Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

baba oldum

Dynun

Öne çıkan mesajlar

Katılmıyorum. Sadece kendi menfaatin için daha olumlu sonuçlardan kısarak yapmadığın bir şeye bencillik demek doğru olmaz bence. Nefes almak sadece sana faydalı bile olsa başkasına zararı yok, senin hayatta olmanın da birilerine faydası olduğunu düşünürsen bencillik demek zor.

Çocuğu kendi kölen olarak, sadece sana faydası olsun diye yetiştiriyorsan bencillik denebilir tabi ama kaliteli birey yetiştirmek, topluma veya etrafındakilere bir şekilde faydalı birey yetiştirmek bencillik değil.

Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, xaty dedi ki:

Nefes almak sadece sana faydalı bile olsa başkasına zararı yok, senin hayatta olmanın da birilerine faydası olduğunu düşünürsen bencillik demek zor.

Çocuğu kendi kölen olarak, sadece sana faydası olsun diye yetiştiriyorsan bencillik denebilir tabi ama kaliteli birey yetiştirmek, topluma veya etrafındakilere bir şekilde faydalı birey yetiştirmek bencillik değil.

Bu nefes alma kısmına biraz daha geniş çerçeveden bakınca kaynak olduğu sürece herhangi bir türün çoğalabildiği kadar çoğalması geliyor karşına. Tamamen içgüdü bu üreme mevzusu, topluma faydalı birey, kaliteli insan işin süsü. En çok üreyen toplumlara bakınca kaliteli insan, toplum faydası argumanları dagiliyor. Tamamen türü devam ettirme isteği. 
İnsanlar sanayileşerek, teknolojiyle doğanın kaba survival of the fittest kuralinin bir adim ötesine gecti. Ama kaynaklarin ve surdurulebilirligin aşılamaz duvarlarina yaklasiyoruz. Oraya gelince göreceğiz ne olacagini. 

Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, goldbären dedi ki:

çocuğu yapmanın kendisi de bencillik değil mi bir yerde? nihayetinde sen de magnum opus olarak yağmur ayaz bebek yapmış oluyorsun, dünyada iz bırakmalık en basit eser çocuk yapmak. nefes aldığımız sürece benciliz bence.......,,

benim cocuuum dunyayi kurtarcak belki

Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, neutrino dedi ki:

En çok üreyen toplumlara bakınca kaliteli insan, toplum faydası argumanları dagiliyor. Tamamen türü devam ettirme isteği. 
İnsanlar sanayileşerek, teknolojiyle doğanın kaba survival of the fittest kuralinin bir adim ötesine gecti. Ama kaynaklarin ve surdurulebilirligin aşılamaz duvarlarina yaklasiyoruz. Oraya gelince göreceğiz ne olacagini. 

Ben gidip 3-5 çocuk yapmam zaten. onun da hayat kalitesini umursadığımdan, bir de verebileceklerim ve bencil dünyam dengesi yüzünden. 

Bunu umursamadan dediğin şekilde çoğalanlar hep olacak. Adam çıkıp onlar ürüyor altta kalmayin derken toplum faydasını umursamıyor tabi ki, umursadığı demokrasi ve sermayenin yükünü çekecek birey ihtiyacı. Bence demokrasiyi tartışabiliriz burdan sonra

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...