Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Granblue Fantasy

Sam

Öne çıkan mesajlar

@Cüce:
Spreadsheette takımların durumları yazılı işte, betler kapanmadan önce sıralama nasıl gidiyor ona bakılıyor, ona göre bet oynanıyor. Ama tabi dediğim gibi kesin ya da güvenilir değil, 1. 2. sıradakiler çat diye yatabiliyor keyfine göre. Ama en azından bir fikir vermesi için sıralamaya bakıp oynamakta fayda var.

Arcarum weaponlardan late-game de işe yarayan var mı? Wikide basic gridste sadece filler olarak yazmışlar ama niye anlamadım, ikisi de Omega type big boost veriyor. Lvl100 için base statları biraz daha fazla hatta. 4* sonrasında ezik kalıyor diye mi filler demişler?
Ya da ne yapayım bunları, işe yarar mı yoksa direkt fodder mı?

Ya da şöyle sorayım:
Arcarum pointleri ve lootları ne yapayım?
Sosyal ağlarda paylaş

filler çünkü max 3* lvl 100 oldukları için. sana yarıyordur şimdilik herhalde, kullanabilirsin. 4* yapmak için magna1leri r101+ uğraşısı o da r120lere kadar süren bir süreç genelde. o noktaya varman yeni yıl başı en erken derim mevcut gidiş hızına göre.

arcarum puanlarıyla ben summon craft matları ve sunstone alıyorum ama bu benim durumuma göre yani, senin halindeyken arcarum yoktu oyunda net konuşamıyorum. arcarum silahı alırsan endgame gridde yeri yok sadece diyebileceğim o.

dün ben de üçte bir spark kaldıracaktım az daha, yakuza dört spark kaldırmış helal olsun lol.
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman Arcarum pointleri saklıyorum, weapon skillerine de pek uğraşmıyorum uzun vadede işe yaramayacaksa.
Magna 2 gelmesi gibi Arcarum 2 gelmez herhalde, en azından onun asıl olayı summonlar/oraclelar gibi gözüküyor.

Rank 100e az kaldı zaten, 80 oldum.

Omega gride dediğim gibi biraz üşendiğimden geride kaldım ama side storylerde filan işe yarayacak bütün filler weaponları toplamıştım, grid biraz düzgün sayılır yani.
Omegayı toparlamak için de yol haritası olarak
Tiamat-> Ygg-> Levi-> Colossus diye gidiyorum
Celeste ve Lumi zor geliyor, dokunmuyorum onlara. Pendantlarla toparlamaya çalışıcam herhalde.
Diğer gridleri güçlendirebilirsem bu Omega raidleri R/SR charlarla yapabilmeye başlarım herhalde. Zaten Celeste claw ve Lumi sword dropları rezaletmiş, raidden düşmez nasıl olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

arcarum silahları ileride 4* yapılacak olsa da magna1 silahları 5*'de şu an ve arcarum silahlarının ikinci skill arcarum-only olduğu için onların yerini almaz hani. düşenleri filler olarak gridinde iş yapan yerlere koyabilirsin geçici.

evet farkındayım 80 olduğunun ama 100'den sonra rank almak için gereken xp katlanarak artıyor. daha zor contente daha çok dmg vurup daha çok xp aldığın halde o aralar açıldıkça haftada birkaç kere rank atlamak filan bitiyor yani. şu anda ayda 1 rank filan alır hale geldim, 172'den 173'e 3.3m var, 0'dan 80'e 2.6m. (:P) gözünü korkutmuş olmayayım gerçi, 120'lerde bayağı oyundaki content'in final bazı extreme mode bosslar hariç herşeyi yapabilir hale geliniyor omega farmlandıysa düzenli. solo content yapılabiliyor bütün story, story event manyak encounter vs.

pendantla sword ve claw toparlanır da axe, gun filan onları bossları yapıp almaya bak yani. windle girip de celeste gene yapılmıyor hani benim deneyimim. erteleyip sıfırdan başlarsan gerektiği zamanlarda çok zorlanırsın, bazen crewa adam alırken diyor "dark grid var sadece" sonra gw'de bir halta yaramıyor direkt çöp yani lol. almasam da olurmuş diyorum. sen hostunu yap, flipten düşer, redden düşer vs. ben şahsen herşeyi aynı anda simultane yaptım ve bütün gridlerimin gücü paraleldi, gereken event/boss/story vs gelince yayan kalmıyordum. eforu sırayla kanalize etmek daily limitler yüzünden efektif değil bence.

claw ve sword droplar facia ama yeterince oynayınca düşüyor, onları en uzun vadeli hedef olarak düşün. sword özellikle. swordları bitirmem 1 yıl sürdü. :P ama bitirince de 45000 hp ile girip dmg cap max vuruyorum (ps: tweyen ougi effectle) lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok işte tek element gitmiyorum, 4 elementim bayağı toparladı sayılır. Omega raidleri filan yarılayabiliyorum artık. Tabi elementine göre değişiyor Earth/Water partym daha güçsüz olduğundan Levi/Colossus biraz daha fazla zorluyor mesela.

Dark/Light partylerim de fena değil aslında, ama Celeste/Lumi zor geliyor yine de. Bunlara 10%-20% filan vurabiliyorum en fazla.
Tabi Celesteye windle gireyim demiyorum da diğer elementlerden pendant kasıp hepsini clawa gömeyim diyorum.
(sword limitli gerçi, ama clawu pendant shoptan tamamlayabilirim uzun sürse de)
Sosyal ağlarda paylaş

tavsiyem sword'ları alman, ben sadece sword aldım shoptan ve shoptaki swordları bitirdiğimde claw hariç herşeyi tamamlamıştım. 2'den fazla claw zoeey yoksa çok anlamlı değil. hp fullken gimp kalıyor dmg, wind takımımın en büyük sıkıntısı o olageldi bütün grid tia gun olduğundan.

celeste ve lumi en zor zaten, diğer herşeye tek atıyorken bunlara tek atılmıyor hp poolları çok daha yüksek. levi & colo gene daha yüksek hp poolları tia ve ygg'den. normal durumun yani, gidişatta sıkıntı yok. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sword/claw konusunda tam tersi düşünmüştüm nasıl olsa sword limitli, Claw her ay restock oluyor önce clawları tamamlıyim sonra pendant fazla gelirse Sworda bakarım diye.

Zooey yok ama JAlter ve Beatrix var, onlar da sağlam Enmity charlar (Tabi bir de paid ticketa gelirse Zooey e de cüzdanı fırlatıcam :p)

Bir de 3* Lv.100 e kadar gidiyor, 4* için ayrı mat gerekiyor değil mi? Centrum dediği de HL mat sanırım.
https://gbf.wiki/Luminiera_Sword_Omega
Kısacası HL contente geçene kadar Lumi sword tırt değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

sword droprate en düşük, clawdan da düşük. ayrıca celeste random raide girip vurması daha kolay genel olarak bence, chev ya shieldını açıyor uğraştırıyor ya da %50'de oluyor, loading bittiğinde ölmüş oluyor filan, en popüler magna boss. magna2 çıkınca biraz daha rahatladı gene ama ben sayısız "there's no loot" ekranı gördüm chev raidlerinde lol. oyunda en tilt olduğum şeydi bu yılın başları gibi.

zoeey enmity enabler olarak kritik, sen bilirsin yani sonuçta benim kendi deneyimime göre tavsiyem. knox daha claw ağırlıklı gitmişti o en başta zoeey aldığı için, ben yeni aldım.

evet 4* HL matları. HL'ye 20 rankin kalmış, HL olduktan sonra "toplamaya şimdi başlayayım" demekten daha doğru bugün toplamaya başlamak. chev sword diğer herşeyden çok daha uzun sürecek. tia gun gridi 3 ayda topladım, chev sword 1 yıl sürdü dediğim gibi. son chev sword'u tamamladığımda belki 100+ tia gunı fodder diye yakmıştım veya reduce etmiştim. ölçek farkını öyle izah edeyim.

dediğim gibi tavsiye bunlar ama HL bahamuta filan swordsuz veya 1 swordlu filan girmeye çalıştığın gün geldiği zaman "keşke daha önce toplamaya başlasaymışım" deyip üzülme. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Claw yerine Lumi Sword almaya başlıyorum o zaman.
Celeste de zor gerçi ama Light gridi toparlayıp Celeste kasmak, Dark gridi toparlayıp lumi kasmaktan daha kolay olabilir cidden. Lumi raidi cidden tam lanet.

N,R itemlar zaten pek fazla elemental skill vermiyordu değil mi? Çoğunluğu Angel weaponlardan filan geliyor olsa gerek.
Özellikle GW eventinde filan sayfalarca N/R weapon yedirmek bayıyordu zaten, kullanılabilir.

Bir de ben bu oyunun backup requestini hiç anlamıyorum ya.
Raid tabından, twitterdan filan bir raid bulduğumda ucu ucuna girebiliyorum buffları açıp CA vurmak bir kenara, genelde dokunamıyorum bile o kadar çabuk öldürüyorlar.
Ben raid için backup istediğimde yarım saat bekliyorum gelen giden yok.
Bunların bana gıcığı mı var? Listeye mi düşmüyor diyorum da Tweetdecke baktım gözüküyor gayet.

