Bone Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2024 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2024 (düzenlendi) nesi cringe onu anlamadım. eskiden Doom-like dendiği gibi şimdi de Souls-like, Rogue-like, Rogue-lite felan deniyor. birden çok genre'yi birleştirince çıkan sonucu ayrı bir terimle tanımlamak her zaman kolay olmuyor. Mayıs 4, 2024 Bone tarafından düzenlendi
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2024 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2024 (düzenlendi) cringe kısmı gibin demeleriydi, magandamsı. onun dışında videoda anlatıldığı gibi yıllarca terim hazır olduğu halde tek bir oyunun popülaritesi üzerinden okuyucuya “abi kasede şuna benzer birşey çek” muamelesi yapılması, tam böyle buzdolabına frijider demek gibi. şuna aslında en birinci senin karşı olmanı beklerdim. izlerken dedim hatta tam senlik. platformingsiz doom ne güzeldi. doom eternal bile doom gibin olamadı yazık. Mayıs 4, 2024 Sam tarafından düzenlendi
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2024 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2024 GameShow'dan bahsediyorsun, Doom-gibin diyen onlardı. GameShow'un tarzı öyleydi zaten. Lale Savaşçıları oyunu gibi, Grup Vitamin gibi, argo bir dille konuşuyordu ve bunun sonucunda yarattıkları mavra atmosferi de bizim için keyifliydi. "ABD'de Doom-like derlerken Türkiye'de ne hakla bunu Türkçe'ye çevirmeye kalkarsın, koskoca oyun dergisisin, azıcık ciddiyet lütfen" diyorsan, o kafada da Level dergisi vardı işte. Daha endüstriyel ve daha resmi bir ton kullanıyorlardı. Amerika'da yaygın olan formatı tercih ediyorlardı. Like yerine Gibi, Gibi yerine Gibin demiş olmalarına karşı olmamın pek bir anlamı yok. Yıllarca Doom clone, Diablo clone, Street Fighter clone gibi terimler kullanıldı. Şimdi de Rogue-like, Souls-like gibi terimler kullanıyor yeni nesil. Oysa Rogue-like dediğin RPG, Souls-like dediğin RPG, Diablo-like dediğin yine RPG. Kim ne demek ne ismi vermek istiyorsa versin. Yeter ki düzgün hikâye anlatımı sunsunlar, beni esas delirten mesele o çünkü
knox Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2024 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2024 ''doom gibin oyun ilerlemeli adam vurmacalı''
Shadow Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2024 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2024 ben wolfenstein gibin derim asdaf FPSnin dedesi odur aslında hatta doomun da, ID softwareden çıkma o da.
Öne çıkan mesajlar