Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evden çıktım yerime kiracı arıyorum (maltepe)


Liebe

Öne çıkan mesajlar

Selam ahali,

Evin konumu maltepe belediyesinin 2 yan sokağı sahil tarafında. Minibüs yoluna 2. apartman ve sahil tarafına bakıyor.

3 cepheyi görüyor, yazın oldukça sıcak oluyor. Ben klima taktırmadım pervaneyle idare ettim ama klima delikleri falan hazır takılıp bu giderilebilir.

Apartman hakikaten çok düzgün hacı bir amcanın. yılın 4-5 ayı apartmanda kalıyor, geri kalan zaman almanyada. 2014 ekim ayında 1100 liraya girdim, ilk sene işsiz kaldım rica ettim zam yapmadı. ikinci sene 100 lira yaptı. bu sene de 100 lira zam yaptı. 1300 lira şu anda kira.

50 lira aidat var.

Daire 3+1, 100+ m2 civarında sanırsam. Odalar çok kullanışlı, hele ebeveyn odası kocaman. Mutfak kocaman, salon da oldukça büyük.

Banyo biraz küçük gibi çamaşır mak. sığmıyor ama mutfakta yeri var, fotoğrafını koyarım hiç sırıtmıyor gizli saklı bir yerde. Aslında çok küçük de değil de küvet kocaman ondan yer daralıyor aslında.

Konum olarak bence oldukça iyi yerde. Sahile 5 dk yürüme mesafesinde. Gerektiğinde metroya da yürümüşlüğüm var 12-13 dk sürüyor max.

11 senelik sanırım bina, mantolaması var kışın 170 lira üstü doğalgaz faturası gelmedi daha.

Gelelim evin eksilerine;

-Duvarlar azıcık ince, alt komşumuz eski ünlü bir türkücünün evi, kendi rahmetli oldu ama çocukları da sanatçı ve zor da olsa 3 senede anca sessiz olmalarını sağlayabildik. önceden gece 1-2 gümbür gümbür açıyorlardı müzik sesi şimdi uzun zamandır akşam 10-11 dediler mi kesiyorlar müziği. Yine de haftasonu gündüz vakti bacımsınnnnnnn diye şarkılar dinleyebilirsiniz.

-Yazın hamam gibi oluyor full güneş aldığı için. Güneş giren eve doktor girmez o açıdan iyi aslında sdsfds. Klima şart sıcağa gelemiyorsanız.

-Dönem dönem hamam böceği görmüşlüğümüz var. Sanırsam apartmanın içinden geliyor, üst komşu da söylediydi var evde diye.

-Merdivenler ve asansör baya dar. Asansör iki kişilik ve genelde sevişmeye başlıyorsunuz istemsizce binince. Erkek erkeğe binmemekte fayda var.

-AKp maltepe binası yakında baya asdafasd 15 temmuzda dombıra eşliğinde uyumaya hazır olun. (kulak tıkacı aldım ben mis gibi)

Başka da aklıma geldikçe yazarım. Foto da ekleyeceğim.

Bu kadar güzel madem ev niye çıkıyorsun dersen, bostancı köprüsüne yakın ev bulduk 0 oldukça uygun fiyata. Çocuk düşünüyoruz ve kayınvalideye yakın olsun ev istedik. Eşim ayrıca Levent'e gidip geliyor her gün yolu da kısalmış olcak ve en yakın arkadaşıma 1 sokak mesafede. Böyle ev denk gelmese çıkmak gibi bir niyetimiz yoktu yani.


Tahminimce 1600e falan verirler evi. 1000 euro depozito istiyor yalnız ev sahibi bu konuda çok takıntılı amcamız, diyor ki istiyorsan paranın üstüne imzanı at 20 sene sonra gel aynı imzalı parayı sana geri vereceğim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

+Bisiklet koymak için çok güzel kilitli bir yer var apartmanda, 2 tane bisiklet koyuyorum benden başka koyan yok zaten.

+Açık otoparkı var, kumandalı falan değil kapı ama en azından sokağa bırakmıyorsun arabayı.

+Balkon var ufakça ama güzel 4 kişi oturup içebiliyoruz masa falan koyup.

+Önü sağı solu ferah oldukça öyle dipdibe değil binalar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

evden çıktıysan nedne yerine birini arıyorsun ?


Bunu yazacaktım unuttum, kontratımda 3 ay önce (anasınınki) bildirmek gerekiyor yazıyordu ben böyle çok aniden çok güzel eve denk gelince lap diye gidip kontrat yaptım ev sahibim anlayışla karşılar seviyorlar beni diye. azıcık gönül yaptılar ama bahsetmiştim önceden de burdan gidip gelmemiz falan artık zor oluyor anneye yakın ev istiyoruz diye. yerime de gerekirse kiracı bulmaya çalışırım dedim, amacım bu hem gerçekten oturulmayacak ev olsa hayatta gelip burda yazmam maksat biraz da bi patinin işi görülsün. pek sanmıyorum da burdan biri çıksın zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

evden çıktıysan nedne yerine birini arıyorsun ?

1300 kirası olan 11 yıllık binaya 4.300 depozito isteyen evi kim napsın.


ben eve girdiğimde 2800 lira depozito vermiştim şimdi çıkarken 4350 lira alıyorum. yatırım gibi aslında ev sahibinin tek derdi kiracının parası erimesin. dün gibi hatırlıyorum amca dedi ki gel 10 sene sonra bu 1000 euro yine senin işine yarayacak, ben sana 10 sene sonra 1000 lira versem napacaksın inan senin işine yarıyor bu demişti. o zaman çok gelmişti ama şimdi ne kadar haklıymış adam diyorum sdasfasda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

lel sahile doğru giderken ilk 4 yoldan sağa dön orada bizim apartman

yanlız o kiraya orada daire nasıl buldun oha. 2014 te senarious aynı sokakta eskiden fotokopici olan emlakçının üstünde daire tutmuştu 1350 ye mi ne


Abi işte o yüzden körlemesine tuttum düşeş denk geldi o zaman diye. Bütün maltepeyi tavaf etmiştim hiç ev yoktu 1300 altına
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...