Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soğutma suyu

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

biraz önce şirket arabasıyla gebzeye gelirken hararet göstergesi yanmaya başladı, büyük olasılıkla radyatörün soğutma suyu bitti.

fiesta 2015 model araç. saf su dışında bir şey eklemek gerekir mi, ne kadar koyulmalı? servise kadar dayan, onlar değiştirsin mi (yolda kalmıyım lan)?

az bilgi verebilecek olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

kafalardaki soru işaretlerini giderelim;

saf su aküye konur, coolant'a saf su konulur diye bir kural yok. zaten yeni akülerin çoğunda su olayı da kalmadı.

coolant'a antifirizli su konur, rengi pembe olur.

coolant'a su koymak periyodik bir şey değildir.

periyodik su koyduğunuz yer silecek suyudur.

silecek suyuna sürekli çeşme suyu koyarsanız bir süre sonra kireçten dolayı püskürtme ağızları tıkanabilir.

coolant'a çeşme suyu geçici bir çözüm olarak konulur. sorun olmadığı durumlarda coolant kapalı devredir, suyu hiç eksilmez. su eksiliyorsa zaten bir kaçak vardır. böyle durumda çeşme suyu konulur, servise kadar idare edilir.
Sosyal ağlarda paylaş

misal ben şöyle bir öküzlük yapmıştım zamanında,

akşam ayıklamışım bi kızı, eve götürüyorum, yolda hararet göstergesi yanmadan coolant azaldı uyarısı geldi. sallamadım tabi, işimiz var, eve kadar gittik.

neyse işte malum sabah oldu, geri götürüyoruz emaneti, arabayı çalıştırınca bir daha yandı, dedim şunu bıraktıktan sonra sanayiye giderim. temin ortasında kaputtan dumanların çıktığını görmemle kendimi emniyet şeridine attım.

kaputu bi açtım, radyatörde su kalmamış, arabada da su yok, temin ortasındayım, kıza dedim sen kapıları kilitle bekle içerde. dağ bayır tırmandım yol kenarından, bi kulübe buldum, 5 litrelik erikliyi doldurup geldim geri, hazneye boşalttım. o şekilde servise kadar idare ettim.

baktılar, radyatör hortumu patlamış. bunlar hep patlıyor üretim hatası diyip değiştirdiler.
dumanı görmeden çözmek lazım. dumana rağmen biraz daha gitsem motor yatak saracaktı. hemen bakmak gerekiyor, zorlamamak lazım.

alt metin: dandik arabayla kız ayıkladım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...