Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Artan Dolar'a tepki olarak yeni bir rehberle buradayım. Rehber bile değil aslında, 5 dakikanızı ya alır, ya almaz. Adım adım nasıl kurulur: Burada $8.49'a yıllık VPS alıyorsunuz: https://www.racknerd.com/CyberMonday/ E-posta adresinize gelen ip adresi ve root şifresi ile SSH üzerinden giriş yapıyorsunuz. En çok burada zorlanabilirsiniz ama çok kolay. İnternette bir sürü rehberi var. Onlara bakın. Öncelikle WireGuard kuracağımızı söyleyeyim, buradan ne olduğuna bakabilirsiniz: https://www.wireguard.com/ Sonra şu komutu giriyorsunuz: wget https://raw.githubusercontent.com/Nyr/wireguard-install/master/wireguard-install.sh -O wireguard-install.sh && bash wireguard-install.sh Komut işini yaparken önce port soracak, port yazmadan geçin onu. Sonra kullanıcı adı soracak, gerge yazdım orada ben, ne isterseniz yazın. Port numarasını bir yere kaydedin, ilerde kullanacağız. 51820 olması gerek. Sonra iş bitince bir QR kodu verecek, onun ekran görüntüsünü kaydetmeyi unutmayın, komutu ilk girdiğiniz klasörde de (şu anda da o klasördesiniz zaten) sizin kullanıcı adınıza göre gerge.conf diye bir dosya kaydedecek. Bitti, kuruldu. Artık yıllık $8.49'a aylık 500GB kotalı bir VPN'niz var. Yetsin 500GB'de, zaten Netflix filan VPN ile çalışmıyor. $4 daha fazla verirseniz 1000GB olanı da var. Var ama hızı ne diye sorarsanız (sunucu olarak New York seçtim ama Kansas'tan verdiler): Kendi bağlantım: VPN ile bağlantım: Bağlanmak çok kolay: Android ve iOS için marketlerinizden WireGuard yazılımını indirin. Yazılımı açın. Ekran görüntüsünü aldığınız QR kodunu tarayın. Bitti. Bu kadar. Windows ve macOS için birazcık daha karışık, QR tarayamıyoruz onlarda. Adım adım: Sitesinden WireGuard yazılımlarını indirin: https://www.wireguard.com/install/. Yazılımları kurun. Şimdi sunucuda şu komutu girin, gerge yerine kendi seçtiğiniz kullanıcı adı yazılacak tabii: cat gerge.conf Kendi sisteminizde bir text dosyası açın ve komutun çıktısını kopyalayıp yapıştırarak gerge.conf diye kaydedin. WireGuard yazılımında bu yeni dosyanızı açın. Bu kadar. Yazılımdan bağlan dediğinizde bağlanacak. Güvenlik için birkaç şey. VPS çoğu güvenlik ayarı yapılmış geliyor, yine de iyidir diyerekten iki şey daha yapmanızı önereceğim: Önce yönetici hesabı ile ile SSH'ye girmeyi kapatalım. Sırasıyla şu komutları girin: Öncelikle isterseniz passwd komutu ile RackNerd'in size verdiği şifreyi değiştirebilirsiniz. Sonra adduser gerge komutuyla yeni bir kullanıcı yaratın. Kullanıcı adını istediğiniz gibi değiştirin tabii. Sonra usermod -aG admin gerge komutu ile yeni kullanıcınızı yönetici grubuna alın. Şu komutla ssh ayarlarınızı açın: nano /etc/ssh/sshd_config Orada PermitRootLogin yes diye bir satır bulacaksınız, onu no yapın. CTRL+X ile dosyayı kaydedip kapatın. systemctl restart sshd komutu ile SSH sunucunuzu tekrar başlatın. Şimdi de bir firewall yükleyelim. Şu komutları girin yeter, 51820 WireGuard portunuz olacak farklı yaptıysanız: apt install ufw ufw default deny incoming ufw default allow outgoing ufw allow ssh ufw allow 51820 ufw enable Bitti. İstediğiniz gibi kullanın artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 lazım olur mesajım bulunsun. sağol gerge, son web bükücü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Bu işlerden hiç anlamayan birisi olarak soruyorum bunu, ne kadar anonim oluyoruz? Bazı VPN'ler anladığım kadarıyla log tutuyor (log tutuyorlarsa niye para veriyoruz onu da anlamıyorum gerçi), burada loglanma ihtimalimiz nedir? Son olarak da ne kadar güvenli? Tırı vırı şifrelerimizin, kredi kartı bilgilerimizin falan toplanma ihtimali var mı biz bir salaklık yapmadığımız sürece? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 bedava ile hiç farkı yok öyle düşün sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Bedavadan daha güvenli değildir. Bankacılık için kullanmayın tabii. Hiçbir VPN'i öyle şeyler için kullanmayın zaten. Sansür geçmek için, public wifi üzerinde açmak için filan iyidir işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 aslinda ticari vpn servislerinin(cyberghost, PIA vs) bu sisteme göre avantaji, bir cok kullanici ayi ipden baglandiklari icin araya kaynamak, eger isim vs istemeyen, güvenilir bir VPN ise kullandiginiz, mesela https://mullvad.net/en/ (ödemeyi dahi zarfla yapabiliyorsunuz) daha da guvenli olabilir kendi severiniza göre, ama yillik 8 usd kadar ucuz degil tabi ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 (düzenlendi) Mesela Türkiye'ye VPN yapmak istediğimde VPS yerine Türkiye'deki bir raspberrypi'a kurup Türkiye'den bağlanabilirim bu sayede sanırım. Aralık 19, 2021 MrLevie tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Dolar kuru artınca ben Torguard'ı emekli edip, bedava 50 gb kotalı windscribe vardı ona geçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2021 VPN için DigitalOcean'ı kullanıyorum ben hala uzunca bir süredir. Yıllık 8 dolar çok uygun cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 (düzenlendi) "Oracle Cloud - Free" ile kullanabilirsiniz bunu, para vermenize gerek yok. Oracle marketing team veriyor Spoiler Spoiler Aralık 21, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Bilmiyordum bunu, rehber havasına girmişken deneyip bunun da rehberini yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tridz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Güzel rehber olmuş. 8.49 luk bitmiş :d Amazonda da şöyle bir free tier makina var iş yapar. Spoiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 (düzenlendi) Uyarı: üstteki post free değil amazon bandwidth ücreti alıyor, vpn olarak kullanırsanız kıçınıza kaçar oracle ve google almıyor... Aralık 21, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tridz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 31 dakika önce, Goering dedi ki: Uyarı: üstteki post free değil amazon bandwidth ücreti alıyor, vpn olarak kullanırsanız kıçınıza kaçar oracle ve google almıyor... Değilmiş evet sorry ben önceden kullanmıştım hiç ücret çıkmamıştı. 15GB'a kadar ücret almıyormuş. Geçmemişim demekki hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 oracle ve free. kesin altlarda bir yerlerde küçük fontlarla hayatınızı kaydırıcaz falan yazıyordur. kredi kartımı hayatta vermeyeceğim firmalardan biri oracle. keza aws de free değil belirtildiği gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tridz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Oracle iyiymiş ya 10TB outbound bw diyor free pakette https://www.oracle.com/corporate/pressrelease/oow19-oracle-free-tier-091619.html# Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 47 dakika önce, roket adam dedi ki: oracle ve free. kesin altlarda bir yerlerde küçük fontlarla hayatınızı kaydırıcaz falan yazıyordur. kredi kartımı hayatta vermeyeceğim firmalardan biri oracle. keza aws de free değil belirtildiği gibi. Migrostan filan bir ininal mıdır, tosla mıdır onu alıp deneyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 (düzenlendi) oracle credit card olmadan başlatmaz. oracle ve google cloud platform ASLA para çekmiyor. - GCP'de 7 tane free-account bitirdim, 7 farklı kendi kredi kartım ile, 7 farklı insan'dan yardım isteyip. (billing ve service person farklı olabiliyor - free account açıp benim gmail'ımı proje lideri olarak atayabiliyorsunuz...) - Oracle'da da "Billing activate" etmeden para çekmiyor. (Always-Free:AMD ve UBUNTU seçin) Aralık 21, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tridz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 abi böyle yerlere zaten sanal kart dışında bir şey eklememek lazım ücretsiz deneme ıvır zıvır alırken. Sanal kart ekledikten sonra da istediğini yapsın 0 limitli karta. En kötü kayıt sırasında 0.10 falan çekip geri veriyorlar bazen onun için limit eklemek gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Wireguard kurarsanız, configle uğraşmayın: https://www.wireguardconfig.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2021 (düzenlendi) wireguard ben de oracle cloud'a kurdum free. (bir-iki ozel config yapmak lazim oracle network farkli) oracle ben de sevmem, dynDNS'i parali olmaya zorladilar vs. AMA 2 sene once denedigimde bu kdr ozellik yoktu ve python app deployment fln destekliyordu sadece. bir 'onaylanma sureci' var ama o bazen GCP'de de oluyor. zaten yeni bir sey deploy etmediginiz surece hata yapmazsiniz ama: tamamen free yanlislikla bir sey secerseniz trial'dan yer 300$. toplam 2 instance olabiliyor: (centOS / ubuntu 18-20 / oracle linux) Spoiler enerjim olunca ben de 'pi-hole + openvpn' veya 'pihole + algo/streisand' deploy etmeye calisicam. BELKI always-free google reklamlarini engleyebilirim console-TV'de. Aralık 21, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 22, 2021 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2021 Dün Oracle'a başvurdum, onay vereceğiz dediler, bekliyorum hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tridz Mesaj tarihi: Ocak 14, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2022 Bana hala onay gelmedi. Bugün bakayım dedim şimdi de bu mail adresi ile ilişkili hesap yok diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 14, 2022 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2022 Bana da gelmedi onay. Bunu kullanmaya devam ediyorum ama, bir yıllık ücretini de ödedim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tridz Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2022 CyberMonday bitmişti. Şurda yıllık indirimli paketler varmış devam eden. https://www.racknerd.com/NewYear/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar