Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayar muh yaz staji danisma


dogadanpc

Öne çıkan mesajlar

selams,

bilgisayar muh lisanstayim ve yazin stajim var. nlp ve ml konulari uzerine gitmeyi istedigim icin bu konularda staj yapmak istiyorum.

2 gun once danismak icin okulaki bu konular uzerine calisan hocama gittim ve o da kendi yaninda yapabilecegimi soyledi eger prosedure uyarsa. daha sonra seneye de bitirme projesi yapariz dedi beraber. ben hocayla yukseklisans da dusunuyorum hatta daha iyi bir yerde bulamazsam. prosedure gore de ayni kurum icinde sigorta yapilmiyor bu durumda.
yani olursa sigortasiz yapmis olacam.

bunun yaninda erasmus staji icin basvurma fikri var. avrupada baska bir unide baska bi hocayla ya da bu alan uzerine bir sirketle filan bir sey ayarlamaya calisacam ki henuz hic bir sey yapmadim bu konuda ama ayarlanabilir.

birkac temel sorum var:
-stajdaki sigorta ne kadar onemli? ilerde emeklilik filan fistik konusunda bana sorun cikarir mi?
-staji okulda yani egitimi aldigim ortamda almam kotu olur mu benim acimdam? yani staj dedigimiz biraz ortam degisikligi ve bunun faydasidir ya.
-staji sirkette mi okulda mi yapmak daha iyi olacaktir? ilerisi icin yuksek ve akademi fln fikri sicak gelen biri icin.

bunlar disinda bir tavsiye filan varsa sonuna kadar acigim. bi de dusuncelerimde yanlis buldugunuz yer varsa acimasizca elestirin de kendime geleyim.

teskurler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1)çünkü okulda kalacağının garantisi yok?

2)iyi firmada yaparsan mezuniyet sonrası cv'inde yakışıklı durur.

3)iş öğrenirsin. öğrendiğin sana akademik hayatta da, iş hayatında da yarar.

4)böyle bişey teklif eden hocanın muhtemelen tırrik tırrik işleri vardır iş yükünü sana kitlemek istiyordur vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okul neresi? Çükübik Nişantaşı Üniversitesi falansa bir zahmet okulda yapma (hatta öyle bir okulsa, okulu bırak).

Yaz stajında (bilhassa 1 ay yapacaksan stajı) kimse sana bir şey öğretmez bahsettiğin konularla alakalı. Sadece konunun ameleliklerini sana yaptırırlar (dataset labellatmak gibi) ve/veya benim gibi birine denk gelirsen dataset labellama tool'u yazdırıp, ondan sonra işi üzerine yıkarlar. Hoş yaz boyunca 9 stajer geldi ve ilk 6'sı tool'u yazdı, son 3'ü cilasını yapıp tool'u kullandı; ama hepsi de Linkedin'den gördüğüm kadarıyla iyi yerlere geldi =)

3 aylık staja da varsan, bahsettiğin konularda iş yapan şirketleri Linkedin'den bul (çok yok zaten Türkiye spesifik bakarsan). Startup stili bir şirketse founderlarına, daha büyük bir şirketse IK'sına veya orada Senior ve üstü seviyede çalışan insanlara mail at, derdini anlatan. En kötü ihtimal kimse geri dönmez, o yüzden korkma =)

Sigortanın olayı, senin iş güvenliğinle alakalı. 1 ve/veya 3 ay takılıp kalacaksan ve şirket sahibi babanın akrabası/arkadaşı falan değilse, kimse senin bu sigorta işlerinle uğraşmak istemez bu arada. O yüzden staj yaptığında sigorta işlerini okul üstleniyorsa, hayatın kolaylaşır.

Okulun low tier, apartman üniversitesiyle stajı okulda yapman ve hatta o okulda olman bile kötü. Ama durum tersiyse ve şayet çalışacağın hocada sana real work yaptıracaksa, bir kaybın olmaz hatta kazancın bile olur (hocanın derdi günün sonunda bir makale yazmak ve yaptığın işe göre seni de co-author olarak ekleyebilir sonuçta).

Gelecekte akademisyen olmak gibi bir fikrin varsa, 2 staj yap. Biri okulda, biri dışarda. İki hayatı da gör. En azından verdiğin karar gelecekte seni mutsuz ederse diğerini denemedim demezsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@borlach hocanin isleri cok tirrek tirrek olmayabilir ya. o konuda hocaya guvenim var gibi.

@Phoenixlin okul izmir yuksek teknoloji enstitusu pek bilinmez ama iyi denebilir itu ile yildiz teknik arasinda gibi bir sey belki.
staji 3 ay yapabilirim zaten benim icin sikinti yok, sinavlarla ugrasiyom suan bitsin cv filan hazirlayip sirketlere, okullara filan atcam avrupadaki de.
sigorta sadece kendi okulumda yaparsam sikinti olacak. sirket veya farkli okulda yaparsam okulum yapiyor zaten sigortami o konuda sikinti yok. ki is guvenligi sigortasiymis bi ise de yaramiyor benim baktigim acidan.

sonuc olarak okul low tier degil ve hoca da amelelik yaptiracak bi hoca degil. mezun olmadan hem okul hem sirket staji yapma fikri mantikli gayet.

edit: staji kendi okulumda yapmam yani ortam degistirmemem hakkinda ne dersiniz peki? olmali mi mekan degisikligi fln stajda?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akademisyen olmak gibi bir fikrin varsa master ve doktora için zaten orada kalmak yerine başka yerlere gitmek senin için en doğru karar. Staj için ama daha iyisini bulamazsan, okulda kal.

Koç Üniversitesi'nde, benim eski danışmanlarımdan, Deniz Yüret var. O bir ara yaz aylarında dışardan öğrenci alıyordu iş yapmak için. Hala yapıyor mu bilmiyorum ama onun sayfasına girip bir bak ya da mail atıp sor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yazın bizde odtülü bir arkadaş yaptı, çok memnun kalmıştı.

ünilerdeki startuplara kulucklara teknoparklara mail bas hemen.
sigortanı zaten okul yapıyor mecburi stajsa, şirket yapmıyor onu. Okulun yapmazsa şirket yapıcak ama yoksa şirket göte gelir.

bi yerde çalışmak iyidir, ama büyük yerde çalışırsan, amirin çok kafa değilse max fotokopi çekersin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

koc universitesindeki hocaya baktim. gerekli belgeleri hazirlayip bascam maili.

zorunlu staj ya sigortayi kesin okul yapacak o konuda sikinti yok. aslinda benim cekincem boyle sikko bir sirkete filan dusup office boy a donusmek. burdaki hocayi az cok taniyorum biliyorum ama daha iyisi olsa guzel olur tabii ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İş güvenliği eğitimi almak gerekiyor artık staj yapabilmek için. Geçen yıl yönetmeliği değiştirdiler, aklında olsun.

Akademik kariyer düşünüyorsan iyi bir üniversitede staj mantıklı, hiç bir şey yapmasan çevre edinirsin. Akademide işin önemli bir kısmı çevre. Adam gibi çalışma grubu, lab.ı olan yürüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
is guvenligi semineri filan veriyolar abi ikinci donem sanirim okulda onlara katilirim artik.

son durumu konustuk hocamla bana dedigi sey, hem yaz stajini yap 6 hafta mi neyse bitince de gel burda takil seni mevcut projelerden birine katalim ya da sana bir proje baslatalim.
bana cok mantikli geldi iki isi ayni anda halletmis olcam bu sekilde.

simdi bakinca buldum yukarda da yazilmisti koc universitesinin programi:
https://kusrp.ku.edu.tr/?page_id=37&lang=en_US
su var ve nlp konusunda da proje var.
buna basvurup katilmayi zorlamak ya da tam bir sektor sirketi bulup orda staj yapmayi denemek fikri arasinda kaldim. cunku gozum kapali akademiye girismeyi deneyecek ortalamam yok. kimle konussam senin ortalama soyle ama dediler olur ama zorlanirsin filan dediler.

siz ne dersiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Günün sonunda başvurduğun her yerden kabul alacaksın diye bir durum yok. Hem sektöre başvur, hem üniversiteye. Elinde iki kabul olursa seçim hakkın olur, diğer türlü de kimden kabul aldıysan ona geçersin. NLP projesi de kesin Deniz Hoca'nındır.

Bir de ben de 2.7 ortalamayla Koç'ta master'a başlamıştım (odtü ve tobb'dan da kabul vardı, onları reddettim). İşin özü ne not ortalamanın, ne girdiğin sınavlarda (ales, yds, toefl vs.) aldığın sonuçların bir ağırlığı yok yolunu bilirsen. Yolunu bilmek = okurken dişe dokunur, gerek ders/gerek staj projeleri yapmak, master yapacağın okulu değil akademisyeni seçmek ve o akademisyenle mail üzerinden konuşup, kendini kabul ettirmek =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...