Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve öğütücü


Valeron

Öne çıkan mesajlar

tad olarak bişi farketmiyo ancak uzun süre duruyorsa çekirdek olarak bayatlaması daha yavaş oluyor işte. birde çekirdeği çekerken güzel kokuyor, gerçi ben artık almıyorum o kokuyu ama başkası girince ne güzel kokmuş diyor.

bıçak olayına gelirsek benim bildiğim çekirdeği bıçakla parçalarken herhalde vuruşun etkisi ile çekirdeği yakma olayı falan varmış ama ne kadar farkeder bilemedim.

el değirmeni al ya da onlarda gayet iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bıcakla ögütücü arasında ciddi bir fark. Bıcak kahveyi rastgele parçalara ayırır, parçacıklar aynı boyda olmaz tam olarak. Kaliteli ögütücü ise hepsini birbirine yakın parçlara ayırır.

Bunun tat üzerindeki farkını şöyle bir analoji üzerinden açıklıyayım. Patates haşlayacaksınız diyelim bir tane büyük parça bir tane de küçük parça kestiniz suya koydunuz. Önce küçügün haslanacagını herkes bilir. Bu durumda kücügü sudan cıkarabilirsiniz ve sonra büyügün olmasını bekleyebilirsiniz. Ama yüzlerce kücük ve büyük parça olsaydı tek tek kücükleri cıkarmakla mı ugrasacaktınız?

Kahve taneleri de böyledir belirli bir süre demlenirler. Eğer kahve tanelerinin boyutları birbirinden cok farklı ise taneler patates örneginde oldugu gibi bir kısmı olmus hatta geçerken digerlerinin daha zamana ihtiyacı olacaktır. Bu da kahvenin tadını olumsuz etkiler. Siz 5dk demlediginiz kahveyi ictiginizde aslında icinde 10-20dk demlenmiş gibi tat veren aromalar da vardır.

Bu sebeple ögütülmüş kahve taneciklerinin hepsinin birbirine yakın boyutlarda olması istenir böylelikle suda geçirdikleri aynı zaman için aynı aromaları(molekülleri) salarlar suya.


El ögütücüsü üstte atılan gibi iş görür daha ileri seviyeleri de var ama ileride bakarsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Manueller filtrede hayattan bezdirir öğüt allah öğüt. Bıçaklı alacaksan 30-40 liralık sinbo al, yoksa alma. İdare ediyo o bi arkadaşımda kullandım, gurme tadım yapamıyosun ama kahve mi kahve diyosun. 150 liralık filtre kahve makinesinde çok farketmez hakikaten, bence minimum bütçeli otomatik değirmen al. Senden pek el değirmeni fetişisti kahvecisi kokusu almadım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok be abi

ben çok kahve içiyorum açıkcası ama öyle bu colombiaymış,bu şuymuş vs gibi bi damak tadım yok.

filtre kahve olsun bana yetiyor.

zaten h.içi evde olmadığım için sadece h.sonları 2 gün demliyorum ve 3 bardak çıkacak kadar demliyorum,daha içersem dışarda içiyorum zaten.

dediğin gibi gurme kafam yok.

ben sinbo alam o zaman ya

drall sana çok güvendim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi yakınlarda yok maalesef

gene arabayla gitmem lazım ve her seferinde onunla uğraşamam açıkcası.

starbuckstan alıp çektiriyodum ama dedim çekirdek alıyım istediğim yerden kendim çekerim böylece starbucksa veya tchiboya muhtaç kalmam.

(çünkü metro da falan da kahveler var ama hepsi çekirdek)

denemiş olurum diğerlerini de diye düşündüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

go go amazon.

kendim çekerim diyorsan bu, bende var memnunum. 80 gr falan öğütebiliyorsun tek seferde. 4 fincan için 24 gram falan çekeceğin için yeterli olur.
https://www.amazon.com/gp/product/B00P76C3DO/ref=oh_aui_search_detailpage?ie=UTF8&psc=1

Elektrikli istersen de alttaki, bıçaklı değil öğütücülü, f/p ürünü.

https://www.amazon.de/dp/B00R7HKAWC/ref=wl_it_dp_o_pd_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=31XJUI2BX0NRX&coliid=I1AB1F411MYUP4&psc=1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...