Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MBA


Maedhros

Öne çıkan mesajlar

Merhaba pati ahalisi

3.5 sene operasyon 1 sene ürün müdürlüğü tarafında olmak üzere toplam 4.5 senelik iş tecrübem var.

Ürün müdürlüğü tarafına odaklanıp kariyerimde faydalı birşey yapmak istiyorum. Genel linkedinden edindiğim fikir mba yapmak yönünde oldu. Tüm üst düzey profiller bu yönde ilerlemiş ürün müdürlüğünde.

İstanbulda ufak bir araştırmayla koç, sabancı ve özyeğin önde gibi duruyor. Sanırım en iyisi koç?

Sizin Ürün müdürlüğünü göz önünde bulundurarak önerebileceğiniz mba dışında bir y lisans var mı?

Yok ise istanbulda şu an en iyi mba programı hangi okulda? Bir yandan çalışarak devam edebileceğim bir okul lazım tabi.

Askerlik gibi bi derdim yok tamamen kariyere katkısı olacak bi eğitim istiyorum. Fikirleri olan lütfen üstüme fikir atsın

Teşekkürler efenim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Koç ve Sabancı'nın ücretleri birbirine yakın. Koç'ta öğrencilerden gelen ödemelerin okulun giderlerini hiç karşılayamadığını biliyorum. Vakıf olmasa bugünkü durum oldukça farklı olurdu. Koç genelde enflasyon oranının üzerinde artış yapıyor. Buna rağmen önemli miktarda burslar da verilmeye devam ediliyor.

Döviz kurlarının güncel hali düşünülecek olursa yurt dışında burssuz MBA şuan daha zor bir noktaya geldi. MBA sonrasında gittiğiniz ülkede kalmak gibi bir planınız da varsa zaten mutlaka orada iyi bir okula gidilmeli diye düşünüyorum.

Koç MBA'de hem Türkiye hem de yurt dışı network'ünüzü geliştirme olanağı var. Program sırasında sunulan exchange olanakları dışında MBA'den sonra ek olarak Yale'de Advanced Management Master'ı yapılabiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
İngiltere'de GNAM kapsamında LSE'den 1 ders alıp gelmiş olabilirler. Güz ve Bahar döneminde her ülkenin iyi okullarında bu tarz exchange olanakları var. Bizden bir çocuk programı bitirdikten sonra Yale'e gidip devam etti. Başka iki kişi İspanya'da IE Business School'a gitti. Tam burslu dışında belli oranda burs kazananlarda oldu.

Eskiden Koç'un sitesinde ücretleri yazıyordu bu yıl kaldırmışlar. Koç mezunlarının yüksek lisans programlarında %25 indirimi var, bunun dışında aynı şirketten başka birileri daha katılmış ise %10'luk bir indirim yapıyorlardı. Genelde şirketler sponsor olarak gönderiyorlar. Executive MBA olan program yaklaşık 20-30K daha pahalıydı diye hatırlıyorum. MBA'de full-time program düşünülüyor ise GMAT/GRE skorlarına göre burslu kabul alınabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...