JeanValjean Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 Diyelim ki MEB'den rastgele 5.000 öğrenci seçtim ve bunların her biri için ailenin gelir durumu, gayrimenkul durumu, anne-baba-kardeş sabıkası, eğitim durumu vs. gibi farklı değişkenleri bir veritabanında "anonim olarak" toplamak istedim. Yapabilir miyim böyle bir şey? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 denemeden bilemezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 meb'de oyle bi data var mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 İstesen yaparsın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 Kendi apisi web servisi olmayan hiç bir yerden veri bekleme. Çalıştığım sözde özel özde devlet şirketinden biliyorum, kimsenin umrunda olmuyor public sağlanan veriler dışındaki istekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2018 lol bu verileri hiçbir kurumun seninle paylaşması yasal değil ki. Yasal izinleri almış olan bir kurumun da bunu yapması akıl karı değil, TR'de. Bir defa veri paylaşmak gibi bir gaflete girerse, rakibi doğrudan söylenti çıkarır fişliyolar, ifşa ediyolar vs. vs. diye. Kimse girmez o topa. Üstüne bir de akademik makalede bunları kullanırsan, çok eğlenceli şekilde tazminatın dibine vurur millet, haber ver birisi paylaşmayı kabul ederse. Anonimleştirme falan dikkat edilesi konular, düzgün yapılmazsa epey baş ağrıtır, bkz. Manhattan taksi verilerinden Lady Gaga'nın havaalanına gittiği ortaya çıktığı için google hayvan gibi tazminat ödedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheGreatWall Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Fin said: meb'de oyle bi data var mi ? Meb de boyle bir data olmadigina eminim. Hepimiz okuduk. Okuyan cocugumuz, kuzenimiz vs var. Hangimize boyle sorular soruldu yada anketler doldurduk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Celtics Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 bizde vardı. ben babamın kazandığının çeyreğini yazıyordum para istemesinler diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JeanValjean Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Başlıkta essek kadar farklı kurumlardan veri edinmek diye yazıyor, MEB'in ne işi olur ailenin mal varlığıyla, sabıka kaydiyla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Sorunun cevabı hala aynı. Kim niye sana zor bela topladığı veriyi bedavaya versin akademik çalışma için? Public domain'de bir datayı bulamıyorsan iki yolun var: (1) İster amelelikle ister parasını verip data toplayıp, setini oluşturmak, (2) İstediğin dataya sahip birileri varsa da parayla satın almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caguar Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 MEB'in değilse de okul yönetiminin işi oluyor heralde ki lise1 de bize de ailenin kazancını felan soran anket doldurtmuşlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheGreatWall Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Firmalar blok halinde satabilmek icin milletin telefon, email adresini topluyor. Senin arzuladigin seyleri toplamis bir kurum varsa bile bunlara ulasman kolay veya bedava degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2018 Özel okulların devlet desteği çıkması için topladığı veriler var MEB e giriyorlar. Yani evet ellerinde bu datalar var. Sorun sana verirler mi kısmı. Cevap hayır vermezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 JeanValjean said: Diyelim ki MEB'den rastgele 5.000 öğrenci seçtim ve bunların her biri için ailenin gelir durumu, gayrimenkul durumu, anne-baba-kardeş sabıkası, eğitim durumu vs. gibi farklı değişkenleri bir veritabanında "anonim olarak" toplamak istedim. Yapabilir miyim böyle bir şey? meb değil ama tüikte olabilir bu durum tamamını aynı havuzda paylaşırlar mı bilmiyorum ama mebin anne baba sabıkasıyla alakalı bilgisi olmaz http://www.tuik.gov.tr/UstMenu.do?metod=bilgiTalebi direk satında alabiliyorsun belirli istastistikleri Kurum web sayfasında aradığınız bilgiye ulaşamadığınız durumda, bilgi talebinde bulunabileceğiniz konular; -Ayrıntılı ve özel bilgi talepleri, -Kişisel bilgilerden arındırılmış mikro veri talepleri, -Tematik haritalar ve analiz edilmiş uydu görüntüleri, -Ankara Merkez binada ve İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Gaziantep, Van, Edirne, Erzurum ve Zonguldak Bölge Müdürlükleri binasında bulunan Veri Araştırma Merkezleri'nde (VAM) sunulan mikro veri üzerinde çalışma talepleri olarak 4 ana başlıktan oluşmaktadır. B Grubu Mikro Veriler; Dağıtımında kısıtlama olmayan mikro verileri ifade etmekte olup, bunların konularına göre isimleri ve veri yapıları ile ilgili açıklamaları aşağıda verilmiştir; - Hanehalkı İşgücü Araştırması (2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 , 2013 , 2014 , 2015 , 2016 , 2017 ) - Hanehalkı Bütçe Araştırması (1994... 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 20010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017) - Türkiye Sağlık Araştırması ( 2008, 2010, 2012, 2014, 2016) - Aile Yapısı Araştırması (2006, 2016) - Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (Kesit) (2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Tuikte vardir o verisetleri fakat ya offline ya da b tipi olarak vardir. Tuik'e kurumunun onayiyla basvurman ve calismani anlatan bir dilekce yazman gerekiyor. Akillarina yatarsa veriyorlar verileri belli sartlarla. Eskiden cok kolay veriyorlardi da son donemde ne olduysa bi bikini boy fotosu istemedikleri kaliyor lel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JeanValjean Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2018 sağolun arkadaşlar cevaplar için danışman yardım etmek için gtünü kaldırmak istemediğinden vazgeçip internetteki veri setlerinden bir şeyler yapmaya karar verdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar