Phoenixlin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 monoscope said: bu akademik kısmını online olarak halledebileceğim cover edebilecek siteler kurslar arıyorum bakalım. onun dışında datacampe devam arka arkaya iki mesaj olacak da diğerini editlemeye üşendin (daha önce cevap yazacaktım da makale submit deadline'ım vardı unuttum :d) Akademik kısmı için online linear algebra/statistics/probability/bayesian/probabilistic graphical models gibi dersler alman lazım. Online olarak ararken bu dersleri ara, yolunu bulursun. Gerekirse kitaplarını falan al, oku sorularını çöz.
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Tim said: Abi birakin denesin adam. Olmazsa olmaz. Ne diye hevesini kirip duruyosunuz? Hayir bi de belki cok daha akilli adam sizden? Kendinizce zor barsayip haci cok zor yapma deyip duruyosunuz. Bi garipsiniz. 11 yıldır tanıdıgım adam hakkında istediğimi derim sana ne olm
Tim Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Isterse babanin oglu olsun olm. Heves kiriyon. Arkadassan arkadasligini bil sdf
Lyv Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Kendi potansiyelini kisi en iyi kendi bilir. azicik bakin bakalim 3-4 sefer tekrar edin, konunun uzerine gidin. Hala kafanizin almadigini ve yapamayacaginizi dusunuyorsaniz birakirsiniz.
Emre333 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 linearalgebra/statistics/probability/bayesian/probabilistic graphical models iyide zaten statistic dedigin seyi ogrenirken bodozlama probability ve bayesian ogreniyorsun. ardina da diger pprobably modelleri cok buyuk bir olay degil. bence bazi seyleri fazlaca abartiyorsunuz ya da belli bir yastan sonra zor geliyor. gecen sene burada bir cocuk 1 ayda phyton, biraz ml filan ogrenip text summarizer yapti. (google searchleri optimize edip uzun textlerden ne aradigini en uygun sekilde summarize edip koyuyor) simdi japonya da projeye cagirdilar bebeyi direk
sardalya Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 hevesi olan adam zaten ogrenir en iyisi de olur, bu sorular biraz bana "keske birisi olmaz dese de hic totomuzu kaldirmasak" gibi geliyor.
senko Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 o cocuğun geniusluğu olmuş biraz 1 ayda support vector machine öğrenemedim ben
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Emre333 said: linearalgebra/statistics/probability/bayesian/probabilistic graphical models iyide zaten statistic dedigin seyi ogrenirken bodozlama probability ve bayesian ogreniyorsun. ardina da diger pprobably modelleri cok buyuk bir olay degil. bence bazi seyleri fazlaca abartiyorsunuz ya da belli bir yastan sonra zor geliyor. gecen sene burada bir cocuk 1 ayda phyton, biraz ml filan ogrenip text summarizer yapti. (google searchleri optimize edip uzun textlerden ne aradigini en uygun sekilde summarize edip koyuyor) simdi japonya da projeye cagirdilar bebeyi direk Evet öğrendiğin basit probability'yle hidden markov modellere giriş yapabilirsin kesin. Bayesian'da zaten sadece priorlar ve posteriorlardan kurulu (aslında öyle ama değil de =)) 1 ayda python ve ml öğrenmiş diyorsun iyi güzel hoş da ne öğrenmiş abi? Sıfırdan matematiksel loss function falan bulmuş da ordan mı yapmış text summarizerını? Yeni bir şey mi geliştirmiş? Akademik paper mı basmış? Text summarization sanıyor musun ki çözülmemiş bir alan NLP'de? Hayır... Sadece konsept olarak öğrendiği şeyleri, biraz da mühendislik zekası kullanarak birleştirmiş ve bir ürün ortaya çıkarmış. Bu aşağıladığım ya da küçük gördüğüm bir şey değil sakın yanlış anlamayın. Ama dışarda, ML işlerinde kimse sizden böyle şeyler istemeyecek. Hani diyorsanız ki ben az biraz bilgimle, hiç yapılmamış bir işle startup kurar, işimi yaparım. Yapmanız gereken tek şey zaten içine biraz ML biraz big data biraz blockchain (keyword generator çalıştır) katmaktan ibaret. Yok ben bu işlere girmek istemiyorum; ben geleceğimi önce Google/Facebook/Amazon tier hen ML/DL işleri yapabileceğim hem bu işlerin research'ünün içinde bulunabileceğim hem de kendimi geliştireceğim yerler arıyorum diyorsanız; o 1 ayda her şeyi öğrenen çocuk zaten sizin rol modeliniz değil. Onun haricinde tekrar özetimi geçiyorum: Para için bu işe giriyorsanız ve amacınız bir şirket kurmak değil, bir şirkete girmekse (kalburüstü); bu işi temelinden sonuna kadar, adam akıllı öğrenmeden hiç bir zaman seçilmezsiniz. Bu işler video izlemekle olsaydı, emin olun Linkedin'den 2 saniyede arayıp bulabileceğiniz ML/DL iş ilanlarında "minimum MsC but PhD is preferred" yazmazdı. Kendi işinizi kuracaksanız da zaten basit fikirlere ihtiyacınız var. Sonrasında altınıza alırsınız benim gibi ırgatları, biz size çalışırız =)
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Son dönemde en rahatsız olduğum adam tipi iki ML videosu izleyip tool'la bi şeyler geliştirince kendini ML allahı sananlar ya. Hiçbi iddiam olmadan acaba kişisel bi projem için bi şeyler çıkarabilir miyim diye Andrew Ng'nin Coursera'daki kursunu takip ediyodum onu da bıraktım zaten. Aynı kafayla girecek olursa buyursun https://www.coursera.org/learn/machine-learning Onun dışında bana akademik kariyer yapsaydım dedirten ana konu olabilir ya. Geyik gibi olmasın ama AI daha hızlı büyümeye başlamadan önce ahlak gibi insani tanımlamaları idrak edip bizi yok etmemeleri için önlerine bi neden koymak lazım sdf
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 İnsanın ahlakı etiği türlü türlü ve yer yer 0'a yakınken; AI kimin ahlakını örnek alacak =)
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Biz bulamadık belki AI bulur, olmadı belki sebepsiz yere altruistik olmayı seçerler sdf
Tim Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Kojiroh said: Onun dışında bana akademik kariyer yapsaydım dedirten ana konu olabilir ya. Geyik gibi olmasın ama AI daha hızlı büyümeye başlamadan önce ahlak gibi insani tanımlamaları idrak edip bizi yok etmemeleri için önlerine bi neden koymak lazım sdf https://cdn.dopl3r.com/memes_files/lewis-atpolarsaurusrex-why-is-everyone-saying-humans-are-fed-if-we-ever-get-in-a-war-with-robots-like-just-throw-a-cup-of-water-orn-them-lol-27122017-2112-elon-musk-atelonmusk-replying-to-atpolarsaurusrex-holy-shit-youre-right-LQoGS.jpg
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2018 ASFKJHGASD efsaneymiş düşünmemiştim hiç, yağmur var kar var
aquila Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 https://medium.com/@XiaohanZeng/i-interviewed-at-five-top-companies-in-silicon-valley-in-five-days-and-luckily-got-five-job-offers-25178cf74e0f
reyou Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 aquila said: https://medium.com/@XiaohanZeng/i-interviewed-at-five-top-companies-in-silicon-valley-in-five-days-and-luckily-got-five-job-offers-25178cf74e0f bunda sasilacak bisey yok cunku top tier sirketlerin hemen hepsi ayni interview processinden geciriyor. 1- phone interview / 1-2 tane algoritma sorusu 2- on site, 4-5 tur, algorithms, white board coding, system design, behavioral 3- interview with hiring manager yani zamani olsa birak 5'i 2 haftada 15 sirketten bile teklif alabilirdi. sirket adini ortadan kaldirip sadece gorusmelere girse, hangisinin kim oldugunu bile anlayamaz. hiring process is broken. ben de sunu birakiyim; https://medium.com/javascript-scene/tech-hiring-has-always-been-broken-heres-how-i-survived-it-for-decades-b7ac33088de6
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2018 Admaın en başında Amerika'da çalışma izni var. Daha 0. maddeden patlıyorum :(
Öne çıkan mesajlar