Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Last of Us Part 1

Shadow

Öne çıkan mesajlar

28 martta PCye geliyor,  esasen, oyunu 60 FPS hedefiyle yüksek ön ayarda 1080p’de oynamak istiyorsanız, Ryzen 5 3600 ile eşleştirilmiş 8 GB VRAM’li RTX 3060 gibi bir şeye ihtiyacınız olacak. Görselleri 4K’ya çıkarmak istiyorsanız, burada çok şeye ihtiyacınız olacak. Neyse ki oyun için hem FSR hem de DLSS onaylandı, böylece bilgisayar kullanıcıları minimum görüntü kalitesi kaybıyla çerçevelerini geliştirmek için bunlardan yararlanabilirler.

Bunun dışında, başlığı yüklemek için toplam 100 GB’a ihtiyacınız var ve her ön ayar için SSD öneriliyor. Peki The Last of Us Part 1’in PC sürümüne özel olarak gelen özellikleri neler? AMD FSR 2.2 Nvidia DLSS Süper Çözünürlük Ultra Geniş Monitör Desteği DualSense dokunsal geri bildirim ve dinamik tetikleyiciler.

The-Last-of-Us-Part-1-sistem-gereksiniml

Sosyal ağlarda paylaş

ps3 oyunu diyosunda o konsollarda 720p mediumda fln 30fps açıyorlardı oyunları 😂 22 lere fln düşüyordu. şimdi o ayarlarda gpu suz açar pc ler.

3060 ile 1080p high 60fps gayet iyi bence. 4k da minecraft bile yüksek istiyor zaten🙃

Sosyal ağlarda paylaş

df, 10.03.2023 19:09 tarihinde dedi ki:

ps3 oyunu diyosunda o konsollarda 720p mediumda fln 30fps açıyorlardı oyunları 😂 22 lere fln düşüyordu. şimdi o ayarlarda gpu suz açar pc ler.

3060 ile 1080p high 60fps gayet iyi bence. 4k da minecraft bile yüksek istiyor zaten🙃

valla 3060 hala giriş seviyesinin bir tık üstü kart, geçen nesil sayılmaz çünkü muadili yok yeni nesilde. 1080p de aman aman bir çözünürlük değil artık. bugün okul hediyesi sayılacak bir makine alsan ancak oynatıyor yani. şu yukarıdaki kıyaslamada da "of nesil atlamış" dedirten birşey görmüyorum hani.

path tracing ile portal 1 de çok makine istiyor çünkü çok daha ağır ve başka bir teknoloji. bunu öyle oynamak için 4 tane 4090 yanyana bağlamaları gerekir en az, sonra da 1080p high olur ancak lol. portal 4090'la 4k'da 60fps olabilmek için dlss açıyordu hatırladığım.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

tüm modeller, texturelar değişmiş. yansımalar, gölgeler, su fizikleri vs hepsi değişmiş. zaten ışık ve fizik direkt sistemi ağlatan şeyler. aynı şeyi söylüyoruz ray sayısı yeterince artarsa minecraft bile en iyi sistemde ağlar. ilk yazdığında port çok kötü gibisinden dalga geçiyorsun diye algıladım ondan yazdım. ps te açamadıkları her şeyi köklemişler.

Sosyal ağlarda paylaş

yok kötü filan değil de istenen sistem çok abartı. yani insanlar gidip de 4k monitörde 1080p oynamayacak şunu. bugün yeni karta 900$ verip upscale etmek zorunda kalacak bir oyun piyasaya sürmek saçma. neyse benchmark'lar çıkınca belli olur ne denli ölçeklenebiliyor.

Sosyal ağlarda paylaş

upscale teknolojileri de biraz developerları kolaya kaçmaya teşvik etmiştir kesin. biraz daha abartalım nasıl olsa dlss var gibi düşünüyo olabilirler.

bi yandan geleceğe yönelik iyi olabilir. herkes ilk gün oynamıyor oyunları. mesela red dead redemption 2 yi hep araya başka şey girdiğinden öteliyordum. geçen sene başladığımda 5-6 saat oynayıp yine bi nedenle yarıda bıraktım. full odaklanamayınca oynamak istemediğim bi oyundu çünkü. bu hafta yeni kartla tekrar başladım ve oyun çok iyi görünüyor. 5 yıl öncenin kartına göre yapılsaydı şimdi vasat bir görsellikte olacaktı 🙃

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...