fresia Mesaj tarihi: Haziran 21, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2019 yemeksepetinin sipariş limiti olmayanı, restoran kuryesi değil serbest kuryeler çalışıyor daha hızlı geliyor şimdi saadet zinciri kuralım mı 173ZUZ3 ilk siparişten önce benim kodumu girerseniz 15er tl kazanıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 kurmayalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sacrolash Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 gerek yok yemeksepeti mobilde var su olayin daha iyisi. semt disndaki yerlerden bişi var mı diye baktım yemeksepetin de ne kadar sipariş verilmeyecek 7 puan altı yer varsa dolmuş oraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Bu firmalar çok acımasız, evden sipariş olayının kapitalist son adımı kendileri. Olanı anlatayım size, sonra benim gibi bunları hiç kullanmamaya başlayın, sonra doğrudan kullanmasanız da kullanmak zorunda kaldığınızı görün. İlk önce bu firmalar işveren değil, o motorları süren kimse bu firmaların çalışanı değiller, kendi motorlarını kullanarak bu firmaların üzerinden buldukları müşteriler için çalışıyorlar. Hukuki olarak o kadar pis kurgulanmış ki, mide bulandırıcı. Tüm sorumluluk motorcuda, işçi olmadığı için iş kanunundan gelen bir güvencesi yok, işçi olmadığı için firma üzerinde bir masrafı yok, normal bir hizmet sözleşmesi ile çalıştığı için tüm sorumluluk motorcunun üzerinde, firmaya ödemesi gereken bir sürü cezai şart filan var, üstüne gelirin büyük bir kısmı da firmaya kalıyor. Şimdi ikinci adım normal servis elemanları, Dominos mesela çalıştırdıkları motorcuları işe alıyor iş sözleşmesiyle, sigortasını ödüyor, normal istihdam. Üçüncü olarak ama, bu istihdamın Dominos (Dominos örnek olarak kullanılmıştır, Dominos’un ne yaptığı hakkında bir bilgim yok.) gibi firmalara epey bir yükü var. Asgariden bahsetmiyorum sadece, ihbar ve kıdem de ödüyorlar hep. Dahası iş kazaları ve trafik kazalarında tazminat çok. Bundan kurtulmak istiyorlar. Büyük yük firma açısından. Enter Glovo. Enter Scotty. Doğrudan bu firmalarla anlaşıyorlar Dominos gibi firmalar, bu firmalar da motorcularla anlaşıyor biz arabulucuyuz diye. Artık siparişleri Glovo getiriyor. Ne Glovo, ne de Dominos işveren statüsünde değil. Kaza olursa sorumluluk motorcuya ait, 30 dakika dolarsa hesap motorcuya girer, ağır koşullarda işçilik yapan motorcunun işçilik hakları (kıdem, ihbar, fazla mesai...) yok, tüm sorumluluk üzerlerinde, müşteri memnuniyeti adı altında zor koşullar var. Sonuç, eskiden gıda ve market sektörünün sigortalı, özlük hakları tam çalışanları olan kuryeler artık kendi adlarına çalıştıklarından daha az para kazanıyorlar, özlük hakları yok ve işverenleri olmadığı için tüm sorumluluk üzerlerinde. Firmalar ise trafik ve iş kazalarını, ihbar/kıdem tazminatını, sigortayı düşününce büyük bir yükün altından kalkıyor. İşveren statüsüne ve sorumluluğuna girmeden Glovo gibi firmalarla ortak adam çalıştırıyor. Ve yapılması gereken tüm o masraflar aralarında paylaşılıyor. Bu şirketleri kullanmayın. Zaten yakında her siparişte karşınıza çıkacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 klasik soru geliyor zorla mı çalıştırıyorlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Kuryelik yapan vasıfsız işçi, bu firmalar nedeniyle kovulduğunda (devamsızlıktan kovup tazminatı için yıllarca uğraştırırlar Allah bilir) yıllardır yaptığı iş olarak yine bu gibi firmalara yöneliyor. İş gücü dağılımında olay, kuryelik alanında yeni bir organizasyon işte. Eskiden aynı sayıda kişi kuryelik yapan tam özlük hakları ile çalışıyordu, şimdi kapitalizm özlük haklarını ellerinden alacak, gelirlerini azaltacak ve en büyük payı aracı ve lokantaya geri verecek organizasyonu kurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 gig economy'i ozetlemissin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 glovo baya iyi calisiyor, racing motorla siparis getiren cok gordum. levent'ten harbiye'ye 10dk'da siparis getiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sacrolash Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 motorlu kuryeye vasifsiz dedi gerge ahshdjd kimse zorla calistirmiyor su an motosiklet ehliyetli kendi bunyesine kurye arayan 1500 tane yer vardir siparis verip sorucam motor simdi motor senin mi diye cunku o motoru pembeye boyayip kimse dolasmaz oyle off gununde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 evet, kendi motorlari hepsi motorcularin. bir ofise gidiyorlar, orda webcam'den motorcularin fotografi cekiliyor ve sozlesme imzalaniyor. 1 gunde calismaya baslayabiliyorlar, genelde yemeksepetine gore daha egitimli ve yasi gecmis kisiler geliyor: bu buyuk bir +. bu da rest. listesi: https://glovoapp.com/en/ist/category/RESTAURANT Tacofit Mexican oneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Kimse zorla çalıştırmıyor en büyük yalanı zaten kapitalizmin. Hegel okuyun biraz, özgürlük ve zorunluluk nedir öğrenin. PS. Vasıfsız işçi çıraklık dahil herhangi bir mesleki eğitimi olmayan işçi demek. Ehliyet vasıf değil. Lise mezunu olmaz da vasıf değil. Lise okumak yerine çıraklık yapmak vasıf. Mesleki eğitim olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 evet, kimse zorla calistirmiyor dedigin gibi. okumadigimi nerden biliyorsun? alman okulunda okudum zaten 15 sene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 hani kapitalizm konusacaksak: https://www.business-humanrights.org/en/turkey-child-labour-still-exists-in-seasonal-agriculture-despite-govt-commitment-to-end-it-by-2015 https://www.dol.gov/agencies/ilab/resources/reports/child-labor/turkey her sene kayisi toplarken bile kac cocuk oluyor biliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Bir yanlış bir doğruyu götürüyor diyorsun yani? Glovo gibi firmaların övülecek hiç bir yanı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sacrolash Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 sene 2019 oldu kapitalism tuu kaka demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 35 dakika önce, GERGE dedi ki: Bir yanlış bir doğruyu götürüyor diyorsun yani? Glovo gibi firmaların övülecek hiç bir yanı yok. sen herhalde sozlesmelerini falan incelemissin? 24 ulkede operasyon yurutuyorlar, tr en ufak ama hizli buyuyen operasyonlari. daha genislerlerse sartlar da iyilesebilir. ayrica ben baya ovuyorum, bahsis de veriyorum 3-4 lira. yemeksepetine gore daha seviyeli motorcu/kuryeleri var, civiklasmiyorlar. belli ki kendileri onayladigi icin le$o tipler calismiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 İyileşecek şart yok işte, personel değil motorcular, özlük hakları yok. Mesele bu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 (düzenlendi) nasil ozluk haklari yok? part-time sigorta veriyor. Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Haziran 22, 2019 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 (düzenlendi) hmm biraz shady, OK. kabul ettim. yan sirket kurup onun ustunden part-time calisan olarak gosteriyorlar. yan sirketten bordrolamak tamamen serefsizliktir, acik ve net. https://personeltemin.net/konular/grovo-ile-para-kazanma-kurye-olun-para-kazanin Bir sözleşmem olacak mı? Kuryelerimiz bir kurye firmasının çalışanıdır ve çalışanı olduğu kurye firması ile arasında sözleşmesi bulunmaktadır. Glovo, sadece kurye firmaları ile çalışmakta ve sözleşme yapmaktadır. Haziran 22, 2019 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2019 Glovo bildiğim kadarıyla istihdam etmiyor, eğitim alıp çalışmaya başlıyorsun, ilanlarda da freelancer olarak geçiyor. Orada belirtilen her kurye içşn geçerli değil diye biliyorum. Freelance kurye alıyorlar genelde. Scotty sözleşmesinde doğrudan şu var, Glovo da freelancer motorcularla aynı şekil. SCOTTY, hukuken yurtdışında yerleşik bir yer sağlayıcı sanal platform ve yazılım hizmeti sağlayıcısıdır. SÜRÜCÜ ile SCOTTY arasında işçi-işveren veya işleten ilişkisi mevcut olmayıp SCOTTY’nin işlevi sadece ve sadece sürücü ile gönderici’yi sanal platform üzerinden yazılım uygulaması hizmeti verilmek suretiyle buluşturma işlevinden ibarettir. İşbu işlevsel sözleşme dışında sair hiçbir surette başkaca ticari bir ilişki söz konusu değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 (düzenlendi) 15 saat önce, Goering dedi ki: hani kapitalizm konusacaksak: https://www.business-humanrights.org/en/turkey-child-labour-still-exists-in-seasonal-agriculture-despite-govt-commitment-to-end-it-by-2015 https://www.dol.gov/agencies/ilab/resources/reports/child-labor/turkey her sene kayisi toplarken bile kac cocuk oluyor biliyor musun? Gerge'nin yazdığı ile ne alaka? Başlık Glovo reklamı amaçı açılmış gibi Haziran 23, 2019 Aket-Atum tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 amma tatava yapmışsınız o ymek yediğiniz kebapçıların kaçında iş kanununa uyuluyor, hayvan gibi mesai saatleriyle çalıştırıyorlar garsonları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 ya bırak mezarcı 15tl için gelip başlık açıyosun utanmadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 8 saat önce, Aket-Atum dedi ki: Gerge'nin yazdığı ile ne alaka? Başlık Glovo reklamı amaçı açılmış gibi abi KEKO musun, gerge'nin avukati misin? GERGO "EJEASDASD DEMIS" bas git yazacak bir argumanin bile yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2019 2 saat önce, Loex dedi ki: ya bırak mezarcı 15tl için gelip başlık açıyosun utanmadan win-win Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar