Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Clockwork Revolution

LethE

Öne çıkan mesajlar

Cain ve Boyarsky yok bu projede. Gerçi Jason Anderson var, bide Troika'dan tanımadığım Chad Moore diye bi eleman daha varmış inxile'da.

Hatta şöyle bi namedroplamış dün, lovechild of arcanum & bloodlines diyerek. Yani inxiledan da öyle büyük beklentilerim yok ama çok iddalı bi laf.

https://twitter.com/Pappylicious/status/1677775094406610945?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1677775094406610945|twgr^|twcon^s1_c10&ref_url=

Sosyal ağlarda paylaş

https://twitter.com/BrianFargo/status/1668037731715514369

Alıntı

Deep RPG

Full Character Creation

Branching Dialogue System

Awesome Steampunk Weapons

Dark Humor

https://twitter.com/BrianFargo/status/1667962174487265280

Alıntı

Important to know that Clockwork Revolution is a true RPG with all of the stats, crunchy details and deep reactivity that we’re known for.

ha ne kadarı sözlerinde dururlar bilemiyorum ama umut vaadediyor

Sosyal ağlarda paylaş

Ya inxileın eski işlerine bakıyorum, e wasteland ve numanumayı baz alırsak generic nu-obsidian oyunları gibi derinlikten uzak yeni bi rpg-lite oyun görebiliriz. Satış başarısı yakalayamayan flawed gemler yüzünden ex-interplay kadroda büyük bi travma var, yeni bi arcanum yapmak yerine satabilecek garanti işlere kaçıyorlar hep. Taa pillarsdan beri devam eden bi döngü haline geldi bu, kırmaya yaklaşabilen tek oyun da tyranny oldu ama onun da eksikleri ortada işte. Ve ikinci oyun falan da yok ortada.

2015 sonrası rpg renaissance ı yapan bu firmalar değil onların kickstarterlarından aldıkları cesaretle oyun geliştiren indieler oldu,  ben o yüzden awoved olsun bu clockwork olsun rpg öğelerinin bi starfielddan daha iyi olabileceğini düşünmüyorum şu aşamada. Umarım axedice haksızsın ve sana laflar hazırladım diye alıntılarsınız bunu asd ama sanmıyorum yani

Sosyal ağlarda paylaş

garantiyi sonunda yakaladiklari yer konsola da hitap etmek ve gamepass'e calismak oldu (wasteland 3, outer worlds, grounded).

tyranny ve pillars of eternity arasinda baldur's gate ve icewind dale arasindaki gibi bir produksiyon ve pazar iliskisi var ve tyranny tamamen bu sayede gerceklesmis bir oyun. detaylarda ayrilan bir oyun olsa da o kadar ayrilan bir oyun degil. bir dongu varsa o da parcasiydi. farkli bir temenninin oyunu degildi. kiyasla hafif oldugu goz onunde bulundurulursa o donemi arcanum yapmak yerine garanticiler tyranny yapti diye de okuyabilirsin.

bunlarin travmasi ile oyuncunun travmasi ayni degil. klasiklerin seviyesinde oyun cikaramamis olmalari, X oyununa dair atiyorum narrative elestirileri, Y yazarinin ayrilmasi, Z tasarimcisinin olmamasi ve bunun gibi akla ne geliyorsa o "keske"leri bizim kadar icerlemis degiller. biliyorum birkaci ayni bizim gibi degerlendiriyor ve dertleniyor fakat kurum olarak cikardiklari dersler yonetici agzindan duyacaginiz cinsten. kendi oyunlarindan ziyade olcegine, piyasasina gipta ettikleri AAA oyunlar uzerinden feyzaliyorlar. uzak bir mertebe olsa da kendilerini oraya uc bes sene oncesinde gorduklerinden daha yakin goruyorlardir. bu da yapilan isi etkiliyor. 

artik ruhani devam oyunlari konusunda bayrak tasiyanin ufak girisimler olacagina katiliyorum fakat indie cabalarin daha iyi olduklari varsayimiyla bile hareket yarattiklarini soyleyemeyiz. yeniden oyle dogulmaz, boyle dogulur diye bir sey yok yani...

clockwork revolution trailerda bir sikinti var herhalde. ben de RPG oldugunu anlayamamislardanim. ayrica temalar o kadar tanidik geldi ki bioshock infinite disinda baska bir sey dusunemedim. ilk karsilastirmayi yapan twitter hesabi bioshock infinite trailerini hazirlayan kisi oldugunu iddia ediyordu. private olmus yerine ign'in videosunu koyayim:

karakter yaratilmasi, diyalog secimleri olmasi shock oyunlarindan, arkane oyunlarindan net ayiriyor tabii. sevilen oyunlarin isimleri verilmis, AAA oldugu soylenmis. pre-alpha demisler. karakter ekrani ne zaman goruruz bilmiyorum ama en azindan bir sonraki gosterimde RPG olduguna dair suphe birakmaz ve infinite'den ne kadar esinlenildigini degerlendirebiliriz.

kendilerini arcanum ve bloodlines olarak tanitan SMS'lere itibar etmeyiniz, kimlik bilgilerinizi paylasmayiniz.

arcane tarafından düzenlendi
  • Like 1
  • Haha 1
  • Uzuldum 1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...