Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2023 🏆 2024 Sezonu Genel Tartışma

Aceace

Öne çıkan mesajlar

Onu zaten biliyoruz hocam. Fenerin ceza sahasina en cok girenlerden olmasi ayri, penalti ile regresyonu ayri. Oranlamak lazim diye ondan dedim. 
Baska ligde bu kadar xG si olan ne kadar penalti almis ancak o zaman degerli o data. 

Veya 14/15 te o xG yapan ne kadar almis. 50 kusurde 25+ ciddi bir rakam.

ama dedigim gibi gs fb ayrimi yapmadan cogu palavra bana sorsan. 

Sotto tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

basit verildiği doğru, bu istatistik sanırım 2019 lardan sonra iyice sapıtmış. Düşünün önceki seneler 18 takımken en fazla 8 penaltı olan sezonlar var. Ve ilk 4 de gs-fb-basak-bjk varken ilk 4 penaltı atanlar bunlar bile değil. Ne yani o zaman pozisyona girilmiyor muydu 🙂

https://www.transfermarkt.com.tr/super-lig/topErhalteneElfmeter/wettbewerb/TR1/plus/?saison_id=2017

bu işin cılkının çıktığı çok belli, ülke futboluyla paralel yokuş aşağı gidiyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Aynen oyle. Bu biraz VAR la alakali. Tekrar tekrar izleyince a evet darbe var diyorsun mesela adam ayak koymus. Halbuki hissettigi an birakiyor belki de kendini. Mac icerisinde hakem yemiyor veya faulluk darbe olarak gormuyor.

futbol dokunamazsin sporu degil. Omuzda olur sarj da olur vs. VAR e gittikten sonra en ufak darbede bile vermeme ihtimali yok artik.

Ben yeterli darbe goremedim diyebilen tek kisi cikti di mi su ana kadar. Normal olmayan nokta o. 

Darksun guzel data bulmus bak 14/15 e mesela o kadar xG ye Fener toplamda 8, Karabuk 9, MIY 8 bursa 8 almis sonra 5 e dusuyor. 

Hatta daha da geriye gittim Fenerin domine ettigi 05-06 sezonlarinda vs bile maks 5-6 penaltisi var. GS 96-2000 42 atmis toplamda fenerin 1.5 senede 28 olmus. (Ki bir tanesi Gs nin 18 attigi gerisi 5-8 arasi) 

Sotto tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

tamam işte 2019 dan sonra sapıtmış 😛 . FB nin geçen sene 17 , bu sene daha şimdiden 11 olması normal değil bence. Veya önceki senelerde bir anormallik var o halde. Gs nin bizim şampiyon olduğumuz sene 15 penaltı golü atmasıda ironik tabi. Bjk 89 gol atmış 9 u penaltı, Gs 80 gol atmış 15 i penaltı. Son senelerde maddiyat ve popülerite hedelerinden tff nin daha fazla iteklediğini düşünüyorum. 

Sosyal ağlarda paylaş

Fistan, 15.01.2024 23:48 tarihinde dedi ki:

kendi ligimize bakacaksak 4-5 penaltı atan takımlar var fenerin yarısından da az xG ortalamaları var,  antep, pendik, konya 5 er penaltıları  var, xG 0.97 antep mesela, ona göre bakarsak fenerin penaltı sayısı az bile çıkıyor

yalniz self positive feedback loop var. 

fenerin her penaltisi 0.80 xg, 50 tane falan penalti atmissinizdir onlari cikinca xg kaliyor mu? 😄 

rakip ceza sahasinda topla bulusma kullanilabilir. onda da sacma istatistikler cikinca valencia cok aliyor deniyordu bu seneki mazereti merak ediyorum.

yakinda fifa'nin da dikkatini ceker bu herhalde, gecen sene nasil incelemediler anlamadim

sardalya tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

sardalya, 16.01.2024 02:40 tarihinde dedi ki:

yalniz self positive feedback loop var. 

