Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geçiş Süreci

Duygucuk

Öne çıkan mesajlar

Lgbt karşıtı haberleri izlerken tam pis translar filan derken aklıma geldi ben de öyleyim hehe insan unutuyor. Neyse biraz dertlerimi yazasım geldi. Öncelikle trans kadın denilince insanların gözünde etek giyen abiler canlanıyor. Translar böyle gösterilmek isteniyor. Güzel olsa bile küfürlü ve erkek sesiyle konuşur gibi gösteriliyoruz. Geçiş sürecinde tabiyki uzun bir süre kadın ve erkek arasında bir görünüm oluyor. Ancak çoğumuz bu dönemde evden çıkmayız çıksak bile dikkat çekmeyiz. Sürecin zorluğundan dolayı tam dönüşememe gibi durumlar yaşanıyor ve trans denilince malesef akla sadece bu görüntüler geliyor.

Eşcinsel, travesti, transseksüel, cinsel roller filan bunlar birbirleriyle alakası olmayan kavramlardır. İstisnaları saymazsak cinsiyet değiştiren kesim sadece transseksüellerdir. Yaşadığımız cinsiyet hoşnutsuzluğu çok küçük yaşlarda başlar. Bunca çileyi sadece o küçük çocuğun hayalleri gerçek olsun diye çekiyorum. Zaten bu kadar hukuk mücadelesi sanılanın aksine insanın kendi için verdiği bir mücadele olamaz. Kendinden sonrakiler için filan verirsin.

Peki nedir bu sürecin zorlukları?

Öncelikle yıllar süren bir psikiyatrik takip ile transseksüel raporu alman gerekiyor. Bu raporu alabileceğin çok az üniversite var. Dönüşüm bu süreçte hormonlar ile büyük ölçüde kendiliğinden gerçekleşiyor. Kadın ve erkek aslında baya benzer. Erkeklerde meme kadınlarda penisin olması gibi. Hormonla bu organların boyutu sana yetmezse cerrahi devreye giriyor. Tabi pek çok cerrahi hizmetten faydalanabilmek için yıllar süren hukuk mücadeleleri seni bekliyor. Bu konularda yardım almak için avukat ararken biri ülkemizde yasal değil demişti. Süreçte ilerledikçe adama hak verdim. Bu gün bir ameliyatım vardı ama doktor dün aradı ve iptal etti. Sürekli ağlıyorum. Üç büyük şehir dışında bu konuda hukuki işler oldukça zor ilerliyor. Üzgünüm detayları yazmaya üşendim.

Cinsiyet değiştirmenin aslında intihar erteleme olduğuna inanmaya başladım. Her gün yarın intihar edersin Duygu ne acelen var diyerek hayatta kalıyorum. Çoğumuz yaşamak istese bile ya ilaçlarını temin edemediği için ya ekonomik çıkmazlardan ya cerrahiye erişimediğinden ya hukuki çıkmazlardan intihar ediyor. Bu işler öyle evi satar hallederimle olmuyor ciddi güç gerektiriyor. Eskiden kolaydı ama günümüzde sıradan insanlar için imkansız bir süreç haline geldi. Ayrıca cinsiyet değiştirme ameliyatlari sanki bademcik ameliyatı gibi anlatılıyor ancak sağlığını çöpe atmaktan farkı olduğunu düşünmüyorum.

Neyse günlük hayatta bu bilgileri nerede kullanacağız bize ne diyorsanız çocuğunuzda cinsiyet hoşnutsuzluğu görürseniz yaşayacağınız çaresizlikleri artık biraz biliyorsunuz.

Sosyal ağlarda paylaş

Ameliyat iptali yüzünden moralim bozuk çok karamsar yazmışım. Gelebildiğim aşama için kendimle gurur duyuyorum ve hayattan azda olsa keyif almaya başladım. Süreci tamamlak günümüz şartlarında bence artık pek gerçekçi bir hedef değil. Ufak şeylerle mutlu olmayı bilmek gerekiyor. Kendimi ifşalamışken tam olsun youtube.com/@duygukose Ses kaydını tost makinesiyle aldığım için kulaklık takmadan pek duyulmuyor.

Sosyal ağlarda paylaş

@aktiftablet Evde anneyle baba varken bu kadar oluyor. Bana göre değil bu işler.

@tiLi Üniversite hastanesinde ruh halimin ortalama bir transa göre oldukça iyi olduğunu söylüyorlardı. O yüzden özele gidip bir dünya masraf etmeyi düşünmüyorum.

@Shadow Çok uğraşıyorsunuz çocukla bak siteye girmez oldu.

Sosyal ağlarda paylaş

Bu süreçte ana hedef güzellik olmamalı neticede geçici ve aslında pek bir avantajı yok. Çevremdeki güzel kızlar egolarının peşinde savrulup düzgün bir yuva kuramazken çirkinlerin çoğunun mutlu bir yuvası oldu. Ayrıca bıyıklı arkadaşın espirisine yağan emojilerden görüldüğü üzere nasıl desem ben erkeklerin gözünde xiaomi isem cis kadınların ölüsü bile samsung. Bu yüzden güzel değil sevimliyim. 70 yaşıma geldiğimde mahalledeki çocukların sevimli duygucuk ninesi olucam. Ama tabi güzel olduğumu işitmek çok hoşuma gidiyor. Mesela mayo ile ilk denize gidişim geçen yıldı. Tatlı bir korku ve heyecan içindeyken bir teyze günaydın güzel kızım dedi. Arkama baktım saf saf kime dedi diye hehe

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...