paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 _Rave said: hayır yıl 2018, futbol konuşmayan herkes marsa tesla yolluyor sanılacak. tam bir maç izleyen adam stereotype'ı argümanı :D:D "SİZ SANKİ ATOM PARÇALIYONUZ" :D:D neutrino said: Kulturle ilgili abi, herkes o boslugu bi sekilde kapatmak istiyor. Kimisi kitap okuyor, kimisi muzikle ugrasiyor, kimisi de gotunun uzerine oturup televizyonda mac izliyor. Bi komuniteye ait olabilmek, muhabbetini yapabilmek adina bunlar hep. Ama muhabbet de duzgun yapamiyorlar iste, ilkelliklerinden tribunlerdeki hallerini falan goruyoruz. heh tam olarak şu. tiyatroyu bırak bir paket sigara parasını sinemaya vermeye çekinip günde iki paket içen, sıfır kültürel aktivite içerisinde bulunduğu için sosyal ortamı iş & okul veya mahalle olduğundan tek bulunabileceği ve ait olduğunu hissedeceği community takım fanlığı oluyor işte. ve tabii bu dediğim tüm ülkeyi kapsamıyor ama azınlık olan kitle kaideyi değiştirmiyor da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 _Rave said: abi siz ilkokulda okuduğunu anlama dersi mi görmediniz anlamıyorum ki. milletin zevkiyle taşşak geçmeyin isteyen istediği şey konusunda konuşsun dediğim için mi nefret kusan adam oldum? yoksa fubol izleyen herkes birbirine küfredip banlanan maldır muamelesi yapanlar mı nefret kusuyor ? türkiyede yaşaya yaşaya balataları yakmışsınız lan yazık. Baya yerinde olmuş bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yloibx Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=u0toubb2HTs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 kendi açtığın rant topicinde tabii ki en az sen konuşacaksın op olarak abi welcome to paticik lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 paradoksalkedi said: _Rave said: hayır yıl 2018, futbol konuşmayan herkes marsa tesla yolluyor sanılacak. tam bir maç izleyen adam stereotype'ı argümanı :D:D "SİZ SANKİ ATOM PARÇALIYONUZ" :D:D abi çünkü yaptığınız çakma elitistlik oluyor. adam gençken futbol oynamış, babasıyla arkadaşıyla maça gitmiş, sosyal çevresi ona göre şekillenmiş, şimdi de maç izlemekten ve milletle tartışmaktan zevk alıyor olabilir. bu adamın zevkini küçük görmek anca senin küçüklüğün. veya o da senin zevkini küçük görüyorsa onun küçüklüğü. tartışma futboldan gitse de ana mesele futbol değil burda. azcık birbinizin zevklerine saygı duyun lan. herkes aynı şeylere ilgi duymak veya sevmek zorunda değil. sonra faşist faşist konuşmayın diyince ban yiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yloibx Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 çok ağladılar forumu kapatmayalım güncelden kaldıralım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 konuyu futbol dışına çıkarmaya hazırsan, bence baya baya bir kitleyi zevk aldığı şeyden hobisinden dolayı sterotypea oturtabiliriz. mesela hobi olarak modifiye ettiği şahin ile sokaklarda egzoz patlatan bir kitle var. şahin modifiye etmek de bir hobi mesela ve yukarıda saydığın sebeplerden ötürü bu da adamların zevki çünkü yine dediğin gibi çevrelerinden kaynaklı. ben şu zevke hobiye sahip insanlar ölsün demiyorum da, varmak istediğim yeri anlatabildim mi? bi seviye, bi sterotype var yani dolayısı ile qq etme hakkımız var bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Birbirinin zevkini kucuk gormek degil sanirim asil olay. Futbolla ilgili ozellikle patide tepki ceken sey; turkiye'de futbol bu kadar kokusmus haldeyken nasil hala akli basinda adamlarin ciddi ciddi oturup lig izledikleri, tartistiklari. Abi oyunculara bakiyorsun hepsi birbirinden cahil, kiro tipler, yoneticiler, teknik direktorler mafya, pislige bulasmayan yok, ligin tvde yayinlanmasi ayri sorun, hangi sirketler nasi aliyor o haklari nasi hizmet veriyor ortada, donen paralar belli. Bu kadar pislik bi ortam varken hala izlemek, satinalmak, desteklemek ya bunlari gormemek anlamina geliyor ya da umursamamak. Ikisi de birbirinden kotu yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 @paradox he diyorsun ki herkesi steryotipleştirip ayıralım, beğenmediklerimize karşı ön yargılar oluşturalım, dışlayalım falan. çünkü tek doğru benim doğrum. yaşasın yeni türkiye hölöö plm avrupaya falan giderseniz veya taşınırsanız birgün bu tarz fikirleri kendinize saklayın, çok fena dışlanırsınız haberiniz olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 neutrino said: Birbirinin zevkini kucuk gormek degil sanirim asil olay. Futbolla ilgili ozellikle patide tepki ceken sey; turkiye'de futbol bu kadar kokusmus haldeyken nasil hala akli basinda adamlarin ciddi ciddi oturup lig izledikleri, tartistiklari. Abi oyunculara bakiyorsun hepsi birbirinden cahil, kiro tipler, yoneticiler, teknik direktorler mafya, pislige bulasmayan yok, ligin tvde yayinlanmasi ayri sorun, hangi sirketler nasi aliyor o haklari nasi hizmet veriyor ortada, donen paralar belli. Bu kadar pislik bi ortam varken hala izlemek, satinalmak, desteklemek ya bunlari gormemek anlamina geliyor ya da umursamamak. Ikisi de birbirinden kotu yani. abi adamlar beşiktaş hakkında konuşuyorlar. iyi kötü başarılı oldu beşiktaş. adamların bunun üstüne ne iyiydi ne kötüydü nerde başarılıydık nerde sıçtık diye tartışmasında ne var yahu? illa her tartışma entellektüel bir temele oturtulmak zorunda değil. ülkenin geneli cahil olunca yapılan her tartışma cahilce oluyor. cahil adam da bilim milim konuşacak kadar bile bilgisi olmadığı için hayatında bir iki topa vurmuş olmasını gerektiren bir konu hakkında cahilce tartışıp kavga eder tabi. ama gidip bunu bütün futbol izleyenler maldır diye etiketlemek saçmalık. bazısı gidip dünyadaki genç yetenekleri izlemeyi, bonservissiz oyuncuları takip etmeyi, takıma kim gelse daha başarılı oluruz diye düşünüp bunun üstüne başkalarıyla bilgi alışverişi yapmayı seviyor olabilir. sadece futbol ile ilgilenebilmek için gerekli birikim kotasının sınırı düşük. herkesimden adam geliyor böyle durumda da . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Hayır yazdım yukarıda üste stereotype yapalım diyorum ama dışlayalım onlar ölsün diyelim demedim zaten. Ama qq yapma hakkı da olsun bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Olmaz avrupa gızıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 paradoksalkedi said: Hayır yazdım yukarıda üste stereotype yapalım diyorum ama dışlayalım onlar ölsün diyelim demedim zaten. Ama qq yapma hakkı da olsun bence abi tamam diyorumki bende sorun futbol değil ki. bu adamlar futbol olmasa gene birikim kotası en düşük olan din üzerinden, o olmassa survivor üzerinden birbirini yer. sadece futbol hakkında tartışmak için gerekli birikim seviyesi daha düşük, bu yüzden cahil adam daha çok.konu futbol değil yani, cehalet ve medeniyetsizlik. yani bu adamlar futbol tartıştıkları için aptal, cahil vs. değil. zekaları ve birikimleri sadece futbola yetebildiği için futbol konuşuyorlar sadece. ancak futbol takip etmek için bir üst birikim kotası da yok. avrupa maçlarını, messileri ronaldoları, dünya kupasını izleyenler de senin ortaya attığın steryotipleştirme içinde bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Evet de niye benim demek istediğim yere sen geldin anlamadım. Bence de haklısın baya cahil işi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2018 çünkü başından beri sağduyulu birşey söylemeye çalışıyorum ama millet hakaret etmeye çalışmaktan kendi yazdığını okuyor anca. bu topik yıl 2018 hala futbol değil de yıl 2018 amma çok cahil insan var olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Pozitif geribesleme de var ama isin icinde. Bu kadar cahil insan oldugu icin zaten sene 2018 hala mi futbol deniliyor. Bu kadar cahil insan takip edip desteklemese bu kadar reklam geliri olmaz, iddaa diye bir cukur olmaz, abuk subuk kiro tipler yuzbinlerce dolar kazanmaz. Aslinda bir yerde dusunmek de lazim, “bu kadar cahil herif bu futbolu seviyorsa ben neden seviyorum, bu tiplerle ayni potada olmayayim” diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 binlerce cahille neden aynı işlerde çalışıyosun teslada nasada çalışsana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Futbolu takip etmek istege bagli, hayatta kalmak icin calismak degil. Argumana bak sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 jazz'dan çıkıp sergiye, ordan çıkıp müzeye giden biri olsam, bi yandan da fitbol takip ediyo olsam, tipleri görünce bi düşünürüm la bunlarla aynı şeyi niye izliyorum diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 neutrino said: Futbolu takip etmek istege bagli, hayatta kalmak icin calismak degil. Argumana bak sdf kendini çok iyi geliştirmiş über insansan git dediğim yerlerde çalış işte, ben sana çalışma demiyorum ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Turk futbolu sevilmez mi ya? Hic unutmam, 1999 depreminden hemen sonra 4 buyuklere -eski parayla- 2ser trilyon TL para vergilerdi iste yipranmasinlar uzulmesinler diye. Ayni donem yurt disindan gelecek, Turkiye'nin gorup gorebilecegi en buyuk yardim teklifini de ne yapacagimizi bilemeyip kaybetmistik cunku nereye harcayagini anlatamadiydi hukumet. Sonra iste sikeler cikti, futbolun aslinda gonul isi olmadigi, para ustunden dondugu yine zibilyon kere kanitlandi ama iste Turk insani vazgecemedi. Yapacaginiz ise sicariz sizin deyip protesto edemedi herseyde oldugu gibi. 1 sezon maclara gitmeseler cicek gibi olurdu her yer halbuse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Promenader said: neutrino said: Futbolu takip etmek istege bagli, hayatta kalmak icin calismak degil. Argumana bak sdf kendini çok iyi geliştirmiş über insansan git dediğim yerlerde çalış işte, ben sana çalışma demiyorum ki ? Soylediklerime cevap vereceksen konusalim, kisisellestirmeye calisma olayi. Ben uber insanim mi dedim? Gocunduysan soylediklerimden, aksini dusunuyorsan yaz okuyalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Tim said: Turk futbolu sevilmez mi ya? Hic unutmam, 1999 depreminden hemen sonra 4 buyuklere -eski parayla- 2ser trilyon TL para vergilerdi iste yipranmasinlar uzulmesinler diye. Ayni donem yurt disindan gelecek, Turkiye'nin gorup gorebilecegi en buyuk yardim teklifini de ne yapacagimizi bilemeyip kaybetmistik cunku nereye harcayagini anlatamadiydi hukumet. Sonra iste sikeler cikti, futbolun aslinda gonul isi olmadigi, para ustunden dondugu yine zibilyon kere kanitlandi ama iste Turk insani vazgecemedi. Yapacaginiz ise sicariz sizin deyip protesto edemedi herseyde oldugu gibi. 1 sezon maclara gitmeseler cicek gibi olurdu her yer halbuse. Daily sabah ama guzel ozetlemis surada; https://www.dailysabah.com/football/2017/11/21/adebayor-and-the-ethics-of-turkish-football Turk insaninda bitiyor is sonucta, ayni az calisip kolay yoldan zengin olma hirsi burda da var, o kadar cok yanlisla dolu ki ulke, nereye elini atsan elinde kaliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 neutrino said: Kulturle ilgili abi, herkes o boslugu bi sekilde kapatmak istiyor. Kimisi kitap okuyor, kimisi muzikle ugrasiyor, kimisi de gotunun uzerine oturup televizyonda mac izliyor. Bi komuniteye ait olabilmek, muhabbetini yapabilmek adina bunlar hep. Ama muhabbet de duzgun yapamiyorlar iste, ilkelliklerinden tribunlerdeki hallerini falan goruyoruz. ülkenin en zengin ve düzgün adamlarından bir tanesi futbol takımının lokomotif olduğu bir spor klubüne başkan olmaya çalışırken gerçekten çok mantıklı bir post olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2018 evet çünkü bahsettiğin o adam tamamen zevk için futbol muhabbeti yapabilmek için başkan olmaya çalışıyor, reklam ve para için değil sdfsdfs ne adamlarsınız ya her yazdıklarınız bizim söylediklerimizi destekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar