fresia Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 evden çalışınca yemek yapmaya sardım şimdi sebzeleri çok pişirince vitamini gider mi, sıcaklıkla mı alakalı? zeytinyağı 230C kadar dayanıyor, 220 de fırına verdik mi sorun yok? sütlaç yapacaz diyelim, zaten işlemden geçmiş süt, bir daha kaynatıyorsun, içinde faydalı bir şey kalır mı baharatlar filan kaç dereceye kadar dayanıyor? soğanı sarımsağı kavurmak iyi fikir mi yenebilecek her şeyi karıştırıyorum, ayrı ayrı yemekle arasında fark var mı mesela zeytinyağı+zerdaçal+limon diyorlar, kimyasal bir etkileşim mi oluyor ince düşünme kalın girer sözüyle bitiriyorum, kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 Çok ayrıntılı konular bunlar ya. Ben nereden gireceğimi bilemedim, bazılarını bilmiyorum da zaten. Hangi vitamini almak istiyorsun, bütün besin değerleri için konuşamayız çok genel olur mesela. Kavurmaktan kastın ne kadar ? Sarımsağa dikkat etmek gerek mesela yanabilir çabuk, soğanı ince kıyarsan o da yanar gibi gibi. Yani ben şeyapamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 sarımsak en son yemeğin altını kapatıp 2-3 dakika soğuduktan sonra. bahartlarda aynı şekilde. zerdaçal koyduğun şeye karabiberde koymalısın yoksa etkisiz kalıyor. domatesi iyice pişirmek faydalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 Sarımsak değişebiliyor, bazen soğanla kavurabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2020 (düzenlendi) sarimsagi kavurunca bir tadi kalmiyor, o yuzden ben de pismeye yakin atiyorum. oturdum mu 10 taze dis sarimsak yiyen adamim tabii misss, belki kavrulmusu da yeten vardir Nisan 8, 2020 sardalya tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 13, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2020 yüksek ısı kısa süre mi düşük ısı uzun süre mi http://www.yemekmutfak.com/mutfak/1/26/firin-hakkinda-puf-noktalari-ve-kullanma-kilavuzu ekmek için fırının turbo modu daha iyi sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 13, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2020 Genel geçer bir bir seçenek yok. Yapacağın yemeğe göre değişir. Sadece soğanı bile bir sürü farklı şekilde pişirebilirsin. Dokusu, tadı her şeyi değişiyor. Fırında ekmek yaparken de önemli olan dışının hemen kavrulmaması. Yoksa içi pişmiyor. Sadece turbodan öte fırının hangi bölgesine koyduğun, nasıl bir kapta ekmek hazırladığın, unun, mayan da önemli. Eğer daha önceden sık sık yemek yapmıyorduysan ve yemeğin nasıl pişeceğine dair bir hissiyatın yoksa youtube'daki 20 30 sırf content basma amacı gütmeyen kanallardan faydalanabilirsin. İşin bilimiyle anlatan bayağı bir kanal var anne usulü anlatanların yanı sıra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 izleyelim bakalım mesela fırın sıcakken koyun diyorlar fırın ısınırken koysak mayalanmaaya faydası olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 daha iyi mayalanma için 30-40 dereceye 5 dk koyabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 yapılabilir neyse az bir hamur ayırdım turboda ısıtarak pişirmeyi deniycem -- yoğurt mayalamadan önce süte tereyağ katılabilir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 (düzenlendi) katarsan katılır, katan var Nisan 14, 2020 Fistan tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2020 katamaran Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar