Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yanıp sönen motor arıza lambası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Az önce benzin alır almaz motoru çalıştırınca arıza lambası yanıp sönmeye başladı. Düşük devirde belirli bir aralıkta titreme yapıyor ve araç hizlanmiyor. Yakit tüketimi artsa da devir çok yavas yükseliyor veya yukselemiyor. 

Servise mecbur gostercem de sizce sebebi ne olabilir? Aldığım yakıt sebep olmuş olabilir mi? 

Araç giulietta 1.4 multijet

Mesaj tarihi:

ha yazmisin. turbo benzin ise ve devir almayip titreme yapiyosa ya turbo ya buji.

otomatik degilse ve debriyaja basinca titresim gidiyosa, baski balata

Mesaj tarihi:

Turbo benzin

Aldığım benzinle ilişkisi olabilir mi? Benzin alinca arabayi ilk calistirdigimsa cikti direk, benzinlikten cikarken fark ettim 2-3 metre sonra. O kadar çabuk etki etmez diye düşünüyorum da fişi sakliyim mi? 

Mesaj tarihi:

geçmiş olsun tatsız olmuş. eşin dediği gibi 3-4 ilk akla gelen ihtimal var. umarım pahalı ve kronik olmayan bir şeydir çok keyif kaçırmaz. sakın oyalanmayın. bir de benzini bitmeye çok yakın durumda falan mı aldınız?

Mesaj tarihi:

en buyuk ihtimal. basinc wastegateten atilamadan motoru kapatip benzin aldin, sonra arabayi calistirdin, turbo gg ledi.

bi de bunun km ile ilgisi az, 10kda da olur 150kda da

Mesaj tarihi:

Tingirmingir gidiyor zaten, 60'a bi nebze rahat hızlanıyor, zorlayinca 80 falan da görüyor ama hafif yokuşta baya zor hızlanıyor. 60-80'le duz yolda giderken de yakit tuketimi 15 üstüne çıkmasına ragmen devir 4bin civarı kalip hizlanma çok yavas devam ediyor

Ama dizel koymadi, shell vpower koycakti, fuelsave koy 7 opmus zaten benzin muhabbeti oldu, dikkat etrim o yuzden ne koyduğuna

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
On 13.04.2019 at 20:23, Esh dedi ki:

sonuc olarak ben turbo diyorum. bujilerin hepsi de bi anda gitmez. teki gitse calkanti yapar sadece.

TURBO DEMEN ŞAŞIRTMADI REİS

• Yeni Oluştur...