Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD sorunu

goldbären

Öne çıkan mesajlar

Kasamda bir m2, iki tane 1tb ssd, bir de hdd var. dün akşam kapatana kadar her şey normaldi. bugün açtığımda ise windows boot olmuyor. loopta dönüyor logo ekranında.

baktım, ssd'ler gözükmüyor biosta da.

ssd'lerin ikisini de çıkarırsam sorunsuz açılıyor m2 + hdd ile.
ancak aynı kablo aynı sokete ssd takarsam açamıyorum. hiçbir şekilde görmüyor. ssd'lerin eskiden takılı olduğu slota hdd takınca geliyor. kablolarda ve soketlerde sorun olduğunu sanmıyorum yani. tek ssd takınca da açılmıyor bu arada. ne biosta var, ne windowsta.

SSD patladı desem ikisinin de aynı gün patlamış olma ihtimaline inanmak istemiyorum.

bios update falan da yaptım, yemedi. anakart msi gaming carbon z170a.

önceki gün farklı tek yaptığım nvidia driverını güncellemekti, sanmıyorum alakası olacağını.
Sosyal ağlarda paylaş

Sata portlarla ilgili bir sorun bence. Ben de yeni bir SSD aldıydım normal çalışıyordu, sonra bilgisayarı yeniden başlatınca Windows boot etmemeye başladı. Tek tek farklı sata portları denedim ve bir şekilde çalıştı sonra bilgisayar tüm hdd/ssd'leri gören bir şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

ikisi aynı anda niye gitti :( samsung evo 850 diskler. aynı gün takmıştım, "garantisi bitti boz gitsin" kodu mu çalıştı nedir.

seninki kendi kendine gitmiş tabi de.
ben psu değiştirdiktenm sonra üşengeçlikten eski psu nun kablolalarını kullanmıştım tek tek çıkarmayayım diye. pc yi açtğım an hepsi birden gitti.

cücük kadar bilgim ile, psu falan diyorum ben bi ters bi akım bok püsür zart diye gitmiş.
voltaj falan elektrik. ne bileyim. kendimden konuşuıyıorum tabi.

hee bright yazmış ben 3 cümleyi 15 dakikada yazarken fçaömsdasç
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

PSU neydi? Elektrik harici bir nedenden dolayı bozulacaklarını sanmıyorum ikisinin aynı anda.

abi normal shut down sonrası açılmadı. sanmıyorum öyle olsun. başka bir msi moboya takıp denedik işte bugün, tıpatıp aynı davrandı biosta görünmüyor ve diski çıkarmazsan windows 10-15dkda boot oluyor, timeout oluyor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi en büyük sorun ikisinin aynı anda gitmesi. bir tanesi gitse "tüh erken yanan bana denk geldi" der geçerim. ama ikisi birden gidince yeni bir diskin de bir hafta sonra patlama ihtimali var. acaba anakart mı bozuk psu mu fişekledi hiçbir fikrim yok. kalanlar gayet mutlu mesut çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...