Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Betonarme icinde kirilan vida


barbu

Öne çıkan mesajlar

Betonarmeye aynali ufak dolap takacaktim. Deldim, dubeli koydum. Kalin bir asma vidasini sikarken vida kirildi ve icinde kaldi. Herhangi bir sekilde vidaya ulasip pense ya da kargaburunla cikartma ihtimali yok. Nasil sokebilirim? Deligi de buyutmek istemiyorum. Betonarme kolon. Heryeri delmek istemem zaten zor da baya.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kaliteli bir matkap ucu, hassas bir çift el, güçlü bir matkap ile vidayı çürütmeye çalışabilirsin; veya bununla uğraşmak yerine, 2cm üstten yeni bir delik açarsın.

Ben dübel olarak Fischer SX, vida olarak da Spax kullanıyorum. Daha kırılan veya kopan falan olmadı. Hatta senin bile sıkarken o vidayı kıramaman lazım. Bir yerde uygulama hatası mı var; mesela delik boyu kısa falan gibi.

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dubel fischer benim de. Delik boyunu da dubel cakmadan olctum vidayi sokarak. Yeterli olcude.

 

vida su L seklinde kanca olanlardan. Cok uzun. Dubel boyu yetmedi heralde. O yuzden ileri ittim donerek girmeyecek diye. Yine girmedi ustune kirildi.

eger yan taraftan dubeli bir sekilde parcalayabilirsem en incesindne matkapla belki o zaman vida da kendini salar. Kaynakla cekerim oyle. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Dübel zaten vidadan kısa olmalı; vidanın ucu dübelin dibinden çıkmalı ve uç kısmı geriye doğru şişirip/kıvırıp sıkıştırmalı. Sanki senin vida delikten uzun ve ucu delik dibine dayanıp sıkıştı, sen çevirmeye devam edince de kırıldı ortadan.

Delik senin için bu kadar önemliyse eğer, dübel çapında punch ile gir. Punch'ın içi boş olduğu için vidaya mümkün mertebe az denk gelir. Sonra da adım adım dübeli parçala. Bir yerden sonra vidayı elektrik süpürgesi ile falan çekebilirsin veya metal epoksi ile bir çivi falan tutturup kafasına çekersin. Metal epoksi dedim çünkü ucu betona sıkışmış da olabilir :\ Veya vidanın sağına soluna çivi falan çakıp vidayı sıkıştığı yerden kurtarabilirsin.

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Fischer, yazıyor dübelin kutusunun üstünde kullanman gereken vida çaplarını.
Şu şekilde olmalı sistem:

fcdf5fe3-c02c-41de-8b0d-0c33bb4e7347.jpg

00183789_0.jpg

 

Eğer kullanacağın vidanın çapı 6mm ise min SX 8x40 dübel kullanman lazım; SX 8x40 dübel için:
Uygun vida çapı: 4,5-6,0mm
Delik derinliği: 50mm
Vida uzunluğu: 40mm

SX 10x50 için:
Uygun vida çapı: 6,0-8,0mm
Delik derinliği: 70mm
Vida uzunluğu: 50mm

Saygılar.

paramecium tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...