MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 27, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2019 parallels çalışırken windowsda, core 1 sıcaklığını takip eden var mı? dün zorlayınca makineyi 98 dereceyi falan gördü, sonra fanı kökledi otomatik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2019 https://justin.searls.co/posts/gaming-with-a-mac-plus-egpu/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2019 On 24.06.2019 at 09:32, serjuhan dedi ki: Üstünkörü araştırdım. TB3 ile performans kaybı sanırım yüzde 20 civarında. Ancak olur da direk TB3 ile bağlayıp görüntüyü de yerleşik ekrandan almak istediğinde, eGPU'nun üzerindeki harici ekran kartına DP ile vb bağladığın ekranla aldığın performansa oranla kayıp daha da artıyor. Hali ile her türlü eGPU takıyorsan harici ekran ile kullanmak lazım ki zaten sen de bu şekilde düşünüyorsundur muhtemelen. https://justin.searls.co/posts/gaming-with-a-mac-plus-egpu/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 (düzenlendi) little snitch: bu çok iyi, tüm giren çıkan bağlantıları gösteriyor istediğini kapatıyosunuz, firewall işte bildiğin ama çok basit arayüzü. öğrenci indirimiyle 25 euro mu ne bayıldım buna korsanı yok son versiyonunun clean my mac x: bu da ccleaner gibi bişi, bunu sıkıntılı bulan var ama ben sıkıntı yaşamadım alfred: ben hesap makinesi, cop paste geçmişi, ve restart shutdown gibi komutlar için kullanıyorum. bettertouchtool: en sevdiğim bu. trackpad gesturelarına komutlar atıyosunuz. ben mesela cmd+h'yi üç parmak yukarıya ayarladım. böylece uygulamalar windowstaki gibi cmd+tab'la öne gelebiliyor. mac'te en sevmediğim şey, cmd+w veya sol üstteki sarıdan gizleme olayını yapınca cmd+tab'la öne gelmemesi, cmd+h yapıyor bunu.bir diğer gesture, safaride bir parmak trackpade dokunuyorken diğer parmakla tap'lediğinizde o taraftaki tab'e geçiş yapıyor olması. örnek vereyim mesela 2 tab açık, orta parmak trackpad'in üstündeyken işaretle taplediğinizde soldaki tablere doğru geçiş yapıyor. işaret parmağı üzerindeyken orta parmakla tapleyince sağ tab'e geçiş yapıyor. bu gesturelara yapabileceğiniz şeyler sınırsız. redditte güzel bir kaç konusu vardı. iina bir de media player olarak. vlc'den iyi bence Temmuz 4, 2019 cabiria tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 cleam my mac sadece zarar, sil. App silerken AppCleaner kullanmak yeter de artar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sacrolash Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 eöh applicationstan silin abi appleri ona da mı app kurdunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 Ben öyle yapıyorum valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 bear diye bir not tutmak icin bir app var onu kullanıyorum. bende onu kullanıyorum burda sayılanlar haricinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 10 saat önce, cabiria dedi ki: bettertouchtool: en sevdiğim bu. trackpad gesturelarına komutlar atıyosunuz. ben mesela cmd+h'yi üç parmak yukarıya ayarladım. böylece uygulamalar windowstaki gibi cmd+tab'la öne gelebiliyor. mac'te en sevmediğim şey, cmd+w veya sol üstteki sarıdan gizleme olayını yapınca cmd+tab'la öne gelmemesi, cmd+h yapıyor bunu.bir diğer gesture, safaride bir parmak trackpade dokunuyorken diğer parmakla tap'lediğinizde o taraftaki tab'e geçiş yapıyor olması. örnek vereyim mesela 2 tab açık, orta parmak trackpad'in üstündeyken işaretle taplediğinizde soldaki tablere doğru geçiş yapıyor. işaret parmağı üzerindeyken orta parmakla tapleyince sağ tab'e geçiş yapıyor. bu gesturelara yapabileceğiniz şeyler sınırsız. redditte güzel bir kaç konusu vardı. BTT gerçekten başka bir app ama kodlama vb uğraşmak lazım. Hazır şablonlar var internette. Gesturelardan kısayollara ve touchbar'lı MacBook'larda touchbarı configure etmeye kadar bir çok işlevi var. Becerip kurcalarım diyen için çok güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2019 dümdüz sürükleyip çöpe taşıyınca bir çok dosya kalıyor arkada. o yüzden bi uygulama kullanmak şart. cleanmymac sadece silmek için değil tabi, large and old files diye bi menüsü var mesela unutulan büyük dosyaları gösteriyor. veya mac açıldığında arka planda açılan programları gösteriyor kapatıyorsunuz falan. bir de şu smart scan olayını beğeniyorum 2-3 günde bir çalıştırıyorum 2gb dosya siliyor, full cache ve log file siliyor gerçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2019 En sonunda makineyi stabil hale getirdim. Artık akıyor. Ama bu thermal throttling olayı çok can sıkıcı bir şey ya. Coherence view başımın tacı resmen. Yeni şirkete geçtim, ölümüne Windows uygulaması yazmışlar şirket içi yönetim uygulamaları için. Çatır çatır taşıdım hepsini coherence'a. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2019 Sıradaki sorum Alfred 4 için. Spotlight'ın en güzel kısmı her türlü aramayı yapıp sonuçları sana gösterip arasından seçim yaptırması. Alfred'de her arama için özel komut mu kullanmak zorundayız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 On 05.07.2019 at 12:43, MrLevie dedi ki: En sonunda makineyi stabil hale getirdim. Artık akıyor. Ama bu thermal throttling olayı çok can sıkıcı bir şey ya. Coherence view başımın tacı resmen. Yeni şirkete geçtim, ölümüne Windows uygulaması yazmışlar şirket içi yönetim uygulamaları için. Çatır çatır taşıdım hepsini coherence'a. thermal throttling icin termal macun yerine sivi metal deniyebilirsin, en az 10 derece fark ediyor: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 On 05.07.2019 at 12:43, MrLevie dedi ki: En sonunda makineyi stabil hale getirdim. Artık akıyor. Ama bu thermal throttling olayı çok can sıkıcı bir şey ya. Coherence view başımın tacı resmen. Yeni şirkete geçtim, ölümüne Windows uygulaması yazmışlar şirket içi yönetim uygulamaları için. Çatır çatır taşıdım hepsini coherence'a. Sorunun kaynağı neymiş? Stabil hale getirmek için ne yaptın abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 (düzenlendi) Burada kullananlar yoğun diye bu başlığı seçtim de; Late 2017 Macbook Pro var. Ciddi ısınma yapıyor gibi. Parallels (içinde 2-3 Excel tablosu ki çok ağır tablolar değil), Chrome'da 10-12 tab açık. Onun dışında whatsapp, mail app vb. Core sıcaklıkları 75-80'lerde. Normal mi yoksa toz vb temizliği mi yapmak lazım? Ocak 2018de aldım o gün bugün temizlik yapmadım/yaptırmadım. Temmuz 17, 2019 serjuhan tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sacrolash Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 ben yeni aldım bende de durum aynı merak etme. parallels zaten başlı başına yakıt kaynağı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 On 7.07.2019 at 17:30, MrLevie dedi ki: Sıradaki sorum Alfred 4 için. Spotlight'ın en güzel kısmı her türlü aramayı yapıp sonuçları sana gösterip arasından seçim yaptırması. Alfred'de her arama için özel komut mu kullanmak zorundayız? yani her türlü uygulama araması için direk yzmaya başlıyorsun, veya restart shut down gibi komutlar için yazmaya başlıyorsun. dosya araması için ' bu işareti yapıp devam ediyorsun aramaya, ya da spcebar a basıp yazıyorsun. mesela yt boşluk video ismi girnce safaride youtube açıp yazdığınızı arıyor veya imdb boşluk matrix yazınca imdbye girip filmi arıyor. mesela cp yazıp enter yapınca copy paste geçmişi çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2019 hocam oraya bi 25 pound kacmis yalniz, ondan basmiyodur belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2019 On 23.06.2019 at 19:58, bajazet dedi ki: magnet - penceleri düzenleme yanaştırma şeyi itsycal - barda takvim uygulaması magnet baya isime yaradi, 0,99$. tenks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2019 aradığım clipboardu buldum ya. https://apps.apple.com/us/app/copyclip-clipboard-history/id595191960?mt=12 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2019 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2019 Alfred ve Unclutter'ı beraber kullanmak en iyisi clipboard işinde bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2019 unclutter'ın tekrar kopyalama mantığı delirtti beni ya. listeden bul, içine gir, seç, kopyala. Seçme kısmı olmasa iyiydi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2019 İki yeni uygulamayla geldim. Biri Slidepad, ekranın kenarına gelince pırtlıyor yarım ekran kenardan. Diğeri Background Music. Bu da youtube falan açılınca, spotify'in sesini kısıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2019 Bu arada Parallels 15 çıkmış. Baya bir yenilik görünüyor. En çok gözüme çarpan da DirectX11 desteği. Reviewler vb düşsün de ona göre yükseltirim 15'e. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar