Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonunda topluyorum

tunch

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Senelerdir beklediğim sistemi 13 kasım civarı (düğünde takılanlar alıcaz :p) sonunda topluyorum.

İlk aşamada sadece kasayı toparlıycam

Üst limit 7k TL

Ekran kartını amazondan alıcak şekilde düşünüyorum. Arada kaldığım nokta 8. nesil inteller ile ryzen arasında kalmış olmam.

Bi yandan b350 sistem toplayıp ryzen 2 için yatırım yapmak mantıklı duruyor , diğer yandan i5 8400 alıp uzun süre dert tasa yaşamamak.

Buyrun elleri görelim

Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni nesil Intel işlemcilere baktığında en üst seviye olan i7 8700k dengi AMD R7 1800x den yaklaşık %20 daha iyi performans veriyor.

Ancak I5 serilerine baktığımızda AMD'e denk gelen R5 serisi ile performansları hemen hemen aynı. Bu durumda fiyata baktığımızda da fiyatları arasında büyük bir fark yok. Yani bütçe açısından high-end işlemci seçmedikçe ne bütçe ne de performans olarak bir farkı yok.

Şahsen ben AMD yi tercih ederim. Nedeni de AMD her çıkardığı yeni seride Socket değiştirmeden çıkardığı için aynı anakart ( belki bir bios update gerekebilir) ile sadece işlemci değiştirerek sistemini güncellemene olanak sağlıyor. Intel'de bu durum sıkıntılı. Yeni bir Intel işlemci yeni bir anakart demek.

Ryzen2 için 2018'in ilk çeyreği diye söylentiler var ama bu durum değişebilir. Ryzen içinde bir kaç ay farketmişti. Zaten çok büyük bir performans farkı olacağını düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ryzen 5 1600 ve b350 platformda neredeyse bütün konuştuğum kişiler hem fikir

ekran kartı konusunda şöyle bi sıkıntı var, hali hazırda benim ekran 1080p, haliyle ekran değiştirmeden 1060 yukarısı orta vadede ölü yatırım gibi olucak duruyor. bu jenerasyonu 1060 ile geçip, bir sonraki 2xxx gibi serilerde hala oyun oynuyor olursam (çoluk çocuk ne yaptırıcak belli değil) orda bi xx70 xx80 gibi bi upgrade mi daha mantıklı olur, hazır para verken al 1080 5 sene rahat et mi? Orda bi kafa karışıklığı var açıkçası..
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia'nın bu kadar rahat olmasının nedeni AMD'in yeterince iyi cevap verememiş olması. GTX 1080, halen günümüz oyunlarına gayet yetecek durumda. Nvidia, yeni çıkacak oyunlar da( özellikle 4k da ) iyi performans veren ürün sunmak için oyun piyasasının durumunu bekliyordur.

Asıl soru 5 yıl boyunca 1080P de kalacağından emin misin :)
Öyle ise GTX1080(ti) yada Vega64 seni her turlu rahat ettirir.
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:

Dark_Soul said:

Kendin toplasan 1.5k aşşağısına falan gelir herhalde.

4800 liraya 1080 ekran kartlı ryzen 1600lü bi sistemi toplarsan 2 tane alıp birini sana veririm

ben toplayabilirim sanirim ya, alican mi lan cidden :D

bilgisayar var gerci de yenisini hanima veririz artik

Gerci yok lan euro 4,50 oldu :/ 4 haliyle zor bela sacma sapan birsey toplardim, 4,5 ile zkmi toplarim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...