Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedide kaşıntı

aress22

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar ben bu foruma bugün kaydolup sizlerden yardım almak için yazdım. Ben bir market çalışanıyım ve dün çalıştığım markete bir kedi girdi, kedi küçüktü ama kuru mama yiyip güzelce su içebiliyordu yani tahminimce 2-3 aylık bir kedi. Bende aşırı tatlı bulduğum için kediyi 1 günlüğüme hava yağmurlu üşümesin diye evime aldım. Ama sonrasında kıyamadım ve tam istediğim boyutta bir kediydi ne biberonla beslenip 7/24 ilgilenilcek bir kedi ne de kocaman çirkef sokak kedilerinden değildi. Çalışan bir insan olduğumdan dolayı kedinin evde uzun sürece yalnız kalması gerekiyordu. Bende mama kapları kocaman kglik kuru mamalar kumlar tuvalet aldım. Tuvaletini yapmasını biliyor geldiği zaman hemen kabına gidip yapıyor ve bir anormallik yok ne çok sert ne de yumuşak. Suyunu da aralıklarla yeniliyorum ve güzelce içiyor maması da aynı şekilde acıkınca kendisi gidip yiyor aşırı oyun sever bir kedi bazı oyuncaklar yaptım ve onlarla koşturup duruyor ben işteyken. Bakabileceğime inandım aklımda kimlik çıkarma gibi bir olay yoktu ilk başlarda tamamiyle suyunu ve mamasını koy git işe sokakta duran kedilerde sağlıklı illa veterinere götürmek mi lazım binler bayılıp diye düşünüyordum. Çünkü titizle bakılan kedi dee benim sokakta gördükleriminde maşallahı var. Ama şuanda fikrim yavaşça değişiyor eğer ona uzun süreler bakıcaksam bence kimlik çıkartmalıyım. Ama bugün şunu gözlemledim boyun kısmını arka ayağıyla çok fazla kaşıyor ve oraya baktığımda sanki oradaki tüyler daha az gibi sizce pire gibi bir şey olması olası mı? Dün getirdiğimde kulaklarına su değdirmeden onu güzelce yıkadım ve üşütmedi şükür ki korkmuştum baya. Ama bunun sebebini çözemiyorum veterinere götürmeyi istiyorum fakat malum çalışan biri olarak maaş günü değil bişey değil ne yapacağımı bilmiyorum haftanın 1 günü izni olan biriyim ve henüz maaş almadığımdan şuan cebimde belkide bin lira bile yok sizce ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin. Aşağıya eğer gözükürse boyun kısmını ve kedinin resmini de koyucam kaç aylık olduğunu da söyleyebilirseniz sevinirim. 🙏 Not: Resmi koymayı beceremedim :(

Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle senın saglıgın ıcın iç parazit ve dış parazit ilaçlarını en yakın beledıye klınıgınde yaptır.2 hafta sonra devlet ucretsız kuduz asısını yapacaktır,kediye paran var ise karma aşı yaptır,diğer aşıları pas gec.kediyi sokağa salmayacaksan gündüzleri vs diğer yıllar sadece kuduz asısını yaptır(zorunlu).iç dış parazit damla/enjeksiyonlarını 6 ayda bir bile yaptırsan dısarı cıkmayan kedıde sorun olmaz.20-30 tl ye bir tırnak makası al,kediye baska masraf yapma.Mamaya mumkun oldugunca az alıstır,sen ne yersen kedı onu yesın

Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33, 22.11.2024 13:34 tarihinde dedi ki:

öncelikle senın saglıgın ıcın iç parazit ve dış parazit ilaçlarını en yakın beledıye klınıgınde yaptır.2 hafta sonra devlet ucretsız kuduz asısını yapacaktır,kediye paran var ise karma aşı yaptır,diğer aşıları pas gec.kediyi sokağa salmayacaksan gündüzleri vs diğer yıllar sadece kuduz asısını yaptır(zorunlu).iç dış parazit damla/enjeksiyonlarını 6 ayda bir bile yaptırsan dısarı cıkmayan kedıde sorun olmaz.20-30 tl ye bir tırnak makası al,kediye baska masraf yapma.Mamaya mumkun oldugunca az alıstır,sen ne yersen kedı onu yesın

Son cumleye kadar iyi gidiyordu. Kedi insan yiyecegi yemez, protein agirlikli onlarin diyeti, goz sagligi icin taurin falan lazim. Kurufasulye pilav da yer ac kalsa ama, ekmek yiyen kopek gibi olur.

Sosyal ağlarda paylaş

Kediler asırlar boyu insanlarla beraber yaşamış hayvanlar,evde insanlar ne yerse kedilerde onları yemiş,üstüne yakaladıkları fareleri yemişlerdir.Kendimde çocuklugumda ev yemegi ile beslenen kedi sahibiydim,kedimiz gayet sağlıklı 15 yıl kadar yasadı.Şimdi de kedi sahıbıyım ve kedım mama ile beslenıyor(hanım faktoru,inanadıramadım ev yemegıne) emin ol sağlık açısından en ufak farkı yok.

Arkadasın sokaktan aldıgı kediyi mümkün olan en az yük ile beslemesi için yaptım yorumu.Bu arada mesleğimde veteriner hekimlik ve kedi şu hayatta en sevdiğim canlı,onların aleyhıne bişi yazmam.Taurin insanın yediği yiyeceklerde kediye yetecek miktarda bulunur.sonucta arkadasımızda et,süt,tavuk,balık yiyor,o yiyince kedide yemiş olucak.Kendi sağlığına ne kadar dikkat ederse kediyede kendi saglıgı kadar dikkat etmıs olacak.

iç ve dış parazit ile kuduz aşısını belediyelere ücretsiz yaptır,ilk yıl paran yeter ise karma aşıyı mutlaka yaptır.sonrakı yıllarda sadece kuduz asısı.evde sen ne yersen onu yesin,mama verebılırsın ama bonus olarak.

Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33, 23.11.2024 10:32 tarihinde dedi ki:

Kediler asırlar boyu insanlarla beraber yaşamış hayvanlar,evde insanlar ne yerse kedilerde onları yemiş,üstüne yakaladıkları fareleri yemişlerdir.Kendimde çocuklugumda ev yemegi ile beslenen kedi sahibiydim,kedimiz gayet sağlıklı 15 yıl kadar yasadı.Şimdi de kedi sahıbıyım ve kedım mama ile beslenıyor(hanım faktoru,inanadıramadım ev yemegıne) emin ol sağlık açısından en ufak farkı yok.

Arkadasın sokaktan aldıgı kediyi mümkün olan en az yük ile beslemesi için yaptım yorumu.Bu arada mesleğimde veteriner hekimlik ve kedi şu hayatta en sevdiğim canlı,onların aleyhıne bişi yazmam.Taurin insanın yediği yiyeceklerde kediye yetecek miktarda bulunur.sonucta arkadasımızda et,süt,tavuk,balık yiyor,o yiyince kedide yemiş olucak.Kendi sağlığına ne kadar dikkat ederse kediyede kendi saglıgı kadar dikkat etmıs olacak.

iç ve dış parazit ile kuduz aşısını belediyelere ücretsiz yaptır,ilk yıl paran yeter ise karma aşıyı mutlaka yaptır.sonrakı yıllarda sadece kuduz asısı.evde sen ne yersen onu yesin,mama verebılırsın ama bonus olarak.

Gerçekten çok teşekkür ederim araştırdığıma göre evime yakın bir belediye veterineri var maalesef iznim salıya denk geldi anca salı götüreceğim ama yemek konusunda dediğin gibi sadece kuru mama vermedim dün içine hiçbir şey katmadan kemiksiz tavuk göğsü haşlayıp vermiştim onu bayaa iştahla yedi bugünde yoğurt verdim biraz azda olsa onu da yedi ona olta gibi oyuncak yapmıştım onunla da oynuyorum yatmadan işe gitmeden peşinde koşuyor. Bana keyfi gayet yerinde mutlu gibi geldi dediğin gibi parazitleri belediye de yaptıracağım 1 haftaya da karmayı yaptırmış olurum. İnanın çok tatlı ve benimle kalacak tırnak makasını alıcam da kesmeye korkuyorum beceremem diye 😞 Bu arada erkek mi kızmı anlayamadım ama ismi Ares 😇

Sosyal ağlarda paylaş

Ya birde şey var odamda kedi var diye orda sigara içmeyi bıraktım mutfakta içiyorum ama arkamdan mutfağa gelip sonra suratıma bakıp miyavlıyor hemen ama onun haricinde 1 kere bile miyavlamıyor gün içinde  zaten çoğunlukla 15 dakika oyun oynuyoruz yemek yiyip tuvaletini yapıp uyuyor ama sigara içmeye gidince sanki inadına öyle yapıyor neden olabilir? 

Sosyal ağlarda paylaş

Sokak kedileri ilk sahiplenildiklerinde sahiplerine asırı baglı olurlar ve tekrar bırakılmaktan cekınırler.Bunlar doğal olaylar,sevgının tadını cıkar,yakında ona hizmet etmeni bekleyecek.

surda tırnak kesmeyı guzelce anlatıyor ama belediyeye gittiğinde ordaki veterinerden rica edebilirsin sana öğretmesini.

Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar tekrardan yazıyorum sizlere, internette okudum da bazı insanlar kediye mamasını gramla ve günde 2-3 kere falan veriyorlar. Ben kedimi sokaktan aldığım için cinsini bilmiyordum ama hareketleri olsun rengi olsun sarman olduğuna karar verdim. Ben işe gittiğimden dolayı mamayı kaba belli bir miktar koyuyorum ve gün içinde kendisi acıkınca gidip yiyor zaten su da içiyor bunda bir problem var mıdır acaba? Genelde sabah koyduğum mama akşam eve geldiğimde bitmemiş oluyor ama biteceğe yakın oluyor bende üstüne azıcık daha ekliyorum her gün şimdilik mamaları yiyince bir şey görmedim iştahla yiyor acıkınca özellikle oyun oynadıktan sonra sizce belli bir miktar verilmeli mi yoksa kedi acıkınca kendisi mi gidip yemeli? İlk defa kedi baktığımdan her hareketine takılıyorum galiba 

Sosyal ağlarda paylaş

ben kedimi sokaktan aldim. petshoptan falan almadim. sokak kedileri melez turler olarak cok daha az genetik hastalik gorur ve bagisikliklari biraz daha dayaniklidir. tek sorun sokaktan alinan yavrular daha cok corona pozitif cikarlar ve soguk alginligi benzeri yavrularda daha yaygin olan hastaliklari basta daha cok gecirirler. onun disinda petshoptan kedi daha iyi falan degildir. nerdeyse hepimiz kedilerimizi sokaktan aldik. 

Kedinizin ic dis parazit ilaclarini mutlaka duzenli yaptirmaniz gerekli. malesef buna bir miktar kaynak gidecek. bunun kacisi yok. yapmamaniz sizin de sagliginizi tehdit edecektir. doz tekrarlama sureleri genelde 2 aydir. Veteriner asilar icin bir zaman araligi soyler. onu takip etmeniz lazim. belediyeden de soyluyorlar, ama onlar sizin icin takip etmiyor, sorumluluk size ait. belediyeye bir sonraki gidisinizde karma ve kuduz ne zaman olsun diye sorarsiniz. 

Benim kedim 12 yasinda, ic/dis parazit tedavilerini duzenli ve eksiksiz oluyor ve buna ragmen 3 yasindan beri kulaklarinin disini, icini ve cene altini yara yapacak sekilde sert kasiniyor ve buradaki tuyleri azalmis durumda. yani 8 senedir tarif ettiginiz sorunu yasiyorum. bazen ciddi kanamali, deri kaldirdigi, derin kabuklu yaralar aciyor. Ancak gene de korkulacak bir sey degil.  eger pire tarzi parazit tabanli potansiyel sorunlari ya da mantar ihtimalini bir veteriner ile konustuktan sonra elediyseniz muhtemelen alerjik ya da psikolojiktir (stres). korkulacak bir sey yok. benimkisi bu sebepten once panel testine girdi, sonra alerjen uyarani daha dusuk olan ozel bir mama yedi 5 sene, yillarca karaciger enzimleri takip edildi, anlayacaginiz dunyanin parasi harcandi ancak kasintisi gene de hic azalmadi ve durumuna hic fayda etmedi. sonunda duz kedi mamasina geri donduk ve kendi haline biraktik. 12 yasina kadar geldi gordugunuz uzere ve su anda eskisinden cok daha az kasiniyor.

Namessar tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

aress22, 24.11.2024 12:49 tarihinde dedi ki:

Merhabalar tekrardan yazıyorum sizlere, internette okudum da bazı insanlar kediye mamasını gramla ve günde 2-3 kere falan veriyorlar. Ben kedimi sokaktan aldığım için cinsini bilmiyordum ama hareketleri olsun rengi olsun sarman olduğuna karar verdim. Ben işe gittiğimden dolayı mamayı kaba belli bir miktar koyuyorum ve gün içinde kendisi acıkınca gidip yiyor zaten su da içiyor bunda bir problem var mıdır acaba? Genelde sabah koyduğum mama akşam eve geldiğimde bitmemiş oluyor ama biteceğe yakın oluyor bende üstüne azıcık daha ekliyorum her gün şimdilik mamaları yiyince bir şey görmedim iştahla yiyor acıkınca özellikle oyun oynadıktan sonra sizce belli bir miktar verilmeli mi yoksa kedi acıkınca kendisi mi gidip yemeli? İlk defa kedi baktığımdan her hareketine takılıyorum galiba 

bazi kediler oburdur. bazilari ise kisirlastirdiktan sonra oburlasir. bu nedenle gramla ve kan sekerinin dibe vurmayacagi araliklarla veriyorlar. bazi kediler ise acik kap politikasi ile beslenebiliyor. ornegin ben tepeleme dolduruyorum ve 12 yildir kendisi ihtiyaci kadar yiyor. dibini gordugunde tekrar koyuyorum. benimki disi kedi ve 4kg a sabitledi hayvan. yillardir ne eksiliyor ne azaliyor. dolayisi ile bu beslenme rejimini kedinizin oburluk katsayisi ve kisirlastirdiktan sonraki istahi belirleyecek.obur kedi aninda tum kabi yedikten sonra aksam siz gelene kadar ac kaldigi icin onlara tam dolu kap mama konamiyor ve aciktiginda saglik sorunu olmasin diye daha sik sefer mama konmak zorunda kaliniyor.

bu arada aksam gelince yeni mamayi eskinin ustune eklemeyin. dipteki hizla bayatlamaya baslar. o nedenle once tamamini bitirtin, sonra tekrar koyun.

Sosyal ağlarda paylaş

aress22, 26.11.2024 15:50 tarihinde dedi ki:

İç dış parazit yaptırdım fakat sizce ne kadar süre sonra karma aşı ve kuduz aşısını yaptırmalıyım? Birkaç gün arayla yaptırırsam kedim çok yorulur mu veya bir şey olur mu? 

direk veterinerden teyit edilmis bilgi olarak veriyorum.

26 kasimda ic ve dis yaptirdiysaniz 6 aralik civarindan sonra karma ve kuduzu beraber yaptirabilirsiniz. 15 gun olsun icim rahat etsin derseniz 10 aralik civari. ANCAK sokak kedisi eve ilk alindiginda ozellikle ic parazitin baslarda, ilk bir iki ay falan normalden biraz sik yapilmasi gerekebilir. ic parazit konusunda diskisina dikkat edin. parazit gorurseniz ic parazit belediye veterinerinin uygun gordugu dozda tekrar yapilabilir.

Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kedimde maalesef şuan pire mevcut hatta boyun kısımlarını o kadar çok kaşıyor ki arka patisiyle herhangi bir kızarıklık ya da yara yok henüz ama oradaki tüyler arasında boşluk oluştu maalesef 😞 şimdilik 26 kasımda iç dışı yapıldığı için pire konusunda bir şey yapamıyorum sadece sabah akşam düzenli tarıyorum ( işe gittiğim için öğlenleri de babam tarıyor) gün içinde babama mesaj atıp suyunu ve mamasını da yenilettiriyorum. Bugün eve geldiğimde gözleri biraz kızarık gibi geldi bana onu da ben açıkçası şeye bağladım. Ben zaten işteydim fakat bugün babamda 1-2 saatliğine dışarı çıkmış bende evde yalnız kaldığı için ağladığını ve o yüzden kızardığını düşünüyorum. Onun dışında gözünde bir problem olmasın diye 2 gündür sabah akşam pamuğa çay koyup narince siliyorum ve etkili gibi tabii zor izin veriyor ama olsun. Az kaldı ya yarın ya da Cumartesi veterinere veya hayvan hastanesine götürücem 

Sosyal ağlarda paylaş

Muhabbete Katıl

Şimdi mesaj gönderip sonrasında kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız varsa giriş yapın ve hesabınızla mesaj gönderin.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Paylaştığınız link otomatik olarak mesaja iliştirildi.   Bunun yerine link olarak göster

×   Önceden girilen içerik getirildi.   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...