MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Simdi bir 8 haftalik olarak bize gelen su anda 10 haftalik olan bir Chocolate Labimiz var. Biraz obedience sikintisi yasiyoruz. Yasadigimiz yer 3 haftadir bir hayli soguk, dolayisiyla hayvan disari sogukta cikmak istemiyor. Totoyu yere koyup gotur goturebilirsen Fakat eve geldiginde de, ne bizim aldigimiz oyuncaklarla ne de bizimle oynamak istemiyor. Tek amaci pacamizi kolumuzu bacagimizi ya da sagi solu parcalamak, baska bir seyden zevk aldiramiyoruz hayvana. Hayvana fazlasiyla ilgi gosteriyoruz, her gun minimum 3 saat egitim halindeyiz. Ben ve kiz arkadasim bunu paylasiyoruz genelde. Isirmadigi surece aktiflesmiyor hayvan bildiginiz. Bu enerjiyi yonlendirmek gerek ama treatlere bile cok net ilgi gostermedigi icin biraz allak bullak olduk. Yemesinde bir problem yok, gayet hevesle yiyor. Ama is treatlere geldiginde odullendirme kavramini da tam anladigindan emin degiliz. Ismini anliyor, otur komutunu, gel komutunu anliyor gayet. Onlari ogretebildik. Ama dikkat yok diger seylerde. Bekle komutunu kac kez calistik anlatamam, ayni sekilde isirmama (tasmadan geri cek, sakinleyince odullendir). Bana misin demiyor. Simdi belirli gunlerde belirli oyuncaklarini ortaya cikararak oyuncaklarini donguye sokacagiz ama ulasmak istedigimiz nokta bu degil sonucta. Asil sikinti ilgisini bizde tutamiyoruz saniyorum. Treat vermekten hayvan obez olacak asdfgh (dengeliyoruz bu arada merak etmeyin). Bir de buradan youtube kopek egitimi videocularina seslenmek istiyorum; baskasinin cektigi videonun aynisini kendi kopeginle cekip bunu 20 dakikaya yaymak icin icini gereksiz filler bilgilerle doldurmak kadar aptalca bi sey yok. Yeni bir sey katin.
reampage Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 (düzenlendi) 10 hafta daha normal degil mi bebek abi kopek. canim benim. ben de 5 yasinda chocolate lab sahiplendim, ilk kopegim retriverdi, yani iki ayri kopek ve yakin irk bakinca, zekasi kopegin inanilmaz fark ettiriyor her konuda, Eski kopegim golden retrieverdi, cok tatliydi onu ben baya akilli filan saniyordum, bu sahiplendigim kopegim inanilmaz, hem lab oldugu icin atletik zipliyor heryere surekli cuddle durumu var. Bu kopegin tek sorunu vardi, yagmurdan korkuyor, disari cikinca topraga filan cikamiyordu, tasmayi harness aldim, onden cekme halkasi olanlardan, gezdirmek cok cok rahat oluyor, ceke ceke alistirdim topraga filan, ama tabi fobi olusmus hala calisiyoruz halen, yagmur varsa kaldirima bile cikamiyor yol ortasindan gidiyordu sadece. Impulse kontrol training diye bakmak lazim sanirim bekle komutu icin o baya zor retrieverlarda. https://linktr.ee/willathertonacademy su adami seviyorum ben cok iceriklini izlemedim ama izlediklerimi sevdfim. Şubat 4, 2025 reampage tarafından düzenlendi
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 (düzenlendi) Benim de ilk kopegim golden retrieverdi, onu da iki aylikken almistik. Bunlarin hicbirini yasamadik, sadece fazla cekistirme durumu vardi yururken, ona ozel is yapmak durumunda kalmistik, zifirikaranlik disinda yurumekte problem yoktu Ciddi bir ADHD durumu var Labimizin hehe Tabi soylemeyi unuttum, hayvani cok cekistirmek de istemiyorum kemik gelisimi hedehodo yuzunden. Şubat 4, 2025 MrLevie tarafından düzenlendi
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 (düzenlendi) rengi kahverengi olunca değişiyo mu huyu suyu labradorların Şubat 4, 2025 Fistan tarafından düzenlendi
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 (düzenlendi) valla genel olarak Chocolatelar'in daha hareketli oldugu soyleniyor. Scientifically backed mi bilmiyorum. Şubat 4, 2025 MrLevie tarafından düzenlendi
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 (düzenlendi) köpeğin karakterine göre değişir. Genel olarak köpek için ilk 2 yıl müthiş işler beklemeyin. Dünyayı tanıyor. Dünyayı tanımak için bizim gibi elleri ile yapmıyor burnu ve ağzı ile tanıyabiliyor. Bu nedenle bol bol ısırır, diş geçirir, tadına bakar, yalar, koklar. Tüm zihinsel enerjisi buna odaklı. O yüzden açıkçası pek kasmayın bu konuyu, acele etmeyin. Bu sürecin keyfini çıkarın. bebek şımarıklığı müthiş bir şey sonra çok özlersiniz Ouzo -akbaş labrador kırması- 2 aylıkken sahiplendim, şu an 4 yaşında. Pozitif negatif eğitim hatta eğitim olayı benim görüşüme pek uymadığı için eğitmedim. Hiçbir eksikliğini de yaşamadım. Tabii bunu eğitim kötüdür diye demiyorum. Eğitim bence yolda belli olan bir şey. Karakter olarak bana pek de eğitilmesi gerekiyor gibi gelmedi ve ihtiyaç duymadım. Çünkü hep oyuncu, sosyal, sakin bir köpek olarak büyüdü. Kısırlaştıktan sonra da çok sakinleşti. Kafamdaki köpek karakteri otur kalk yat ölü taklidi yapan bir köpek değil. Gelsin, gitsin, dur dediğimde dursun tamam işte. Tek pişmanlığım kafes eğitimi verememek oldu. Şu an o zamana dönsem mutlaka kafes eğitimi için uğraşırdım. O zamanlar farkındaydım ancak ağlamasına dayanamadığım için yanıma alıyordum. Kafes hem onu güvenli alanda hissetmesini sağlıyor hem de eve zarar vermemesini. Mesela yalnızken de kafese gidip güvenli alanda hissedebiliyor kendini. Bu nedenle önemli. Ben 2 koltuk atmak zorunda kaldım. Annemin ameliyat döneminde çok yalnız kaldı hep başkaları çıkardı. bol bol sosyalleşsin. Diğer köpeklerle boğuşması, oynaması epey yorar onu zaten. Labrador top ve su delisidir. Topla oynatın. Evden çıkarken pet şişe (ama kapağı olmasın çiğneyip kusuyorlar) üstüne birkaç delik ve içine 5-6 ödül maması koyup atabilirsiniz önüne. Onunla da uğraşır epey. Karlı bir yerse patileri yanıyor olabilir soğuktan canı acıyordur patik önerilmese de kullanabilirsiniz. Labradorun tüy yapısı yeteri kadar korur onu ama hayvan tüm soğuğu patilerinden alıyor. yaşı itibari ile komutlara uyum sağlayacak kapasitede değil. Hala keşif dürtüsü var çünkü. Benimkisi yeni yeni sakinleşti. Sabır işi ve akışına bırakmak lazım. Ne kadar uğraşırsan uğraş çünkü tamamen kendi karakterine göre eğitim alıyor. Şubat 4, 2025 bLackcha0s tarafından düzenlendi
