya tedavi uzerine yapilmis 3 5 calismanin tekil ciktilarinin pek bir anlami yok. Yuzlerce calismanin sonuclari bir arada degerlendirince ortaya cikiyor isin gercek yuzu. O da dedigim nedenlerden sapmali olabiliyor.

Bir de iste treatment effectin ne derece guclu oldugu onemli. Deneyi yaptiginiz ornek sayisini arttirdikca ortalamalar arasindaki fark anlamli cikmaya daha meyilli oluyor ama farkin istatistiksel olarak anlamli olmasi demek onemli bir treatment effect yaratiyor demek degil. Hani hava sicakliginin 33.2 C derece olmasiyla 33.21 C derece olmasi arasinda bir fark var ama bu fark bir insanin sicaklik algisi acisindan ne kadar manali? Calismalarda genelde orneklem hacmi hesaplanirken beklenen treatment effect apriori olarak seciliyor ve arastirmacilar islerine geldigi gibi secmeye yatkin oluyor boyle seyleri.

Hani magnezyum ya da su bu o vitamin ya da supplement faydasizdir demiyorum ama medical studyler cok fazla okunuyor bilimsel arastirma kulturunden uzak insanlar tarafindan ve hakli olarak cok yanlis cikarimlar yapilabiliyor. O acidan dikkatli olmak gerek.

Yukarida magnezyum yeni robot supurge demistim. Magnezyum ise yaramaz demek degildi niyetim, cunku robot supurge de ise yariyor ama hayallerimizdeki kadar degil. Ote yandan ozellikle son 1 2 yildir acayip marketingi yapiliyor magnezyumun. Yukaridaki chart instagramda orada burada surekli karsima cikiyor. Bir seyin her yerde bu denli reklami yapildiginda ve bu kadar buyuk debdebeyle, yok su magnezyum buna bu magnezyum suna yariyor gibi chartlarla, sanki magnezyumu icenin iq’su 50 puan artiyormus, ormanda aslan dovuyormus gibi anlatilinca ben bir huylaniyorum.

Herhangi bir vitamin takviyesine intiyac  duydugunuzu dusunuyorsaniz alin ama tekrar tekrar yazayim, uzun donemde yan etkisi var mi yok mu bir arastirip oyle alin bu tarz takviyeleri. Bazi vitaminlere alerji de gelisebiliyor. O yuzden cok kafaniza gore is de yapmayin. En azindan guvendiginiz bir doktora danisin. 

• Tesekkurler 2
Mesaj tarihi:

Avrupada üretim bulabildiğiniz şeyi öyle alın zaten. türkiyede ahlak olmadığı için siyasal islam olsun solcu olsun ticarete gelince hepsi aynı😂

Mesaj tarihi:

Sağlığınla ilgilendikçe hastasın. Aynaya baktıkça çirkinsin. Omega3 de böyle işte, aradıkça mahrumsun... Ümidini kestiğin şeyden hürsün. Tamah ettiğin şeyin ise kölesi... (Hikem-i Ataiyye, Ataullah İskenderî)

Mesaj tarihi:
tiLi, 5.03.2025 00:09 tarihinde dedi ki:

peki aromatherapy diyince aklınıza scam geliyor dimi

https://www.frontiersin.org/journals/neuroscience/articles/10.3389/fnins.2023.1200448/full

"Aromatherapy May Lead to a 226% Boost in Cognition"

geceleri aromatherapy işine mi girsek

Bu işin 95%i scam, sebebi yağ kalitesi. Luftansa uzun yol pilotlarını ayık tutmak için kokpitte damlatmak üzere gül yağını kilosu mu tenekesi mi ne 50k$ dan alıyodu. O yağ ama gülden yılın sadece üç günü, sabaha karşı üç dört saatlik bi süreçte çıkarılabiliyo. 

gerisi tağşiş. İşte istanbulda şurda burda bulduğunuz herhangi bir aromaterapistin o tağşiş yağlarla siksok işler yapması olasılığı o kadar yüksek ki, praktikalite düşüyo bi anda, scam başlıyo

Mesaj tarihi:
tiLi, 09.03.2025 21:25 tarihinde dedi ki:

iyi omega 3/balık yağı var mı aldığınız

möllers al geç. trigliserid formu olmasına dikkat edin, ester formlar o kadar iyi emilmiyor diyor bilim

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Archangel_, 10.03.2025 13:10 tarihinde dedi ki:

möllers al geç. trigliserid formu olmasına dikkat edin, ester formlar o kadar iyi emilmiyor diyor bilim

satilan dogru duzgun cogu triglyceride formunda ama iyi zannedilen solgar mesela ethyl ester 🙃

diger cop diye bildiklerim hic bahsetmiyor bile, ozellikle belirtmiyorsa ethyl esterdir diyebiliriz sanirim di mi? 

ztn tecrubeyle de tutarli, hepsi daha hizli oksitlenmeye meyilli, pis kokulu, kotu tatli vs oluyor. ester karakteristikleri hep

edit: ben nature's supreme aliyorum turkiyede bi suredir dogru duzgun omega kalmadigi icin. Meg-3 yag kullaniyorlar diye kafam rahatti acikcasi. IFOS dan duzenli test paylasiliyor, Batch numaralarini takip edebiliyorsun vs. Digerlerinde komple ne icildigi belli degil. 

Yurtdisindaki en alt raf urunlerin hepsi burda top tier gibi kaliyor resmen saka gibi. 

Kharon tarafından düzenlendi
edit: ekleme
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Omega3 te epa dha oranlarına bakın minimum 1000 mg'ı tamamlaması gerekiyor. türkiyede nutraxin 2500 bu oranı tam karşılayan marka ama akp yandaşlı bir firma deniyor bilmiyorum.  bir de trigliserid form olcak işte.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Kharon, 10.03.2025 13:41 tarihinde dedi ki:

satilan dogru duzgun cogu triglyceride formunda ama iyi zannedilen solgar mesela ethyl ester 🙃

diger cop diye bildiklerim hic bahsetmiyor bile, ozellikle belirtmiyorsa ethyl esterdir diyebiliriz sanirim di mi? 

ztn tecrubeyle de tutarli, hepsi daha hizli oksitlenmeye meyilli, pis kokulu, kotu tatli vs oluyor. ester karakteristikleri hep

edit: ben nature's supreme aliyorum turkiyede bi suredir dogru duzgun omega kalmadigi icin. Meg-3 yag kullaniyorlar diye kafam rahatti acikcasi. IFOS dan duzenli test paylasiliyor, Batch numaralarini takip edebiliyorsun vs. Digerlerinde komple ne icildigi belli degil. 

Yurtdisindaki en alt raf urunlerin hepsi burda top tier gibi kaliyor resmen saka gibi. 

evet solgar a bir dünya para bayılıp ester form alınıyor 😄
trigliserid form olanlar özellikle belirtiyor dediğin gibi, verdiğin paranın karşılığını alabileceğin bir kaç marka var benim de bildiğim. orzax , möllers , nature's supreme vs

gönül ister ki her hafta en az 2 porsiyon taptaze balık yiyelim gerek kalmasın takviye vs ama olmuyor işte

Mesaj tarihi:
Drall, 09.03.2025 23:43 tarihinde dedi ki:

Bu işin 95%i scam, sebebi yağ kalitesi. Luftansa uzun yol pilotlarını ayık tutmak için kokpitte damlatmak üzere gül yağını kilosu mu tenekesi mi ne 50k$ dan alıyodu. O yağ ama gülden yılın sadece üç günü, sabaha karşı üç dört saatlik bi süreçte çıkarılabiliyo. 

gerisi tağşiş. İşte istanbulda şurda burda bulduğunuz herhangi bir aromaterapistin o tağşiş yağlarla siksok işler yapması olasılığı o kadar yüksek ki, praktikalite düşüyo bi anda, scam başlıyo

abi zaten gidip aromaterapiye para verilmez ama ilginç olaymış koku ile beyni toparlamak

Mesaj tarihi:
Archangel_, 11.03.2025 09:41 tarihinde dedi ki:

evet solgar a bir dünya para bayılıp ester form alınıyor 😄
trigliserid form olanlar özellikle belirtiyor dediğin gibi, verdiğin paranın karşılığını alabileceğin bir kaç marka var benim de bildiğim. orzax , möllers , nature's supreme vs

gönül ister ki her hafta en az 2 porsiyon taptaze balık yiyelim gerek kalmasın takviye vs ama olmuyor işte

orzax ocean en uygunu duruyor, limon aroması gereksiz olmuş

• Yeni Oluştur...