Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

Gercekten kıyak bir insanmış, komilere fln bile isimlerini, hal hatırlarını sormuş, muhabbet etmiş fln

Garsonlar, şef, komiler, fln full övdü cok kibar adam diye. He is so nice, he is so cool dedi herkes

Mutfağa selam gönderdi, yemekler çok iyi herşeyi çok beğendik diye, teşekkür etmiş bize

Kapanıştan sonra temizlik sırasında inada club ve meet me in the hotel room çaldım son ses

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

hic mutlu degilim su an 

belli etmiyorum, işe yansıtmıyorum, ama içim sıkılıyor.

reviewi yaptik, bi dünya övdü beni şef, çok iyisin  cok memnunuz dedi, gazı verdi, ama zam yapmadı

oysa

On 17.08.2021 at 13:54, DoGMeaT dedi ki:

zam istiyom beni övme bana para ver.

 

gelecek aya kadar daha da aliş mutfaga, bütün istasyonlara hakim olmanı istiyorum, sonra yine konusalim dedi

şu an 4 istasyonunu 2 sini %100 hallediyorum

garmo - garde mange ( soguk, tatli ve salatalar) ( full amelelik, her gece en gec isi biten, toplamasi kurmasi uzun suren bi istasyon, en kidemsizler burda baslar genelde, ben hic yapmadim burayi atlattilar bana)

hot apps (yan sıcaklar, aperatifler ve ucuz proteinler) - ben bu istasyonda basladim mutfagin en amalelik olan istasyonlarindan biri, fritoz temizlemek fln dahil bir suru igrenc yani var bu istasyonun

saute - mantı ve makarnalar, sote benim kendimi en rahat hissettigim istasyon, hot appste calistigimdan daha az calistim bu istasyonda ama çok daha rahat hissediyorum, multi task gerektiriyor, aynı anda 12-13 tava ile adeta sandalye kapmaca oynar gibi oynuyorsun, ama zergrush yemis meepo oynamiş insaniz biz de boş degiliz, altından kalkiyorum, ve yaptigim yemekleri begeneerek yapiyorum

 

bide fırın var, ördek, wagyu, piliç alabalık gibi pahalı etler ordan çikıyor, en teknik ve öğrenmem gereken yer burasi aslinda, hele ördegi pisirmek fln ciddi zor iş. 

neyse, biraz yemekleri gosterem size

şundan her gece 10-20  tane yapıyorum misal, mantarli gnocchi

 

 

 

mantarli mantimiz

 

 

sosis ve karidesli pilavimiz.

pilav degilde paella gibi, biraz çıtır.

 

şunların hepsini her gece düzinelerce kere pişiriyorum

bence bana zam yapmayan şef , şefliginden utansın, biraz sıkıştırıp ultimatom vermeyi düşünüyorum

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Et suyu, tavuk suyu yapar gibi mantar suyu yapıyoruz, yemeklere aroma katmak icin kullaniyoruz

Mantar stoguna agar agar(deniz yosunu jölesi) katıp içine hava basıyoruz, öyle köpüğe dönüşüyor

Mantar aromali köpük yani o, kaşıkla oynadığında sönüp kremaya dönüşüyor biraz, yemesi ilginç, dokusu bi garip, ve cok lezzetli, yoğun mantar aromasi var

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah cok güldüm

E yani, restoranda pişen, yenen literally herşeyin tabağı çanağı tencere tavası bulaşıkhaneye gidiyor, genel mutfak temizliği (yere pis bişi döküldüğünde cogu zaman bulaşıkçı paspaslar, yeri bırak bizim mutfakta duvarlari tavani fln da bulaşıkçı siliyor hergun) ve çöplerle de onlar bakiyor

Mutfak ekibi olarak Her gün servisten önce kisa bi toplantı yapıyoruz(kaç rezervasyon var, speciallar vs konuşulur) , eger o gun bulaşıkçı işe gelmediyse , toplantinin en önemli gündem maddesi oluyor , ascilardan biri gelmediğinde , digerleri görevleri aralarinda paylaşır, sıfır sıkıntı devam ederiz servise, ama bulaşıkçı olmadığında aboooo, tüm dengeler alt üst, herkes eyvah moduna giriyor.

Ya bide, kendilerini yakmalari fln çok kolay, sicak tavalar ve bulaşıklarla bogusuyorlar 

Ben daima koruyup kollarım bulaşıkçılari, gece sonunda sandviç yaparım, benden yemek istediklerinde ekstra özenirim* (buna geri doncez, bu konuda cok wholsesome bi hikayem var), işlerini kolaylaştırmaya çalışırım

Bütün bulasikcilarla kankayim o yüzden, bugüne kadar çalıştığım her mutfakta öyle oldu, çok saygı duyuyorum onlara

Ayrıca bugüne kadar tanıştigim tüm bulaşıkçılar, ki düzinelercesi ile çalıştım, hepsi sahsina munasir tiplerdi, hic normal bir insanin bulaşıkçılik yaptığına denk gelmedim, hafif bdsm yatkınlığı, yüksek özgüven, mutfağın gerçek sahibi gibi takilan tipler( işlerinin zorlugundan, şef dahil herkes hürmet eder genelde bulasikcilarla, ve yanlis bişi yapan kidemli aşçıya da azar çekebilir bulaşıkçı, o tavayi oraya koyma, üzerlerinde label olan şeyleri bulaşıkhaneye yollama vs) 

Yahut kafadan sorunlu, mutfaktan daha ciddi ortamlarda çalışmaya musait olmayan tipler, bazen hepsinin karışımı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

23 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

small plate, fine dining 

nicole, neolocale, mikla, ulus29, alancha, spago ilk aklima gelenler, ama ozel gunde fln gidilir anca, kaziktir kesin.

 

Baya kazık ve genelde seçemiyorsun sizin mekandaki gibi, tadım menüsü 700 ve şarap dahil değil ve ayrı kazık

OD urla var order verebildiğin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yine ekstra birşey yaptim bugun

Off-site event vardı, michigan ticaret odası, yemeli içmeli, bir sürü restoran ve şarap evinin stand kurduğu, canli muzikli bişi organize etmiş, hilton otelde, 

Bizim mekan o fotosunu koyduğum mantılar dan servis edecek, stand kurup, bütün hafta bunun paniğini yaşadık, 450 manti lazim, ödev verdiler bize, herkes bi tepsi mantı yapacak, pazar gününden beri şef e sous chefe selam versen instant soruyorlar, KAC MANTİ YAPTIN diye, salı günü şakşak öttürdüm, dedim sotedeki çocuğa, ikimizin istasyonunu da ben idare ederim, sen git mantı sar, ki idare ettim, üstüne bide bi tepsi manti sardım fln. Şef helal olsun bro çekti

Yetmedi, sordum şef'e, kimi göturucen evente

elimde aşçı yok, komileri alıp gidecektim, gelirsen çok kıyak olur dedi

Neyse bugun gittik, hayvan gibi guzel ortam, şıkır şıkır insanlar, herkes grand tuvalet, canli jazz band, kurduk standı, yedirdik mantiyi, event sirasinda mantılari ben pisirdim, el kadar elektrli ocakt hem sosu hem mantilari rotate ede ede pişirmek biraz zordu, goz onundesin temiz calisman lazim.  Komiler tam hiyar, sürekli oğlum şurayı sil burayı sil diye direktif vermen lazim,

standda küçük el kadar çöp kutusi vardi, dedim bu yetmez, bi yerden bi koli bulup cop poseti geçirdim, standin bize bakan alt tarafina koydum, dolmuştu gecenin sonunda peceteler eldivenler fln ile. 

Orda bı suru sorun çözdüm, gecenin sonunda kirli bulaşıklarımizi arabaya koymasinlar diye gittim kimseye sormadan hilton mutfagina sokup yikadim, artan sosu götürmek icin 2 tane dandik plastik kap buldum mutfakta o sırada, onları hemencecik çalıp standa götürdüm, biri sorsa birader kime sorup aldin diye, verecek cevabim yok, o sirada birini bulup soracak halim de yok , is halletmeye calisiyorum, neyse.

Bütün event sirasinda da habire insanlara hos geldin beş gittin fln, çeşitli sohbetler şakalar yaptim, yavsaklik zaten bizim gobek adımız , hem şef, hemde bir suru başka departmanlarin yönetici tipler vardi bizim mekandan, hepsi farketti tabi bu hareketleri, teşekkür ettiler gun sonunda

 

All in all great success, ve güzel bi gündü

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...