reampage Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 MrLevie, 04.02.2025 15:33 tarihinde dedi ki: Benim de ilk kopegim golden retrieverdi, onu da iki aylikken almistik. Bunlarin hicbirini yasamadik, sadece fazla cekistirme durumu vardi yururken, ona ozel is yapmak durumunda kalmistik, zifirikaranlik disinda yurumekte problem yoktu Ciddi bir ADHD durumu var Labimizin hehe Tabi soylemeyi unuttum, hayvani cok cekistirmek de istemiyorum kemik gelisimi hedehodo yuzunden. cekistirmek dedigim , tasma cekme olayi etki tepki olayi, onden cekersen hayvan seni geri cekemiyor, atlari filan da oyle yuruturler.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 tasmaların 2 yönü oluyor biri sırtında H tasmada diğeri de boynunda. Boynundaki kancaya leash takıp gezdirirsen geriden geldiği için çekiştirmez. 10 aylık lab zaten ayı gibi olmuştur senin çekiştirmen ile kemik gelişimi zarar görmez o kadar da hassas canlılar değiller tabii ki survive yeteneği en gelişmiş canlı türü tabii yine de sert ve ters hareketlerden kaçınalım tabii ki. ben çekiştirince bekle devam et taktiğini yapıyordum epey işe yaramıştı tabii yine bir dönem aksatınca başa sardık sonra bıraktım ama arkadaşların köpeği falan pek çok köpek gezdiriyorum aralarında en az çekiştireni benimkisi şu anda. bekle devam et de şöyle oluyor. Köpek enseden bağlıyken çekiştirince kayış geriliyor. Kayışın gerilmesi köpeği gerginliğe iter. O gezdirme kayışı gerildiği an duruyorum bekliyorum ne zaman kayışı gevşetiyor o zaman devam ediyorum. Biraz zor ve sabır isteyen iş ama işe yarıyor.
miyaw33 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2025 Köpek eğitimi ile ilgili en önemli konu köpek sahibi olmadan / sahiplenmeden önce köpeğin eğitilebilirliğine bakmaktır.Askeri köpekler için örnek veriyorum: bir alanda eğitim verilecek köpek yavrular arasından özenle seçilir,en iyi şansla köpeklerin yüzde 3-5 i eğitime uygundur.Misal devriye köpekleri için bu oran yüzde 1 in altındadır,narkotik köpekler için yüzde 7-8 uygundur(eğitime uygunluk eğitim sonunda başarıyı garantilemez ama yüzde 90 ın üstüne çıkarır oranı).Köpek satın almadan yada sahiplenmeden önce yavruyu seçmeye eğitimciyle gitmenizi öneririm. Eğitim verirken de birinin mutlaka patron olması lazım,köpekle tabiri caizse yavşamayacak biri olmalı bu,köpek evdeki herkesle oynamalı,boğuşmalı ama patronla asla dalaşmamayı öğrenmeli.Yoksa kısa sürede eğitimini unutur. 1
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 5, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2025 ne satın alması ne seçmesi ne patronu abi ne diyorsunuz siz ya Silah al daha iyi hem sözünü dinler bastın mı vurur adamı hem masrafı da yok. köpeğin konumunu öğrenin önce. Kendinize sevginizi paylaşacağınız, sahiplenip onu koruyacağınız kollayacağınız karşılıksız bir sevgi vereceğiniz bir dost mu arıyorsunuz yoksa eve gelen misafirlerin üst aramasını yapacak, yeri geldiğinde ters kelepçeleyecek dışarıda yan gözle bakana göğüs atıp anında olay yerinden sizi uzaklaştıracak koruma mı? Sapıtmayın lütfen. 2
µh Mesaj tarihi: Şubat 5, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2025 Burda eğitimden kasıt salona sıçmasın, koltukları deşmesin değil mi abi? miyaw33'ün dedikleri k9 için falan herhalde sdfasfsdf
miyaw33 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2025 valla ben aynen dediğin gibi ileri itaat eğitimine tutacagınız köpişten bahsettim.eve sıçmasın eğitimi hakkında bilgim yok
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 5, 2025 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2025 Bot olabilir o emin değilim foto gelsin tabii 6
Öne çıkan mesajlar