Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Kaşınıyorum işte. Sistemi topladik zar zor calisir hale getirdik, birak dimi, yok illa kendime sorun ureticem. Efendim.bu black fridayde dayanamadim, bi 16 ram daha aldim 8-8. Onceki aldiklarima birebir ayni (gskill sniper x 3200mhz cl16) Boylece anakartta 4*8 oldu. Lakin 3200 mhz ile calistiran xmp profil 2yi sectigimde boot ederken mavi ekran yiyorum. 1-2 kere boot edebildim ama cok dayanmadi 1 dk sonra falan yine mavi ekran. Xmp 1de acabiliyorum ama o da 2933 mhz calisiyor. 16 gbde xmp2 idi. Neden olur bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 ne çektin be aga. kaşınıyorsun harbi ben bilemenko, up olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 İkişer ikişer kombinasyonlarla dene yeni ramleri, belki biri bozuktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 (düzenlendi) manuel timing dene : ( ve a1a2'yi b1b2'ye tasi oyle dene bir de. yenilerle eskileri bence yanlis sirada taktin. a1b1a2b2 olabiliyor bazi anakartlarda, emin olmak icin bir websitesinden bak. ayni ram olsa da, 'kit' olmasinin bir anlami var hocam. Aralık 5, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 denedim, olmadı. şöyle bi yüzeysel araştırma yaptım da, ryzen 2700x 2933 mhz'ye izin verir falan gibi bi şeyler okudum, detayına girmedim AMAN ÖF diyip kapattım. 3200 ile 2933 arasında muazzam fark alır mıyım ki bilemedim. uğraşmaya değer mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 değmez fark etmezsin darboğazın ram değildir diye tahmin ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 memory test için memtest86 mı kullanıyoruz? bi bakayım bi arıza falan var mı şunlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 anakartın ram uyumluğundan ram'ler 4x desliyor mu, baktın mı? bende de aynı sorun oldu çünkü. aldığım ram sadece x2 slot desteği veriyordu birde amd'de threadripper'lar hariç CPU'lar da quadchannel desteği yokmuş, dual channel performansı alabilirsin sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Xmp2yi falan bosvet, oyunlar crash yapiyor ya. Söktüm şimdi normale dondu pc. Anlamadim, bildigin sistemin stabilitesini yerle bir etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2020 degmez 2933 calisiyosa kurcalama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 yok 2933'de de sıkıntı var. windows çalışıyor ama oyunlar crashliyor bu sefer de. 3200 de direk windows da patlıyor. şimdi yeni aldığım 2*8'i sadece taktım, onu deniyorum. böyle bi sıkıntı yok gibi. 4 tane birden takınca patlıyor nedense. anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 Şimdi kafamda şoyle bi şey var. Bu bendeki sniper x ramler daha intel optimizedmış, flare x'ler ise amd optimizedmis. Ben bu sniperlari iade edip flare x cakayim diyorum, belki boyle duzelir, lakin amazonda 2*16 yok. Amazondan almak istiyorum cunku iadesi sorunsuz. Yine 2*8 'den 2 tane almali yapabilirim ama bunu pek tavsiye etmiyosunuz anladigim kadariyla. Yani 4lu ram paketi de yok ki ne bokuma 4 slot var o zaman bu anakartta madem sorun cikartacak NE YABAYİM? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 Ramleri geri yolla. 16gb yeter sana. Ne yapacaksin o kadar rami? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 ramleri boşver anakartı yolla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 (düzenlendi) 4x8’i 2x16’ ile değiştir ama bu sefer anakartında baskasının sorunsuz kullandığı bi ram seç, muhtemelen dual ramler o seriler performans versin diye öyle programlanmış ya da üretilmiş, 4 olunca sıkıntı çıkarıyor, bi kaç yerde daha okumuçttum Aralık 6, 2020 Fistan tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2020 2x16'dan da vazgeçtim ya. https://www.gskill.com/configurator?page=2&cls=1529635169&adSearch2=Capacity§32GB (16GBx2),&manufacturer=1524715120&chipset=1531979578&model=1531979658 Şurada 3200 mhz ile 2x16 kombinasyonu denemesi hiç yok benim anakart ile. 2400 mhz ile denenmiş sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar