Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Discord a Türkiye’den bağlanamama sorunu


kizillelma

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar benzer bi sorun yaşadı, çözüm olarak şunu söylediler; turkcell aile koruması mı, çocuk kilidi mi ne benzeri bir şeyi uygulamaya sokmuş, bu discordu blokluyormuş bunu kaldırınca sorun çözüldü dediler. bende turkcell var ama bi sorun yaşamadım isterseniz bi kurcalayın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Discord tan gelen resmî cevap 

Merhaba,
 
Bize ekran görüntüsüyle ulaştığın için teşekkürler. Uygulamamıza erişmekte sorun yaşadığın için üzgünüm.
 
Ne yazık ki yaşadığın sorunun aynısını yaşayan bir çok kullanıcımızdan çok sayıda mesaj aldık ve incelemenin ardından sorunun İnternet Servis Sağlayıcılarından kaynaklandığını tespit ettik. Bu kullanıcılarımızın bir kısmı servis sağlayıcılarıyla güvenlik ayarları ile ilgili iletişime geçtiklerinde sorunun çözüldüğünden bahsetti.
 
Ek olarak bu sırada farklı bir ağ şebekesi veya VPN kullanmak ise bir çok kullanıcımız için etkili bir çözüm oldu. Eğer çoktan denemediysen modemini yeniden başlatmak veya sıfırlamak gibi temel bağlantı sorunu çözüm adımlarını da deneyebilirsin.
 
Öte yandan, şu an Discord'un kendisinde bir servis kesintisi olmadığından ve diğer şebekeler veya VPNler ile Discord doğru şekilde çalıştığından, bu sorun muhtemelen şebekenin kendisi ile ilgili ve bu yüzden sorunun çözümü için İnternet Servis Sağlayıcınla görüşmenin en iyi seçenek olacağına inanıyoruz.
 
Bu konuda daha fazla yardımcı olamadığımız için üzgünüm. Başka bir sorun olursa bize ulaşmaktan çekinme.
 
İyi dileklerimle

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kizillelma, 19.10.2023 14:56 tarihinde dedi ki:

Turkcell ile altı görüşmem oldu . Sorun devam ediyor. Aile koruma vs yok hattımda.

Turkcelle yazılı başvurma talebim oldu. Olmaz dediler. İş garip bir hal alacak.

arkadaşlarda da birden çıktı bu sorun, böyle çözdüler benim de başka bilgim yok. şunları bi dene istersen.

GUVENLI IPTAL yazıp 2500'a kısa mesaj gönderek, Güvenli İnternet Hizmetini kullanmaktan vazgeçebilirsiniz. Hangi profilde olduğunuzu öğrenmek için SMS göndermeniz yeterli. GUVENLI SORGU yazıp 2500'a kısa mesaj gönderek, hangi profilde olduğunuzu sorgulayabilirsiniz.

https://www.turkcell.com.tr/kurumsal/yardim/hizmet-kanallarimiz/hesabim-ayarlarim/guvenli-internet-ayarlarimi-nasil-degistirebilirim

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

S-H nin söylediklerini yaptım.

Güvenli net aboneliğim yokmuş. Yeniden Discord a yazdım.

Cevapları

Merhaba ,
 
Bize tekrar yazdığın için teşekkür ederiz. Daha önce de belirttiğim gibi sorun Discord kaynaklı değildir. Bu nedenle internet servisine tekrar ulaşman en doğrusu olacaktır, bu konuda ne yazık ki daha fazla destek veremiyoruz.

 Anlayışın için teşekkür ediyorum. Başka konuda bir sorun ya da geri dönüşün olursa tekrar bize yazmaktan çekinme.
 
Teşekkürler

Delirtecekler beni ..

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 Discord destekten gelen son mailden

“ Bağlantı sorununa gelirsek, daha önce de belirttiğim gibi sorun Discord kaynaklı değildir. Bu nedenle internet servisine ulaşman en doğrusu olacaktır, bu konuda ne yazık ki daha fazla destek veremiyoruz.“

Sorunum hem ev hem telefonda devam ediyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Ev interneti Superonline ve cep telefonunda gene Turkcell kullanan biri olarak bende de bir sorun yok. 6-7 ay önce Disney'e bağlanırken sorun yaşamıştım. Çağrı merkezini aradıktan sonra modem restart'ı ile çözülmüştü. Fiberdeki ortak havuzdan atanan CGN IP adresinin ban'lı olmasından kaynaklanmış. Discord tarafında da benzeri bir durum olabilir mi?

Ayrıca acemi sorusu olacak ama sorunun kök nedenini ayrıştırmak adına cep telefonundan denerken evdeki wi-fi üzerinden bağlanmıyorsun değil mi? Discord'a telefondan gittiğin IP adresi ile evdeki modemden gittiğin IP'ler farklı olmasına rağmen bağlanamıyorsan o zaman direkt aklıma Discord hesabında bir kısıtlama olabilir diye geliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-telefonun wi-fi'ını kapatıp mobil data'yla girmeyi denedin mi?

-discord'a telefonuyla girebilen birinin telefonundan mobil hotspot açıp ona wi-fi ile bağlanıp discord'a girmeyi denedin mi?

-discord'a bilgisayarıyla girebilen bir arkadaşının evine gidip onun ağından bağlanmayı denedin mi?

-starbucks vb ortak ağlardan bağlanmayı denedin mi?

-bir ara günlük internet sağlayan mini modemimsi aletler oluyordu, unuttum ismini hiç kullanmadığım için. onlardan alıp denedin mi?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...