Horrible Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Selamlar, Ben frp olaylarında çok yeniyim. İş yerinde eski frpci arkadaşlarla öğle aralarında oynuyoruz sadece. Yeni yeni öğreniyorum ve bayaa sevdim. Eskiden de uzun süre UO oynamıştım o yüzden role play olayına biraz aşinayım aslında :) Konuya gelecek olursak, ben bu oyun oynama işini daha sık yapmak istiyorum. Bu nedenle özellikle İstanbul Kadıköy'de böyle oynayan bir ekip varsa katılmak istiyorum. Ya da böyle bir ekip nerden bulabilirim bilen var mı? Konuyu nereye açacağımı bilemedim, o nedenle buraya açtım :) Not: D&D oynuyoruz , ama başka oyunlara da açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Iki kisi daha bulursan ben oynatirim. Oyuncu ariyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Benim yanımda +1'im var şuan :) oıfisten bir arkadaş daha katılmak istiyor zaten. Burdan da birileri çıkarsa ya da bi iki kişi daha kafalarsam oynayalım ? Bu arada @GERGE sen ankarada değil miydin, ben mi karıştırıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 en son buna yeltendik ama ulaşım sorun olduğu için başaramamıştık ama kadıköy tarafında olursa katılırım. karşı taraf çok zor git gel dönüş vs. bir de rahat bir ortam olması lazım kafelerde filan olacak iş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Istanbul'dayim. Kadikoy'e gelirim ben. Yeri siz ayarlayin ama. 3 kisi minimum- 5 kisi maksimum, ne oynayacagimiza beraber karar veririz, 15 senedir epey sistem oynattim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 evet @horrible sendeyiz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 İnternetten baktım, kadıkyöde goblin diye bir frp kafesi var gözüküyor aslında, orası olabilir diye düşünmüştüm? Ya da yeldeğirmeni tarafında genelde boş olan, saatlik ücret ödenen cafeler var, öyle bir yerde olabilir. Mekan bir şekilde ayarlarız diye düşünüyorum. Benim isteğim düzenli bi şekilde olması. Herkese uyucak haftaiçin bi aksam ya da haftasonu bi saat aralığı gibi birşey yapsak güzel olmaz mı ? Atıyorum Salı Perşembe 19:00-22:00 arası oyun gibi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Şuan için ben, beim arkadaş ve khalad 3 kişiyiz. Belki forumdan bi iki arkadaş daha katılmak ister, ona göre haftaya birgün bulusma ayarlayıp konuşalım mı o zaman ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 bana uyar şu an çalışmıyorum zaten hafta içi hafta sonu fark etmez. Goblin'i biliyorum ama içerisi nasıl oyun için uygun mu bilmiyorum gidip bakmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Haftada bir gun olmali. Siz karar verin, her aksami uydururum, rutin dolu bir aksamim yok bu aralar. Sali iyi olur. Besiktas'a son vapur kacta? Ona gore cikariz, metrobus ile donemem, Arnavutkoy'de ev. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Oynanacak edition'a ve setting e baglı olarak ben de katılabilirim oyuncu olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Bir de FRP kafe yerine sessiz, sakin, olayla ilgisiz bir kafe bulsaniz daha iyi. Nargile filan veren soyle. Kadikoy'u bilmiyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Tamam ben kafe araştırması yapıcam ;) son vapur 10:30 olması lazım ama yaz saatiyle 11'e uzar muhtemelen. O kadar durur muyuz durmaz mıyız bilmiyorum, zaman ilerledikçe görürüz madem. O zaman eğer herkese uyuyorsa haftaya birgün ilk buluşmamızı yapalım? Ben bu hafta kafelere bi bakıp mekan önerisi ile gelicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 madcow said: Oynanacak edition'a ve setting e baglı olarak ben de katılabilirim oyuncu olarak. Beraber karar verelim diyorum iste. Savage Worlds olabilir, D&D 5 olabilir, Pathfinder olabilir. Setting konusunda kisitlama olur sadece benim bildiklerimle. Hic bilmedigim bir sistem de olur, level 1 ile baslayinca DM olarak oynatabilirim, daha once yapmadigim sey degil. En son mesela MO1700'de gecen bir oyun oynatmistim, ama donemin tum efsanelerini, tanrilarini gercek yapmistik. Savage Worlds kullanmistik ve Hattusas'da baslamistik. Hazirlanmak icin Hattusas'in kendisine gitmistim ben, sehre alistirmistim kendimi =) Klasik olsun istiyorsaniz Pathfinder ve FR yapariz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Goblin güzel aslında oyun için, bazen çok ses olabiliyor ama genelde müşteriler birbirine saygılı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 goblin'de sali aksamlari board gaming event var.. gurultulu olabilir sizin icin biraz.. haberiniz olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 goblin cafe kaan kural'ın mekanı. hiç bilmiyor olsam bile illaki kaliteli bi yerdir gibi geliyo sahibinin kaan kural olduğunu bilince :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 FRP kafelerde cok oynattim ben, o ortam tercihim degil. Gurultu bir yana, ergen dolu oluyorlar. Bira olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 GERGE said: madcow said: Oynanacak edition'a ve setting e baglı olarak ben de katılabilirim oyuncu olarak. Beraber karar verelim diyorum iste. Savage Worlds olabilir, D&D 5 olabilir, Pathfinder olabilir. Setting konusunda kisitlama olur sadece benim bildiklerimle. Hic bilmedigim bir sistem de olur, level 1 ile baslayinca DM olarak oynatabilirim, daha once yapmadigim sey degil. En son mesela MO1700'de gecen bir oyun oynatmistim, ama donemin tum efsanelerini, tanrilarini gercek yapmistik. Savage Worlds kullanmistik ve Hattusas'da baslamistik. Hazirlanmak icin Hattusas'in kendisine gitmistim ben, sehre alistirmistim kendimi =) Klasik olsun istiyorsaniz Pathfinder ve FR yapariz. Benim tercihim zaten DnD 5e olur, oyunun akısı icin gerekli bir cok seyi streamlinelayip hikaye ve rp'yi one cıkarttıgını dusundugum icin. Campaign setting'i biraz DM'e baglı oldugundan soruyorum. Genellikle Her DM'in oynatmayı sevdigi bir tarz vardır. Sorularım: -Sandbox mı? Belli bir story mi takip edilecek? -Oyunda politika onemli mi? Commoner olarak baslayıp kral olmaya kasıbilir mi? -High magic? Low magic? -Oyunu combat, rp ve exploration olarak bolecek olsan nası yuzdeler verirsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 O zaman Ekip ; DM: GERGE Oyuncular : Horrible Horrible +1 khalad madcow Bir kişilik boş yer kaldı şuan, başka gelicek olan varsa ya şimdi söylesin ya da sonsuza dek sussun :P Bu arada ÖM'dan telefon numarası atabilirseniz, bir whatsapp grubu oluşturayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Bu arada madcow, güzel sorular sormuş ancak bir kez daha altını çizeyim, ben ve arkadaşım bayaa yeniyiz. Çok hakim değiliz olaylara, tekrar belirtmiş olayım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Ben uzun suredir oynadıgım ve oynattıgım icin kendim nasıl oyunlar oynamayı/oynatmayı sevdigimi biliyorum. Yeni oyuncular icin ne oynamayı sevdigi daha tam oturmamıs oluyor normal olarak. O yuzden soruların cevapları benim icin biraz onemli. Ben yine de gruba dahil edilmek icin tel nomu yolladım. Dener bakarız. Ama benim icin asıl onemli olan sey oyunun 5e olması sanırım. Asina oldugum ve diger sistemlere gore avantajlı oldugunu dusundugum ve baska bir sistemi ogrenmeye suan icin usendigim icin. Diger konularda biraz daha esnekligim var =). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Politika, hayir. Tartismasiz bu, otekiler oyunculara gore degisir ama politika olsa da arkaplanda olur. Iki prens arasinda politik onemi olan gorevler yapabilirsiniz, ama ben tahta gececegim, onemli oyuncu olacagim pek haz aldigim bir sey degil. Genelde bir quest oluyor, ama sandbox onun disinda. Tek bir cozum yolu icinde git degil. Tamamen sandbox oynattigim da oldu, fark etmez benim icin. Ama tamamen sandbox oynattigim partiler koklu partiler oldu hep, birbirini yillardir taniyan insanlar yani. Level 1 baslasalar bile adamlar zaten arkadas oyun disinda da. 4-5 tane yabanci getirip yanyana tamamen ozgursunuz diyince genelde fail oluyor tecrubelerim uzerine. Bu nedenle sandbox istenirse once linear iki-uc sezon oynatip dunyaya sokuyor, partiyi kuruyor, oyunculari birbirleriyle tanistiriyor, genel bir quest veriyorum; sonra rahat birakiyorum tamamen yeni gruplarda. Magic olarak beni rahat birakirsaniz high magic'e kayarim, ama biz low istiyorum diyorsaniz onu da yaparim ama high magic asil tecrubeli oldugum alan. Exploration cok onemli benim icin. Genelde verdigim buyuk gorevlerde nerede ve nasil cozulecegini soylemem, cogu zaman aslinda olup bitenin ne oldugunu bile hic soylemem. Kesif ve RP ile cozmeye calisir oyuncular. RP de onemli cok, RP'de acimiyorum ama cok, kapida kimlik soran adama dayilanirsa oyuncu kendini kavgada, yaralama ya da olum olursa hapisde ya da idama giderken bulabiliyor, olmadi degil. Sonra hapisten kac, pesine herolar dussun, reputation yerlere insin... Combat olarak arada sirada random encounter cikarsam da, oyle partinin kazanacagi 100% belli sirf olsun diye konmus dovuslerden kaciniyorum. Bir kaleye sizarken karsiniza bir tane guard cikarsa bir zar da filan gecebiliriz yani ugrasip tempoyu bozmak yerine. Hic combatsiz gecen sezonum oluyor sik sik, oyle bir buyuk combat olan sezon da oluyor. Ama encounter yaptigimda partiyi sonuna kadar zorlamayi seviyorum, 5 saat suren high-level encounterlar oyuncularimin rastlamadigi seyler degil 8-9 ay suren bir campaign'de 2 kere filan. Onun disinda zindan olayi guzel tabii, onceden onumuzdeki iki hafta combat ile gececek, zindana giriyoruz, hazirladim o kadar, kapisindan donmeyin derim ama. Bir de cok onemli dovuslere (BG'de Irenicus gibi) partiyi hic tanimayan konuk oyuncu getirdigim oluyor level 30 mage yap, parti hakkinda simdiye kadar gozlemlediklerin sunlar, onlarin da senin hakkinda bildikleri sunlar diyip. Boyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 5e'yi seviyorum ben de, guzel. Divine magic icin sunu kullaniyorum bu arada yillardir: https://forum.paticik.com/read.php?16,7187726,7188164 RP'yi cok guzel bir tat katiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2018 tamamdır bence uygun ben katılırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar