Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türk kahvesi niye küçük fincanda içilir?

sabonis

Öne çıkan mesajlar

2 litre değil de nerden baksan 800 ml-1k ml arası ben de içiyorumdur. kupa bardağımı ölçeklersek iki öğün french press yaparım her gün. 2-3 tane de çay içiyorum aynı bardakla. baya kafein-tein giriyor vücuda haliyle. hani ciddi bir sorununu görmedim ya da yapıyorsa da bağdaştıramadığım şeylerdir herhalde.
üstüne bir de sarma tütüncüyüm senelerdir. dişlerim bembeyaz değil ama sarı da değil yani. düzenli fırçaladığımdan good enough.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

şimdi kahve cahili olarak soruyorum,
ozaman bütün kahveler aslında espresso?
türk kahvesidemi espresso
Auril said:

resimli anlatayım

https://previews.123rf.com/images/gurza/gurza1511/gurza151100057/48365513-infographic-with-coffee-types-recipes-proportions-coffee-menu-dark-background.jpg

İrish coffee çıkarıp masaya vurmuş
Sosyal ağlarda paylaş

Lyv said:

Masticore said:

Lyv said:

her gun sapik gibi cafein alan arkadaslar ilerde quasimodoya benzemek istemiyorsaniz kalsiyum hapi da icin.

Nasil yaa

gunde 2 fincan turk kahvesi bunamaya iyi geliyor ama fazlasi zarar iste.

Biraz baktimda daha cok kadinlar icin lazimmis. Sut,yogurt cok tuketen biriyim. Gunde 3-4 kahvem var ama
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

yok o kadar da vahim degildir kahve konsantresi..ictigim bardak 780 cc mi ne 750 de sivi icerigini..icindeki kahve -turk -french press arasi bir kalinlikta- 2 olcek 7*2 14 gram ..ondan gunde 3 tane rahat iciyorum..yaklasik 50 gr kahve de iste gunluk..

750cc mi? 75cc'tir o yea demicem tabi de, 750cc dediğin 0.75 litre. bi büyük rakı'dan daha çok hacim. 25'tir desem, içilebilir, çok bi abartısı yok. büyükçe bi su bardağı 25cc. 50'dir desem gene bira giriyor işin içine.

öte yandan adam doktor, cc nedir senden benden iyi biliyordur, ilaç basıyor şırınga çakıyor falan (?)

bardak kolayda mı, bi foto koysana çok merak ettim :)

biraz uykusuzum, kafam mı basmıyor acaba? 750cc 0.75 litre yahu nasıl kahve içersin, barbar gibi bira içme bardağı o ya
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

şimdi kahve cahili olarak soruyorum,
ozaman bütün kahveler aslında espresso?
türk kahvesidemi espresso
Auril said:

resimli anlatayım

https://previews.123rf.com/images/gurza/gurza1511/gurza151100057/48365513-infographic-with-coffee-types-recipes-proportions-coffee-menu-dark-background.jpg

türk kahvesi tane boyutu 75-125 mikron arası olması standartıdır.
espresso 250 mikron tane boyunda çekilir. filtre kahve mesela 1100 mikron çekilir, french press için.
yüzey alanı ne kadar çok olursa o kadar keskin ve sert olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...