mortheria Mesaj tarihi: Şubat 9, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2022 Freelance yazılım işleri yapıp Rimuut üzerinden (Estonya merkezli, kendi şirketi olmayan freelancerlar için müşterilerine fatura kesme platformu) müşterime döviz üzerinden fatura kesiyorum. Hangi vergi dilimine girerim, girmez miyim, girmezmişim gibi davransam ne olur bu konulara cevap verebilecek muhasebeci nerden bulunur?
Stringray Mesaj tarihi: Şubat 9, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2022 mahallenin muhasebecisiyle görüşüp şahıs şirketi açıyorsun, vergilerini düzenli ödüyorsun. google -> 2022 vergi dilimleri diğer sorunun yanıtı. girmezmişsin gibi davranmak çözüm değil, birkaç yıl sonra kazandığının iki katı cezayı dayarlar, hele bu devirde döviz işlemleri yakın incelemedeyken.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 9, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2022 muhasebecin cevap veremez bunlara. Sen rimuut çalışanı gözüküyorsun, rimuut seni outsource edip oradan vergi düşürüyor. Rimuut'un gösterdiği kesintiler dışında (hizmet, üyelik vs) başka kesintin olmaz.
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 9, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2022 kendi sahis sirketini kur 3 dkda. aracilarda cok avantaj kaybedersin.
mortheria Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 Sahis sirketinde ne kadara dusuyor ki oranlar? Ev kirasi, yemekten gider cikmaz cunku geliri direk karsilayan
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 (düzenlendi) çıkmaz tabii. bu vergi yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz ama afsgsg. rimuut üzerinden yapsan da burada vergi ödemen gerekiyor, KDV çıkmaz ama şirket tipine göre gelir veya kurumlar vergisi ödemen gerek (hizmet ihracatı sayılıyor). şahıs/ltd açacaksın, ona da gelirine göre karar vermen gerek. ltd açarsan vergi oranı sabit ama açma ve işletme masrafları daha yüksek olacak, şahıs açarsan fazla kazanınca doğal olarak kurumlar vergisinin üstünde vergi vermen gerekecek. "hangi vergi dilimi" ne demek anlamadım, dilimler zaten yazıyor kazandığın parayı da sen biliyorsun hesapla işte. buraya gönderilen para üzerinden vergilendirilmen gerek, rimuut'tan kesilen faturanın devletin gözünde bir kıymeti yok. ha parayı tr'ye getirmiyorum veya miktar çok ufak diyorsan uğraştığına değmez. ben de yurt dışına çalışıyorum, istersen muhasebecime söyleyeyim irtibata geçin Şubat 10, 2022 PrudenT tarafından düzenlendi
eldar Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 (Yılda ne kadar kazanıyorum) - (yılda ne kadar gider gösterebilirim) = x Google'layarak vergi dilimlerine bakacaksın, sonra x vergi dilimlerinden hangisine giriyorsa o dilimdeki orandan hesaplayacaksın ne kadar ödeyeceğini. Bence oldukça kolay bulması. Sadece bu rimuut nasıl oluyor bilmiyorum, ücretli çalışanların vergi dilimleri daha avantajlı şahıs şirketine göre.
mortheria Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 Sagolun. Rimuut uzerinden fatura kesip, gelir elde ettigimde %40 a yakın bi vergi geliyor anladigim (gelir vergisi), ama yazilim sektorunde calismanin, yurtdisina is yapmanin bi tesvigi var mi devlet tarafından? Yoksa sirket acıp faturayi kendimizin kesmesi bedelleri vs dahil dusununce daha mi mantikli oluyor gibi, direk bizim sektorden birileri varsa aramizda onlarda bisey der diye sordum bunlari. @PrudenT om attim, tesekkurler
Stringray Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 mevcut mevzuatta freelancer siteler üzerinden yasal gelir gösterip vergilendirilemiyorsun. stopaj gibi basit bir uygulama yok ya da vergi dairesine gidip faturayı gösterip vergimi alın diyemiyorsun, şahıs / ltd şirket açmak zorundasın. 30 yaş altı girişimciler ilk kez şirket açıyorlarsa 1 yıl bağkur ödemiyorlar ondan yararlanabilirsin yaş tutuyorsa. şirket açınca şahıs şirketi de olsa faturayı kendi şirketinden keseceksin freelancer sitelerden değil. 2022 kv %23, gv 250k'ya kadar %27, detaylı hesap yapmadım ama basitçe yıllık 250k net gelire kadar şahıs daha avantajlı olur ltd'yi kapatmak zor ve sürdürme maliyeti de yüksek olduğundan.
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2022 1 değil 2 veya 3 yıl olmasi lazım bagkur teşviki. 2 yil da 75k'ya kadar vergi muafiyeti var.
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 12, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2022 On 10.02.2022 at 21:46, mortheria dedi ki: ama yazilim sektorunde calismanin, yurtdisina is yapmanin bi tesvigi var mi devlet tarafından? var.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2022 vergileriniz altın varaklı mobilyalara falan gidecek, çok heves etmeyin bence vergi vermek için
Loex Mesaj tarihi: Şubat 14, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2022 para yurt dışından geliyorsa vergisi falan yok. yazılımda yüzde sıfır vergi var yurtdışından gelen paraya hele çok fantastik miktarlar gelmiyorsa hiç korkma yeterki yurtdışından para gelsin nasıl işler yapıyosun belki beraber çalışırız
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 14, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2022 yok lan üstüne para veriyorlar hatta
Loex Mesaj tarihi: Şubat 15, 2022 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2022 üstüne parada vericekler neredeyse evet. gelir vergisi var sadece burada detaylı anlatıyor o vergiyide ödememek masraf göstermek çok çok kolay https://medium.com/kodcular/yazılımcılar-i̇çin-önemli-vergi-ve-muhasebe-bilgileri-7aed2be8e4b7 kosgeb özellikle inanılmaz bir imkan çok fazla avantajı var
Öne çıkan mesajlar