Böyle raidleri guild, friend list içinde paylaşan aktif bi crew filan bulmam lazım. Benim crew hem tırt hem inaktif, crew boostlar haricinde bir halta yaramıyor.
Ya da onun bi sistemi var mı böyle raid paylaşma tarzında?
Sosyal ağlarda paylaş

evet çoğunluk angel wpnlardan, daha dün bahamut'u 100'den 150'ye getirip 1500 R angelı satmıştım cratedeki, hay şansıma. :/

100-150 arası bütün gridlerde düzinelerce silahı yapan bana lazımdı geçmişte bu cidden lol. harcadığım o saatler ah.. oyundaki en bayıcı şeydi, darısı fgo'nun başına.

geçen yılın yaz event'inin rerun'ı bu, maalesef HL raid modu kışın eklendiği için bütün op oyuncular mecbur bunlara dalıyor, tek atıp çıkıyorlar lol. rerun eventlerin ortak sorunu maalesef.

bufflanmaya filan kasma zaten ya büyük nuke ya auto, önemli değil zaten mvp listesine girmek. esas loot store'da anlatmıştım zaten.

valla bizim crewda bile event raidleri crew only yapan yok, sanmıyorum öyle bir yer bulabileceğini pek çünkü aktif saatlerde hemen bitiriyor herkes yani crew organize etmekle veya beklemekle uğraşmaz. kendin de raid hosta pot harcama derim çünkü esas matlar & droplar solo extreme ve üstünde story eventlerde hep dediğim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok bu dediğimi omegalar için söyledim, evente dokunmadım daha.

Leviathan summonladım işte %30lara kadar filan geldim party wipe yemek üzereyim biri gelip kesse ya da en azından breaklese de kurtulsam diyorum, gelen giden yok. Requesti defalarca kullandım hem normal hem twitter, abartısız 10-15 dk filan bekledim anca birisi geldi de kurtardı.

Daha komiği Lumi raidinde oluyor ama. Mesela şu anda 3 kişi geldi de yine olmadı, herkes tıkandı bu sefer.
15% filan kaldı, 4. yü bekliyoruz gelsin de kessin diye ^^
Sosyal ağlarda paylaş

lumi 10sn sürmeden doluyordu eskiden ama popülaritesi azalmış demek ki, omega2'ye kaydı 120 üstü oyuncular. omega1 lumi harici talibi azalmıştır tahmin edebiliyorum.

jst 24'e kadar aktif genelde japon oyuncular yani tsi 18. tsi 18'den sonra backup bulmak güçleşir genelde gitgide geceye doğru çünkü onlarda sabaha karşı.
Sosyal ağlarda paylaş

Tweetdeck'te 10 sn önce diye çıkan raidlerde de aynı boşluğu görebilsem keşke :p
Başkasının raidine girmeye çalışınca 10 saniyede biçiyorlar, benim raide adam lazım olunca tık yok. Benim isyanım ona.

Gerçi problemi anladım sanırım.
İngilizce clientin request mesajı farklı olduğu için bu keywordlerle raid arayan japonlara çıkmıyor benim tweetlerim. Segration at its best.
Açıklamaya japoncasını c/p leyip öyle denesem belki ikisinde de çıkar, daha rahat adam bulurum.

Sosyal ağlarda paylaş

bende pek olmuyor böyle bir sıkıntı, maksimum beklediğim 7-8dkdır heralde. gerçi ben paylaşıp başka işe yöneliyorum hep belki ben de oluyordur emin olamadım :D

japonlar tweetdecker mı kullanıyor? ben https://gbf-raidfinder.aikats.us sitesini kullanıyorum her tür mesajı yakalıyor gördüğüm kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

japonlar ne kullanıyor bilmiyorum da ben de şahsen aikats veya viramate'e entegre gbfraiders kullanıyorum, gerçi ikincisi down oluyor bazen. ama evet aikats mesela dil ayrımı gözetmeden birleştiriyor hepsini.

bu rerun bitince esas bu yılın summer event'i başlayacak yeni karakterlerle. (:D
https://www.youtube.com/watch?v=UWfpb5AnbMo
Sosyal ağlarda paylaş

İlk defa Lumi sololadım, mutluyum, gururluyum.

Lumi solo kalabalık raidlerden daha kolaymış gerçi, en büyük problemler triggerları, onları da anlayıp kontrol edince MC/BK dispelle kanser edebiliyor Lumiyi :p

Bir de Sword düşmüyor ama patır patır Gun düşüyor, Basic gridste de "sword sizin neyinize lan" der gibi onu yazmışlar zaten. Kasayım mı bunun skillerini? Direkt sworda atlamak gibi bir şey yok sanırım? :p
Dark gridde de Claw/Axe için geçerli aynısı. Claw yok ama axe geldi birkaç tane, bunları kasıcam.
(basic gridste karışık demiş zaten, 2 axe 4 claw diye)
Sosyal ağlarda paylaş

evet gunları ben bir yıl kullandım işte, swordlar toplanana kadar onlarla devam ediliyor. axelar daha farklı, clawla beraber zaten salt claw kullanmak bence gimplemek hpyi yüksek tutmak gereken encounterlarda. wind gwde yaşadım o sıkıntıyı sırf gundan oluşan gridimle. ilk defa bu yıl bu kadar çok öldüm bir gwde sırf enmity dmgsi lazım diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...