mokoko Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 evet yine ben evet yine vergi konusu https://tr.sputniknews.com/amp/ekonomi/201710151030599133-internet-dev-kdv-yukumlulugu-geliyor/ said: Torba tasarının önceki günkü görüşmelerinde kabul edilen düzenlemeye göre Türkiye’de işyeri ve ikametgahı olmayan ve gerçek kişilere elektronik ortamda hizmet sunanların katma değer vergisi (KDV) ödemesi gerekecek. Hürriyet Gazetesi'nden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre düzenlemeyle ilgili komisyona bilgi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Mesela ben, cep telefonumdan bir program indiriyorum, bu program şu anda yüzde 18 KDV’ye tabi. Mevcut sistemde diyorum ki ben ‘Ey vatandaş, git, bunu, sorumlu sıfatıyla beyan et.’ Kimse beyan ediyor mu? Etmiyor" dedi. Yeni sistemde ise bu yükümlülüğün şirketlere geçtiğini ifade eden Ağbal şöyle devam etti: "Diyoruz ki şimdi, nihai tüketiciye doğru Türkiye’ye yönelik devamlılık arz edecek şekilde bir hizmet sunuyorsanız, bundan sonra vergi mükellefi olacaksınız. Ben bunu takip edeceğim. Bakın, bugün diğer alanda da biz gittik mesela —ismini vermeyeyimbir firmaya ‘Kardeşim, sen Türkiye’de kazanç elde ediyorsun. Resmen seni vergi mükellefi yaptık’ dedik. Ondan sonra geldiler ve ‘Tamam oturup konuşalım’ dediler." 'Booking.com'un faaliyetlerinin durdurulması online pazardaki dengeyi bozdu' HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da, düzenlemenin akla ilk etapta Booking’i getirdiğini söyledi. Booking dışında da çok geniş bir alanın bu kapsama girdiğini söyleyen Paylan, "Ne kadarlık bir ölçekten bahsediyoruz?" diye sordu. Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk bu soruya "2016 yılı Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre yurt içinde vatandaşlarımızın yurt dışından kartla alışveriş işlemleri toplamı 5.4 milyar lira civarında. Bunun aşağı yukarı yüzde 30’luk kısmının elektronik ortamda sunulan hizmetlere ait olduğunu varsayıyoruz" yanıtını verdi. şurama da biraz vergi pls http://www.kulak.gen.tr/images/kulak-arkasi-agrisi.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 yabancı bankaya ait dijital alışveriş kartı çıkartıp oradan mı yapalım illa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 farketmez ki onu da keşfederlerse yurtdışından gelen her ürünü gümrük deposuna çekerler gidip 334224 kişi sıra bekleyip vergisini verip alırsın ürününü yada ups'nin vs yaptığı gibi kardeş malın gümrüğe takılmış 100 euro tokalarsan çıkartıp getireceğiz diye sana mail atar sende ya ürün yada 100usd diye karar verirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 hatta o gelgel isini abi tanidigin sirketi ustleniverir sevabina her ilin gumrugu olur mesela gibi..bunlarin hepsi sevabina tabi bakin sayin devlet buyugumuz basbakanimizin neredeyse butun akrabalari istanbul kizilay in yonetiminde gorev almis.. bu arada kizilay su anda en garanti para kazanan saglik kurumu..catir catir hemde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 nası bi aktiviz bi de mühaş'ın açtığıyla aynı konu di mi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2017 Amazon falan göndermeyi kesince o KDV gene bize kaçacak mecburen yerel firmalardan alışveriş yapmak zorunda kaldığımız için. Rekabet kalmayınca artık indirim/kampanya yapmayı falan da tamamen keserler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 yav abicim akıl mı yok bu adamlarda, kafa mı yok, ekonomiden anlayan tek bir milletvekilleri dahi mi yok, yoksa kasten ülkeyi mi yoketmeye çabalıyorlar? Cem Toker de diyor, Necmettin Erbakan da demiş, benzeri politikacıların da ağzından duyduğum şey, düşük vergi üretimi arttırır, uzun vadede devletin daha çok vergi elde etmesini sağlar, halkın da işine yarar devletin de... bunlar habire daha çok vergi habire daha çok vergi daha çok zam... gerçi kendileri de haklı, halk "nasıl bir aktivism yapabiliris" geyiği boyutunda takılmaya devam ettikçe, kazık geçirildikçe mutlu oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 Paraları kalmadı, ülkede para yok, o yüzden bu abanmalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 Uzun vade değil çünkü dert, para bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 Ben artık bu adamlara kızamıyorum, bu adamları dövüp ülkeden kovmayan halka kızıyorum. Sanırsın orta seviye arabaya %200 vergi değil de, 2 milyonluk Ferrari'ye 6 bin liralık vergi ödüyoruz da, ona şikayet ediyoruz... http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-maliye-bakanindan-onemli-aciklamalar-2050834/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2017 vergi vergi vergi vergi vergi vergi vergi http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/maliye-akilli-ceplere-goz-dikti-2050367/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar