Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt Dışı Alış Verişe Ek Vergi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Xcon said:

Sıkıntı o işte ne olacağı belirsiz steam yada oyun firmaları bu ek kdv'yi kendilerinden çıkmasına razı olacak bir dünya düzeni kafasında olmadığına göre; şu an fiyatlara yansımayan bu %18 ek bindirme çok yakında fiyatlara da yansır. Şimdilik sözde evet oyun alımında kdv içinde deniyor ama ben fiyatların bu şekilde kalacağına inanmıyorum.

Bu ülkede hiçbir zaman güzel bir şey olmaz. Gabe siz rahat olun babalar kdv size yansıtmayacağız diyecek göbekli kişilikte biride değil, sonuçta herif parayı steam ile bulduğu gibi Half Life serisini bile bir köşeye atmış.

Ya varsın cebinden vermesin de bize soksun, yeter ki devletle inatlaşıp "Steam komple yasaklandı, VPN olmadan coop bile yok size" durumuna gelmeyelim PayPal gibi.
Mesaj tarihi:
en son benzer bisi oldugunda toptan yansittilardi gecen sene marttan sonra:

March 2017:

New Zealand - 15%
Switzerland - 8%
South Korea - 10%
Japan - 8%
Iceland - 24%
South Africa - 14%
India - 15%

April, Serbia - 20%
May, Taiwan 5%
July, Australia 10%
Mesaj tarihi:
ben bu kdv goygoyunun suan için dandik habercilikten kaynaklandığını dusunuyorum

her ülkede yazılan bir note dışında bişi yok
kdv alındığına dair bi kanıtta yok

imamın dediğinde de haklı

yeto tık alma haberciliği bunlar bence hep
oyun ve teknoloji basınına sorsan basın olmak çok zorlu çok çileler cekiyorlar :D
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
abd'deki kardesime sideshow'dan figur aldirdim.

DHL tipi bir kurye ile istanbul'a yollatacagim , icinden orijinal faturayi gondertmeyecegim , sadece hediye olarak kuryeye tanitip, iste 3-4 euro bedel verecegim.

bu sekilde gumruk bu mali alip vergiye dahil eder mi ?
Mesaj tarihi:
Eder, posta yolu ile yollar fiyati dusuk deklare ederse arada kaynar ama

Dhl gibi ozel kargolar dikkat cekiyor + aracilik vs binturlu dalga dondugunden ozellikle emek harciyorlar ek masraf ciksin diye :p
Mesaj tarihi:
dev gibi bir kutu , kacisi yok sanirim .

gumruge tabii oldugunda bi tane form yolluyorlar, bu kisiseldir diye beyan ediyorsun. Bu sekilde gumrukten kacirabilen oldu mu ?
Mesaj tarihi:
ole bi dunya yok

figuru kutusundan cikarsin, atlet, corap don vs olan bir kutuya koysun, yaninada dikkat cekmemek icin resim, anahtarlik, kullanilmayan telefon sarji, terlik vs filan atsin soyadi ayni ise cok rahat posta yolu ile yedirilir

ben sunu bes kurus vergi odemeden anneme yollamistim disarda iken

http://nogamenotalk.com/content/uploads/2011/11/Skyrim-Collector-Statue-5-620x348.jpg
Mesaj tarihi:
olm nası yani. dışardan tr'ye, arkadaşına falan kargoyla bir şey yollayamıyorlar mı hediye diye deklare ederek? eskiden problem olmazdı böle saçma sapan fiyatı olan şeyler göndertmedikçe
  • Yeni Oluştur...