fenerin her penaltisi 0.80 xg, 50 tane falan penalti atmissinizdir onlari cikinca xg kaliyor mu? 😄 

rakip ceza sahasinda topla bulusma kullanilabilir. onda da sacma istatistikler cikinca valencia cok aliyor deniyordu bu seneki mazereti merak ediyorum.

yakinda fifa'nin da dikkatini ceker bu herhalde, gecen sene nasil incelemediler anlamadim

fifa; "ben ne alaka" :d

geçen sene ligde fener 17,

gs 12 (çoğunluğu ikinci yarı) penaltı atmış.

fener aleyhine 8 penaltı verilmiş. gs aleyhine 3.

aleyhine penaltılarda da gs lehine bariz bir durum var.

penaltıyı sadece çok atmış , az atmış diye bakmak saçmalık.

açarsın tek tek bakarsın , burda penaltı vermiş ama tüm hakem yorumcuları tersi söylüyor. bu haksız dersin. (fener için konuşursam max 2-3 tane bulursun)

Sosyal ağlarda paylaş

yusema, 16.01.2024 09:10 tarihinde dedi ki:

geçen sene ligde fener 17,

gs 12 (çoğunluğu ikinci yarı) penaltı atmış.

Geçen sene de Fener'e saçma sayıda penaltı verildi de ondan bu fark. Bi ara penaltı sayıları 15'e 4 mü neydi, millet çıkartıp saçmalığı ortaya koyunca apar topar ikinci yarı GS'ye de vermeye başladılar istatistikteki saçmalık göze batmasın diye 😄

Aylar boyunca her iki maç başına bir penaltı istatistiğiyle oynamak normal bi oran değil, tek başına ceza sahasına girmekle açıklanacak sınırda da değil 🙂

Sosyal ağlarda paylaş

apar topar gsye penaltı vermeye basladılar istatistiği dengelemek için ha, kim bunlar federasyon içindeki fetö’cüler mi , vay be. gs’in 18 penaltı attıgı sezonlarda niye dengelemediler acaba o yıllarda fetö mü etkiliydi yoksa aklına sorular düşüyor insanın böyle saçma sapan mesajlar görünce

Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor, 16.01.2024 10:18 tarihinde dedi ki:

Geçen sene de Fener'e saçma sayıda penaltı verildi de ondan bu fark. Bi ara penaltı sayıları 15'e 4 mü neydi, millet çıkartıp saçmalığı ortaya koyunca apar topar ikinci yarı GS'ye de vermeye başladılar istatistikteki saçmalık göze batmasın diye 😄

Aylar boyunca her iki maç başına bir penaltı istatistiğiyle oynamak normal bi oran değil, tek başına ceza sahasına girmekle açıklanacak sınırda da değil 🙂

15e 4 iken sene sonunda 17ye 12 bitmisse kimin kollandigi apacik ortada o zaman 😄

GS ninde 16 penalti attigi sezon var, Fistan soylemis ama onu kimse konusmuyo, hep fenerin 17 attigi cok geliyo nedense.

Sosyal ağlarda paylaş

23-24 fb 11 gs 5
21-22 aynı
16-17 fb 8 gs 5
14-15 fb 8 gs 3
13-14 fb 6 gs 5

son 10 seneye baktığımızda fenerin bu seneyi de sayarsak gsden fazla penaltı attığı 4. sezon olacak. gs ortalamada daha çok penaltı atmış. gs daha çok kollanmış demek ki 🤗

Sotto'nun yazdıklarının bi kısmına katılıyorum. Gel gelelim ki "penaltı aldırabilme" artık bir futbolcu özelliği, bazen gerçekten pozisyonu bırakıp penaltı aldırmaya yönelik hareketler yapıyorlar ve büyük liglerde büyük takımların topçuları da yapıyor bunu. Topa ilk dokun, olay bitti işte, top ister kaleye yönelsin, ister adamın önünde kalsın, ister rakibe gitsin, ister dışarı çıksın bi şey fark etmiyor. 

Fanatik olmayan bi fenerli olarak bana da genele baktığımızda gs penaltı konusunda kollanmış gibi geliyor ama işte bunlar hep taraftarizm kaynaklı diye düşünüyorum. 2 tarafa da haksız penaltılar çalınıyor, haklı penaltılar çalınmıyor, bi ton örneği var, iki taraf da hem haklı hem haksız deyin geçin işte fsdf

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR, 16.01.2024 12:52 tarihinde dedi ki:

Sotto'nun yazdıklarının bi kısmına katılıyorum. Gel gelelim ki "penaltı aldırabilme" artık bir futbolcu özelliği, bazen gerçekten pozisyonu bırakıp penaltı aldırmaya yönelik hareketler yapıyorlar ve büyük liglerde büyük takımların topçuları da yapıyor bunu. Topa ilk dokun, olay bitti işte, top ister kaleye yönelsin, ister adamın önünde kalsın, ister rakibe gitsin, ister dışarı çıksın bi şey fark etmiyor. 

Tamamen katiliyorum. Kural olarak penalti olsada cok ucuz gorunen penaltilar oluyor. Oyuncularda bu penaltilari almaya calisiyor. Her takimda boyle bu, sadece GS yada FB icin konusmuyorum.

DRaGoN_SLaYeR, 16.01.2024 12:52 tarihinde dedi ki:

Fanatik olmayan bi fenerli olarak bana da genele baktığımızda gs penaltı konusunda kollanmış gibi geliyor ama işte bunlar hep taraftarizm kaynaklı diye düşünüyorum. 2 tarafa da haksız penaltılar çalınıyor, haklı penaltılar çalınmıyor, bi ton örneği var, iki taraf da hem haklı hem haksız deyin geçin işte fsdf

Buna da katiliyorum. Ama iste gidip FB kollaniyo penalti sayisina bakin derlerse gider aksini soylerim bende, cunku aleyhine penaltida da GS bariz cok daha az. Olay orda kopuyo zaten. Illa penalti tartisilacaksa karar dogru muydu degil miydi diye tartisilmasi lazim. Tabi burda da yine kurala ragmen penalti olsa da yok ucuz penalti veriyolar, GS olsa vermezlerdi vs durumlari basliyo, orda da tamamen dedigin gibi taraftarizm devreye girmis oluyo.

• Like 2
Sosyal ağlarda paylaş

Yok zaten 1 i değil 2 side kayrılıyor 😛 . Beşiktaş çok penaltı atıyor diye veya kırmızı almıyor diye bir tartışma gördünüz mü, yok. Hakediyoruzdur haketmiyoruzdur tamam olabilir ama her senede sanki olmaması gerek 🙂 . Dün yine yırtınmış gs yönetimi asarız keseriz diye, maç 86 da penaltı ile gelmiş yine geleceğe yatırım yapılıyor. ingiltere liginde çıkıp şöyle açıklama yapılsa ne olurdu acaba, bizim lig cidden rezalet be. Toptan kapatılsın rahatlayalım.

Sosyal ağlarda paylaş

fenerbahçeye 2007 yılında 29 hafta penaltı vermediler aziz yıldırım çıkıp tüm penaltı pozisyonlarını tek tek göstererek basın toplantısı düzenledi hey gidi hey

geçen sene yok bilmem kaç tane fenere penatlı çalındı diyenler çıkarıp tek tek burda şu penaltı bu değil diye bir ortaya koysunlar da bakalım neymiş.

boş istatistik. 

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun, 16.01.2024 15:53 tarihinde dedi ki:

ingiltere liginde çıkıp şöyle açıklama yapılsa ne olurdu acaba

Şu son zamanlarda EPL'de izlediğim en saçma şeydi. Bu maçın ardından Pep'in basın açıklaması:

tldr(w): Evet öyle bi pozisyon oldu, olmasa daha iyiydi ama maçı o yüzden kaybetmedik, herkes hata yapar minvalinde bi şeylerle geçiştiriyor. Düşünemiyorum bu pozisyonun TR'de olduğunu ya, hakemi darp ederler ligi tatil ederler fdsfs

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...