Komutan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2025 (düzenlendi) Epey oynadım. Temel konseptlerle, yani ülke değiştirme, çağ geçişi vs. ile bir sorunum yok. Fakat uygulamada ciddi eksiklikler var. Arayüz herkesin dediği gibi berbat ki Firaxis ilk olarak bunu düzeltmeye ağırlık vereceklerini söyledi. Yapay zeka diplomaside saçmalayıp sırf müttefiklik sebebiyle savaşıp hiç aktif çatışmaya girmediğimiz savaşlarda bile barış için şehir teklif ediyor. Din bonusları biraz tuhaf olmuş, senin dinine geçen başka uygarlıkların şehirlerinin ormanları kadar altın, kültür, bilim bonusu al gibi takip edilmesi zor şeyler var. Belki arayüz iyi olup bu konularla ilgili net rakamlar verebilse sorun olmaz ama şu haliyle tamamen rastgele bonus veriyorum. Harita yaratma seçenekleri şu anda çok kısıtlı. 6 tip harita var ki bunların biri shuffle, yani diğerlerinden birini rastgele seçiyor, bir diğeri olan terra incognita da sadece ikinci kıtaya shuffle uyguluyor. Neticede efektif olarak dört harita tipi var. Tabii oyun mekanikleri sebebiyle tek kıtalık haritalar konması mümkün değil. Bunun haricinde dağ, su gibi şeylerin yoğunluğu da ayarlanamıyor. Normalden yavaş oyun hızlarını çağ uzunluğu ile çakışacağını akıllarına getirmeden olduğu gibi önceki oyunlardan almışlar, sonuç olarak marathon hızında oynayınca teknoloji ağacı başlardayken çağ bitiyormuş. Ha bütün bunlara rağmen oyundan zevk alıyorum. Combatı serinin diğer oyunlarından daha çok beğendim, diplomasi ve casusluk için kullanılan influence sistemi de iyi olmuş. razzRaziel, 10.02.2025 15:33 tarihinde dedi ki: reviewler kötü, 12k var ama %50'de olumlular. bi de eş zamanlı açılmıyor mu ya bunlar, ne ara 12k adam oynadı da review attı bize daha 1 gün var diyor. Normalin üstündeki edisyonları alanlara 6 Şubat'ta açıldı. Şubat 10, 2025 Komutan tarafından düzenlendi 1
Darksun Mesaj tarihi: Şubat 10, 2025 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2025 Pre-order bonusu aleyhlerine işledi gibi bu sefer. Millet kaç gündür bu reviewleri okuyor.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 10, 2025 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 10, 2025 Old World ile takılmaya devam edin diye o kadar boşuna demedim. Hala türün en iyisi benim için.
Öne çıkan mesajlar