Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör hoparlörünü veya kulaklığı masaüstünden seçerek kullanma?

Shadow

Öne çıkan mesajlar

ASUS H7 Core kablolu kulaklık aldım, normalde monitörün hoparlörünü kullanıyorum. Ama bazı oyunlarda bu kulaklığı kullanmak istiyorum, anakartım MSI B450-A promax, Realtek sürücülerim güncel.
Şimdi istediğim her seferinde jaklardan söküp takarak değil de yazılımsal olarak masaüstünden seçerek hoparlörü ve kulaklığı kullanmak. Bunu nasıl yaparız? Kasanın ne arkasındaki çıkışlardan ne de ön panelindeki hdport bağlantısından ses gelmiyor bu arada, oysaki anakartta bağlı ön panel jakı. Yardımcı olur musunuz? Ve verdiğim resimde hangi jak kulaklığın mikrofonu, hangi jak kulaklığın ses çıkışıdır? Sağ alt köşedeki ses sekmesinde sadece monitörün ses çıkışı gözüküyor ve kasanın arkasından da önünden de ses alamıyorum, oysaki anakarta bağlı ön çıkış. Help pls...

spacer.png

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

Ne diyeyim abi, açıp kullanma kılavuzuna bakamıyor musun? Senin için bakmam 1 dakikamı almadı:

hptTKE.png

Sarıya bağlayıp Windows ses ayarlarında ya da Realtek programında full range speaker olarak seçeceksin. Mikrofon da kırmızı olanı girecek gördüğün gibi.

Eğer çalışmıyorsa önce Device Manager'dan ses kartının görünüp görünmediğine bak, görünmüyorsa BIOS'dan ses kartının kapalı olup olmadığına bak, açıksa Windows ses araçları arasında kapatılmış olup olmadığına bak, bunlar sorun değilse sürücüleri ve Realtek programlarını silip dene, yine olmuyorsa şunu indirdikten sonra bilgisayarın internet bağlantısı kesip yükle (rebootlar dahil internet bağlı olmasın), yine olmuyorsa anakart bozuktur, gidip şunu alabilirsin ucuza kalitelidir.

• Tesekkurler 1
Sosyal ağlarda paylaş

kulaklıkla anakarttan ses almayı başardıktan emin olduktan sonra, masaüstüne kısayol yaparak hızlı değiştirmeyi gösteririm, her seferinde sounds altından default device değiştirmeyi bir tık kolaylaştırıp masaüstüne nircmd isimli program ile iki ayrı kısayol yapacağız, hangisine tıklarsan ses ona geçecek.

• Tesekkurler 1
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolun ikinizde, kırmızıyı mic'e, sarıyı speakera bağladım zaten hem önde hem arkada denedim falan ama tık yoktu, ben de forumda tekrar bi sorayım dedim. Bi de Realtek programında çalışıyor gözüküyor sorunsuz ama ses gelmiyor oysaki denedim telefonda ve monitörün çıkışında. Neyse az daha kurcalayayım sağolun...

Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi, HDMI bağlantılı monitörün hoparlöründen ses geliyor ve çıkışından da ses geliyor gidiyor, ama ön ve arka kasa çıkışlarından tık yok. Kulaklık sağlam denedim başka şeylerle, kasanın ön bağlantısını da söktüm anakarttan ama ses yine de gelmiyor. Muhtemelen bozuk değil anakart ama var bi bokluk işte asdfsdfd

Sosyal ağlarda paylaş

Output device’i degistirdin mi ses ayarlarindan?

Sol alttaki hoparlor isaretine sol tiklayinca cikan menuden secebiliyor olman lazim direk. Kulaklik bagli degilken monitorun hoparloru oldugu icin monitor default secilidir orada. Kulakligi takinca anakartin ses kartini sececeksin.

Bayagi basit bir sey aslinda ama bir kontrol et bence. Cunku jack sokup takmadan hoparlor ve kulaklik arasinda nasil gecerim diye sormussun ve sordugun sorunun cevabi bu aslinda. Oradan tek tikla ses karti degistirebiliyorsun win 10 ve 11’de. 

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

Hdmi kablodan iletilen sinyali monitordeki dac sese ceviriyor, ses karti degil. O yuzden monitoru ayri ses karti gibi gorur. Yani monitorden hdmi uzerinden ses alman ses kartinin calistigi anlamina gelmiyor. Eger bir onceki mesajda dedigimi yapiyorsan ve ses kartin seciliyken kulakliktan ses gelmiyorsa ses kartinda donanimsal bir sorun olabilir. 

Ama bence sen oradan ses kartini secmemissin. Bana oyle geldi. 

deadwoll tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anki halinin resmini atıyorum, monitör dediğin gibi ayrı bir ses kartı gibi çalışıyor. Realtek audio console da çalışıyor ve birşey açtığımda ses düzeyi çubuğunun sağa sola oynamasından sesin aslında olduğunu anlıyorum. Dediğim gibi kulaklıkta sağlam olduğuna göre geriye anakartta bi bokluk düşüncesi kalıyor...

92tsblw.png

Şunu alsam diyorum ucuz yollu; 

https://www.amazon.com.tr/Alfais-Mikrofon-Destekli-Girişli-Çevirici/dp/B07R1VK2T5/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

Sosyal ağlarda paylaş

youtube da müzik çalarken tek tek farklı jaklara kulaklığı takmayı denesene bi.

bazen realtek programı BU SOKTUĞUN ŞEY NE? diye soruyor sana taktıktan sonra. onu seçmezsen ses çıkartmayabiliyor.

realtek arayüzünü aç oradan takip et jak takıldı mı takılmadı mı diye.

Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n, 28.04.2023 03:36 tarihinde dedi ki:

youtube da müzik çalarken tek tek farklı jaklara kulaklığı takmayı denesene bi.

bazen realtek programı BU SOKTUĞUN ŞEY NE? diye soruyor sana taktıktan sonra. onu seçmezsen ses çıkartmayabiliyor.

realtek arayüzünü aç oradan takip et jak takıldı mı takılmadı mı diye.

Abi herşeyi denedim ama arka portları aktif görmüyor bile makina onlar soluk renkte öndekilere oranla, driverı konsolu falan yüklü güncel ama tık yok işte. 

https://www.amazon.com.tr/dp/B01N41607I/ref=asc_df_B01N41607I1665912600000/?_encoding=UTF8&creative=380333&creativeASIN=B01N41607I&linkCode=asn&tag=technopattr-21&ref_=nav_custrec_signin

Bunu alayımmı ne diyoruz?

Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
goldbären, 27.04.2023 21:01 tarihinde dedi ki:

kulaklıkla anakarttan ses almayı başardıktan emin olduktan sonra, masaüstüne kısayol yaparak hızlı değiştirmeyi gösteririm, her seferinde sounds altından default device değiştirmeyi bir tık kolaylaştırıp masaüstüne nircmd isimli program ile iki ayrı kısayol yapacağız, hangisine tıklarsan ses ona geçecek.

Şu bana lazım hocam ya. Bir de bunu evrensel kısayol olarak atamak mümkün mü? Hangi uygulama açık olursa olsun belli bir tuş kombinasyonuna basınca değiştirmek istiyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...