Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 suna da bak demisler, flicker ve tearing fix: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/agcj4a/how_to_eliminate_flickering_on_gsyncfreesync/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Driver daha çok renk color profole gibi şeyler için değil mi zaten? Önemli değil o kadar, Windows hallediyor genelde onu. Tasarımcıysan filan ancak kurcala yani. Özel olarak Gsync compatible değil bu arada, marketing yalanı o. Freesync artık Gsync compatible, tüm Freesync monitörlerde DisplayPort üzerinden Turing GPU'larda Gsync açılabiliyor. Nvidia yaptı yani onu. Monitörde Freesync açacan bir yer olması şart abi, değilse sorun var. Onu açıp denesene bir GSync da açarak. Şunu kullanabilirsin denerken: https://www.nvidia.com.tr/coolstuff/demos#!/g-sync Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 1 dakika önce, Goering dedi ki: suna da bak demisler, flicker ve tearing fix: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/agcj4a/how_to_eliminate_flickering_on_gsyncfreesync/ anlamadığım şeyler, ama çok çözermiş gibi duruyor. Lakin bunu yapmak yerine gsync'i kapatırım abi ahadsf muazzam bi fayda sağlamayacak bana en azından şu an için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) yanlis hocam. driver sadece renk icin degil, yukaridaki "Frequency Range"i o belirliyor. yani 144 Hz max ama low range 40-60 Hz olunca tearing oluyor otomatikman. Haziran 3, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 muazzam fayda sağlıyor abi, güven bize, uğraş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) driver yukleyince bir de boyle bir sey cikmisti bende, renkler daha dogru: Spoiler edit: ek mesaj atmiyim da Nvidia Control Panel => "Manage 3D Settings" buradaki ayarlar kritik baya, cogunu "application-controlled" kullan. Haziran 3, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Bu arada kablo da sorun olabilir. Eski DP 1 kablo filan kullanıyor olma ihtimalin az ama. 1.2 gerek sana minimum 1440p ise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) Renk olayı bendeki büyük sorunlardan biri ya. 2 ayrı monitörüm var. monitör ayarları üzerinden birbirlerine eşlemeye çalıştım renkleri. iyi kötü bi şeyler yaptım da, photoshop kullanıyorum, fotoğraf düzenliyorum, bi ekranda mis gibi görünürken ötekinde meh. hangisi doğru onu da bilmiyorum sdfg derdim çok ya. kablo eski olabilir bilemedim. baya önce almıştım sanırım. DP'nin de mi versiyonları varmış ya teyallam BİTMİYOR ARKADAŞ Haziran 3, 2020 Xenocide tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Kabloların DP numarası yok aslında ama halk arasında öyle geçiyor işte. HBR2 kablo gerek sana aslında. Bazı kablolar adi oluyor, yeteri kadar yüksek veri taşıyamıyor, sorun orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) o zaman color isini cozelim ilk sana: https://pcmonitors.info/reviews/aoc-ag271qg/#Calibration bir de tomshardware'e bak orda da var optimal calibration. Haziran 3, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 bu calibrationlar hep oyun odaklı gibi geldi bana sanki? oyundaki renkler pek umrumda değil, fotoğraf retouch yaparken doğru renkleri görmem şart asıl. bi toms hardware'e bakayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 biraz tweakledim gönderdiğin linkteki verilere göre. daha bi eşleşti şimdi güzel oldu da, işte mutlak doğru renkleri mi görüyorum acaba o hala muamma. mesela Asus monitörümde, agon'a göre çok çok çok ufacık bi miktar daha fazla pembemsi renk var. RGB ayarlarıyla oynayarak eşleyebildiğim kadar eşledim ama işte merak ettiğim, sağdaki mikron fazla pembe olan görüntü mü doğrusu, yoksa soldaki mi? çünkü fotoğrafı düzenlerken ona göre yapıyorum neticede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 oyun icin ayri renk kalibrasyonu tabii ki yok, cikis noktan onlar olsun diye koydum. calibration photolari var, ilk oradaki beyaz ve rgb'yi tuttur. bir de color management'ta sRGB yap windows'ta, brightness sabit olsun... en son windows icinde ayri calibration var onu da yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 color management'ı sRGB mi yapmalı, Adobe RGB (1998) mi yapmalı peki onu da bi sorayım dediğim gibi priority'im, photoshop'ta fotoğraf düzenlerken mümkün olan en doğru renklere ulaşmak. Stok fotoğraf muhabbetiyle uğraştığım için siteye koyduğum fotolar rezil olmasın hahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Engg Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Valla aoc C27G1 var bende de, gsync açınca dedigin gibi flicker oldugu için kapattım ilk günden beri kapalı oynuyorum, sanırım fpsin düşüp kalktıgı yerlerde faydası oluyor gsync in, ama ben pek bir numarasını da görmedim yalan olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2020 (düzenlendi) 35 dakika önce, Xenocide dedi ki: color management'ı sRGB mi yapmalı, Adobe RGB (1998) mi yapmalı peki onu da bi sorayım adobe rgb yapma; sRGB web'deki kullanilan standart. (adobe rgb yaparsan fotolar desature olur direk) kisaca adobe rgb print icin, sRGB web icin. Haziran 3, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar