Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HTPC Tutorial'i - Build your own Netflix

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Korax said:

Ben baya hevesliydim ya bi ara, hatta kodi kurulu falan guzen htpc var evde. Bi ara nodejs ile scraper vs yazip ustune bi mobil app cakip mobil ile htpc uzerinde indirip, kategorize edip vs. falan bisi yapayim diyodum, sonra vakit olmadi ugrasamadim.

Abi ne kadar uğraşırsan o kadar az kullanıyorsun. Karmaşık olunca mutlaka bi yerde bi tıkanma oluyor, sonra amaan kim uğraşıcak moduna geliyor insan.
Sosyal ağlarda paylaş

ehuehe onu bildigim icin ugrasmadim pek zaten sdfsdf simdi iste elle indiriyorum ara ara aklima geldikce, bide isimleri duzenliyorum filebot ile sonradan karman corman olmasin diye. Gerisini zaten kodi hallediyo. Ben sirfi iste bu arama indirme kategorize etme kismini yapiyim diyodum ama iste kim ugrascak simdi dedigin gibi
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Raspberry Pi ve Usenet ile anlatirim istiyorsaniz ama bende kurulu olmadigi icin sorunlu olabilir.

Raspberry Pi 3 var bende. Netflix gibi sistem yapip telefondan falan kontrol ederek video izleyebiliyo muyuz? NAS da var bu arada, torrent client'li, browser'li falan biseyler sahane olurdu :)

edit : filmi seceyim, kendisi indirsin, izlettirsin falan demek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Rasp Pi'de çalışan bir Linux üzerine Sonarr ve Jackett kurabilirsin, bunlar da NAS'ın Torrent istemcisiyle çalışır, otomatik olarak seçtiğin şeyleri indirir.

İzletme ve streaming noktasında rpi çok yetersiz kalır, cihaza göre transcoding yaptığı için epey kasıyor makinayı. Intel Nuc alalım sana bir tane.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ya. Para harcayasim yok pek.

Intel NUC turevi bi cihaza para verecegim tek yer tatilde falan yanimda goturup gaming icin kullanabilecegim nokta olur.

Atiyorum NUC + mouse tasirim, gittigim yerdeki klavye + ekran ile tamamlarim setup'i falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Oluyor. Ama Usenet sart gibi, torrent ile de olur ama ayni kolaylikla olmaz.

Soyle abi sistem, ben yaptim evdekiler icin, ama Ankara'da simdi, ben Istanbul'dayim, ondan tekrar adim adim yaparak rehber yazamam dedim. Sanal makine uzerinden hazirlayayim ama vaktim oldugunda.

Neyse, soyle, sen biliyorsun zaten, workflow'u soylesem yeter.

Once niye torrent degil diyorsan en asagiya bak. Bir tane Usenet saglayici ediniyorsun, en kalitelisi olsun diyorsan Newsgroup Ninja (promo linki: https://www.newsgroup.ninja/?promo=unlimitedsale ), ucuz olsun diyorsan Sunny Usenet. Sonra buna ikinci bir blok Usenet hesabi katiyorsun Usenet.Farm'dan. Buna bir kere 10-15 Euro gibi bir sey veriyorsun, sonra bir-iki yil kullaniyorsun. Bunun yaptigi asil saglayicindan inemeyen parcalari indirmek. Arada sirada bazi filmlerden filan 10-100MB indiriyor. Tim filmi oradan cekmeye de calisabilir ama, programa yedek sunucuya cok bindi gibi uyari seyleri yapilabilir ama, otomasyon programina baska linkden denemesini soyleyebilirsin mesela yuk yedek sunucuya bindiginde.

Sonra bir tane Usenet indexer ediniyorsun. NZBCat ve altHUB var iyi ve ucuz. Bunlar genelde yillik, iki yillik gibi odemeler isterler ama bunlar bir kere ode, omur boyu kullan usulunde. Ikisini toplam $10'a almistim ben. Yillardir calisiyorlar. Neden gerek dersen, uploadlari Usenet'e ndkljghjlkadshf;lakshgldf gibi isimlerle yapiyorlar, bu indexerlar uploadcularla iletisim icinde olduklari icin bunu cozuyorlar. Ne kadar cok sey cozuyor, o kadar pahali gibi. Bu dediklerim iyi ama, DOGnzb gibi bir indexer olursa mesele bin bir zorlukla girilen private trackerlarin internallarini bile indirebilirsin.

Sonra NZBGet yukluyorsun. Sadece bu calisiyor verimli C ile yazildigi icin, diger uyumlu Usenet client'i Sabnzbd python, kasiyor cihazi. Bunun API'si var. Sunucularini NZBGet'e girip ayarlari filan yapiyorsun iste.

Sonra Plex yukluyorsun, Raspberry Pi icin su adam derlemis: https://dev2day.de Debian reposu da var Raspian icin.

Sonra Sonarr ve Radarr yukluyorsun, iki Mono uzerinden calisan program bunlar. Sonarr dizi ve anime, Radarr film. Soyle, sitesinden anlarsin: https://sonarr.tv

Simdi Sonarr icinde indexer bolumu var. Onlara su aldigin Usenet Indexer'larin api bilgilerini giriyorsun. Downloader bolumune de yukledigin NZBGet'in API bilgilerini giriyorsun. Media Server bolumunde de Plex'e baglantisini kuruyorsun. Radarr da ayni. Sonra Radarr'da filmler, Sonarr'da diziler ve animeler icin raflayacagi ana klasorleri beliyorsun, /mnt/nas/tv gibi.

Sonarr'da mesela add series diyip Breaking Bad'i ekliyorsun. Istedigin bolumunu, istedigin kalitelerde indiriyor. Sonra v2 filan cikarsa degistiriyor ayarlarina gore.

Son olarak Plex'de bu belirledigin klasorleri TV kutuphanesi, anime kutuphanesi diye ayarliyorsun. Istersen Plex'in icine Subzero eklentisini kurup otomatik altyazi indirmesini de sagliyorsun.

Simdi tek kalan akilli TV'de Plex programini acip izlemek. Eger Plex programi yoksa Raspberry Pi Zero W'te Rasplex kurup onun uzerinden izlemek.

Niye torrent degil? Usenet yukarda gordugun gibi bu is icin yapilmis gibi. Sonarr ve Radarr Usenet uzerine kurulmus programlar, indexerlar uzerinde API ile arama yapip inderme uzerine. Indexler'lar da dogrudan bu is icin calisiyor. Torrent tracklerlari ve Deluge gibi clientlerin API'leri baglanabiliyor ama yamalanmis gibiler. Ne Sonarr Deluge'u tam olarak yonetebiliyor, ne de trackerlarin API'ler her seyi destekliyor, tam cozum veriyor. Usenet ile mesela inmeyecek bir dosya daha 10mb inmeden fark edilip indexerdan yeni dosya aliniyor, torrentte ise seed gibi seyler yuzunden inemeyenler oyle inmeyi bekliyor yerine yenisi gelmeden. Sonradan yamalanmis iste, polish edilmemis.

Otomasyonun yolu bu abi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
"roket adam" said:
İzletme ve streaming noktasında rpi çok yetersiz kalır, cihaza göre transcoding yaptığı için epey kasıyor makinayı. Intel Nuc alalım sana bir tane.

Nerede izledigine bagli. PC'den izleyince Plex Player mpv tabanli oldugu icin herseyi transcoding olmadan oynatiyor, performans sorunu yok. BIlgisayarda da dedigim gibi Rasplex ile her seyi transcoding olmadan izleyebilmeli olmalisin ama emin degilim, yalan soylemeyeyim. Bildigim kadariyla Rasplex de mpv tabanli ama emin degilim, eskiden aklimda kalan bilgi sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

"torrentte ise seed gibi seyler yuzunden inemeyenler oyle inmeyi bekliyor yerine yenisi gelmeden. Sonradan yamalanmis iste, polish edilmemis"

Evet şuna çok şahit oluyorum maalesef, sistem olması gerektiği kadar pürüzsüz çalışmıyor. Mesela direkt tüm sezonun torrenti varken, daha az seederi olmasına rağmen her bölümü ayrı ayrı indirmeye çalışmasına anlam veremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Rasplex Plex Home Theater portuymus, cogu seyi calistirir o da XBMC tabanli. Simdiki Kodi iste.

Ama mpv kadar kaliteli degil tabii, gunumuzde imkani olup da vidyo izlemek icin mpv kullanmayan ya bilmiyordur ya da aptallik ediyordur. Acik ara en iyi VLC gibi dinazorlarin yaninda.

Sunu da vereyim bari:

macOS: https://lhc70000.github.io/iina/
Windows: https://github.com/cmdrkotori/mpc-qt
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
"roket adam" said:
Mesela direkt tüm sezonun torrenti varken, daha az seederi olmasına rağmen her bölümü ayrı ayrı indirmeye çalışmasına anlam veremiyorum.

Ben anlam verdireyim oyleyse. Dedigim gibi, torrent yama bu programlara. Usenet'te tum sezon set halinde bulunmaz, bolum bolum olur her sey. O mantik yok yani Usenet'te, sistem oyle bir olanak sunmuyor. Upload eden tum sezonu bir seferde yuklese bile Usenet'te bunlar tek tek dosya olarak gorunuyor. Bu nedenle Sonarr ve turevleri de bolumleri tek tek aramak uzerine programlanmis temellerinde. Sezon olarak arat dese Usenet uyumu bozulacak, yani Usenet icin farkli sistem, torrent icin farkli sistem kurmalari lazim. Ama torrent siteleri genelde boyle bir API sunmadigi icin, sunsalar da uniformity of design olmadigindan (tum, TUM, Usenet indexerlar newznab standartinda API'ler sunarlar) Sonarr'in torrent arama desteklemesi pek mumkun degil.

Jackett kullaniyorum demissin bak, Jackett'in yaptigi her tracker icin ayri scriptler yazarak aramalari newznab API'sinde Sonarr'a vermek. Yeni tracker'larda yaptigi aramayi Usenet gibi sunuyor.

Bunun bir kotu yani da mesela Breaking Bad sadece sezon olarak ya da tek paket olarak yuklenmisse tek tek bolum aradigindan bazen indirememesi oluyor.

Boyle. Sistem Usenet icin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Eski Intel SB mobo/CPU/RAM + GPU kombosunu ufak bi mid-tower'ın içinde koydum salona. Gerek mining gerek HTPC her şeye geliyor.

Yeni nesil mid-towerlar zaten ufacık olduğu için büyük ekran televizyonun altında pek sırıtmıyor. Fanlar kaliteliyse zaten idle'da kesinlikle duyulmuyor sistem. Hatta mining yaparken dışarda az miktar gürültü olduğunda arka plana karışıp gidiyor fan sesi.

Compact olmuyor tabi midtower ama evde salonda duran eşyanın yerini zaten değiştirmiyorsunuz sürekli lokasyon değiştirmiyorsanız. Eski veya fazla GPU istemeyen oyunları da rahatça oynuyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
dasaaa said:

1920x1080 olmayan eski laptop var. olur mu? sacma mi olur?

TV'ye baglayacaksan ne farki var ki abi? Ama laptop filan, fanli cihazlar olmaz bence. ARM ya da yeni nesil (en yeni nesil) Atom edin bence. RPi3 cok iyi oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi niye uğraştığınızı anlamadım popcorn time uygulaması varken.

gerçekten acayip can sıkıntısı herhalde şu kadar işle uğraşmak. torrent'e düşen bütün dizi ve filmler otomatik ekleniyor sisteme ve istediğini açıp izliyorsun. alt yazıları da kendi bulup ekliyor. nadiren saçmalıyor gidip elle düzeltiyorsun.

bilemedim yani.
Sosyal ağlarda paylaş

sunu alicam sanirim yaw

https://www.amazon.com/gp/product/B0761SK3J9/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B0761SK3J9&linkCode=as2&tag=wireless2018-20&linkId=eb29785e6461c3e231ccd93cd38ff35b#customerReviews

rasb o kadar guclu degilmis bilmem ne..

bir de bu varmis ama nedir, ne degildir bilmiyorum.
https://www.amazon.com/dp/B07226D7LH/
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Buna verecegin parayla kac sene Netflix kullanirsin, hic be boyle sacma sacma geek isleriyle ugrasmazsin. Usenet'e para, API'lerle ugrasma, olme yani.

liste cikart,

aha bunu al buradan,
aha bu kasayi al
bir de sunu al.

sonra bunu kur diye

alalim kanka

ama rasp guclu degilmis yani. bir de rock64 falan dusun bir. ona gore de bunu al, sunu al.

ama ayni paraya gelecek hepsi bence.

hodri meydan gerge baskan! bir de cikmamis seyler yazma bana.

urunler hemen simdi alinacak seyler olursa sevinirim, rocketin dediklerini yapiversin iste.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...