Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Succession (2018) - HBO


Rewendor

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...

dizi iyi ama hbo'nun yükselen yüzü İHANET ÇEMBERİ rating tuzakları çok tekrar ediyor bir yerden sonra.

Spoiler

OOF ŞİRKET ELDEN GİTTİ mega tehlikeler çıkıyor, çözüm aranırken üzerinden zaman geçti ve konuşulmuyor diye sönümleniyor bildiğin. her sezon aynı şekilde uzatılması ve karakterlerin genelde tutarsız şeyler yapması "işte elitlerin mindset böyledir" diye kestirip atılmamalı bence.

yer yer güzel diyaloglar dersler var ve cliffhangerlar iyi tabi hakkını yemeyeyim. neredeyse tüm diyaloglar juvenile, bazen itici bazen çok komik witty şakalar var. ama ŞU ANDAKİ EKRANDAKİ EN İYİ YAPIM diyemem kesinlikle.
 

Spoiler

4. sezonda da of ebeveynlerimiz bizi sattı!!1 krizinden sonra birkaç bölüm içinde çocuklar mevzuatta bi açık /ally / common enemy bulur, nedense tam değil ama yarım çözümlenir çözüm yoluna girilmişken sonra başka büyük tehlike baş gösterir, bu da böyle olmazsa alıntılayın tükürün.

 

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani evet o kadar negatif kasıcam dersen tükettiğimiz hiç bir içeriğin süperliği kalmaz. 2040 yılının en kalite dizilerini izleyip de gelmiş gibi eleştirmeye gerek yok bence. sen şimdi kafandaki en iyi yapımı yaz, o da aynı bu tutumla çok rahat eleştirilir.

bunların yanında çok başarılı olan pek çok özelliğin de olmadığını varsayıyorsun. müziklerinin kullanımlarından sahnelerin koreografisine tüm prodüksüyonu kalite dizinin. karakterlerin developmentları da zira gayet başarılı. sadece ana karakterler değil, tüm karakterlerin.

örnek vereyim

Spoiler

bunları satın almaya çalışan baş düşmanlarının son sezonda tekerlekli sandalyede konuşamaz şekilde kaşımıza çıkması (sezonda 3-5 kez gördüğümüz bir karakter), bu nedenle de olayları kızının kontrol etmeye başlaması ve bunu gören shiv'in girl power fırsatını yakalayıp ittifak kurması

evet major olarak baktığında orijinal bi hikaye değil ama dizi zaten bu tip minor olaylarda parlıyor ve bu seviyede hikaye örgüsü başarılı.

sadece ana hikayeye odaklanacak olursan evet, piç bi adamın kıçını yırtarak ve fırsat buldukça insanları ezerek elde ettiği servetini onun gölgesinde büyümüş ve yine onun gibi piç olmaya çalışan evlatlarının kapmaya çalışmaları. yani 3000 yıllık hikaye esasen. ama o kadar uzaktan bakarsan herşey nokta görünür zaten.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok bu artılarda gayet haklısın ben de beğendim o yönlerini. prod value / sinematografi yüksek, müzikler tatlı (aynı melodiye kaç çeşit sahneye uygun varyasyon yapmış adam hepsi de tatlış) diyaloglar iyi.

ana senaryoların da önemi yok, bin tane intikam filmi izledik yenisi gelse yine izliyoruz. ancak beni tatmin etmeyen kısmı tam tarif edemedim. tabi ki iktidar kavgası dizisinde iktidar oyunlarının sürmesini beklersin ama karakter arklar çok da ilerlemiyor gibi, 1. sezonun cliffhanger olayı hala askıda ve gerektiğinde raftan indirilip böyle böyle oldu deniliyor. 2. sezonun ki de öyle keza. 3. de öyle olacak ve arafta bekleyen yeni bir vukuata dönüşecek diye varsayıyorum ben. sezonlar rating aldıkça bir iki taşım daha böyle cliffhanger final yaparlarsa ben yorulurum acıkırım..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

üf üf, bu beklenmedikti, pek beğendim.

4x3 hard spo

Spoiler

ölümü çok iyi yansıttılar, tam anlamıyla beklenmedik ve şok içinde. üzüntüler ve reaksiyonlar hepsi çok doğaldı.

zamanlaması efsane, tam anlamıyla beklenmedik bir ölümden beklenecek kadar şahane. her bok yarım kaldı, bütün ilişkiler kararsızlık içinde (evlenen evlat hariç lol). ve en güzeli oğlunun düğününde tüm sevdiyleriyle birlikte ayrılmak yerine gitti uçağın tuvaletinde göçtü lol, her zaman yaptığı gibi para için iş peşinde koşarken, epic.

demek ki son sezonun ayrı bir planı varmış.

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9.9'du oy geldikçe 10'a çıkmış bölüm puanı sdf

FaBI4X9.png

 

bu arada breaking bad hariç 10 puan gördüğümü hatırlamıyorum hiç bir dizide. attack on titan ve got 9.9'a vurdu bi kaç bölümde ama 10 tutunmadı. bu da düşmeli zaten 10 bölümü değildi.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu da gerçekmiş lan ben de diyorum

Spoiler

bu kadın şiştikçe şişiyor diye

t6em27pmzhua1.jpg

 

 

ek olarak stewy de tam chad değil mi ya, adam hep zirve takılıyor. ne zaman çağırsan gelen ve her geldiğinde oyunu kazanan dördüncü ya tam. tabii ta ki bi twiste kadar.

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gemi dugunu en iyi bes bolume bile girmez bence. bu haftaki bolum daha iyi mesela. hemen aklima gelen piercelarin mekanda gecen bolum, acip baksak dizeriz daha iyileri. favorim sezon 2'deki safe room. hatirlatayim:
 

Spoiler

tom ve greg safe olmayan safe room'da 
connor mo'nun cenazesinde
roman management training'de
 


inanilmaz bir bolumdu bu. sonradan baslamis, bingelemis biri olarak en cok hayran birakan bu bolum olmustu. tabii ben bu dizinin komedisini cok begeniyorum, o yuzden. dram agirlikli begenen de mesela s3 final italya dugun bolumunu falan basa yazar herhalde. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Spoiler

shiv omurgasının son diskini de çıkartınca atlamak zorunda kaldım artık.

ken için en iyisi oldu, gitsin çocuklarına falan baksın, tech işine girsin saçmalasın falan. babası gibi olmasın.

rome yine bişeyleri kazandığını hissedip sevinsin, tek amacı bir kez olsun abisinin istediğinin olmamasıydı galiba.

shiv yine en boktanı oldu, kardeşlerini kurtardı kendi toksik ilişkinin içinde kaldı. annesinin tekrarı olur artık.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...